Selamlar Erol bey cc hic mi devreye girmiyor acaba isik yandigina gore beyin on oluyor ancak + veya - tuslarda cc aktif olmuyorsa , ihtimaldirki + veya - devrelere sinyal gelmiyor yada beyin pinlerine iyi temas etmiyor veya debriyaj yada fren musirlerinden birinde bir ariza olabilir diye bir ihtimal geliyor akla acaba musirleri kontrol etme sansiniz oldumu yerine tam oturmayan veya gevsek kalan musirde surekli sinyal gonderir bir durum olabilir belki,,. Beyin arizasini dusunmek istemiyorum
Koldan anahtarı on yaptığımda ışık yanıyor ama + ve - tuşları ile komut almıyor. Off yaptığımda da ışık sönmüyor. Hareket halindeyken (60 km/h) kontağı kapatıp geri açtığımda CC ile ilgili (+ , - , Res , On , Off ) her türlü komutu kabul ediyor.
of olmamasi garip ,kolu on konuma alin isigin yandigini gorun ve kolu of konuma aldiginizda isigin sonmedigi anda kontagi kapatmadan kolda of konumda isik yaniyorken 12 V girise ayri bir sigorta koymussaniz onu cikarin yada koldan beyine giden soketi tam cikarin ve kol ile beyinin irtibatini kesin isik sonuyormu bir deneyin (yada denedinizmi), isik sonerse kol ile ilgili baglanti problemi , ki boyle bir durum varsa basitce cozeriz birlikte , veya kol arizasi bu durumda kolu degistirmeniz gerekir, sonmuyorsa beyinde yazilimsal bir sikinti dusunulebilir
Ali abi kısaca evet denedim. Anahtar off, yeşil ışık yanıyor, araç çalışıyor. Ecu üzerindeki soketin kapağını açtım. Taktığım 4 adet kabloyu tek tek kestim, her kestiğim kablodan sonra ışığı kontrol ettim. Işık sönmedi. Ölçü aleti ile koldan gelen kabloları tek tek ölçerek voltaj gelip gelmediğini kontrol ettim. Hiç birinden voltaj gelmiyor. Yani tesisat ve kol sağlam, en azından herhangi bir kısa devre yada kaçak yok. Bu arada öğünmek gibi algılanmasın ama ben çekirdekten yetişme elektrikçiyim. İş gereği arabada, Avometre, kontrol kalemi, pense yani takım çantası, toprak megeri, rotasyometre, seyyar gaz dedektörü, 100 W invertör, şarjlı matkap vs. vs. hali hazırda yeteri kadar ağırlık yapar durumdadır. Allaha şükür alet edevat konusunda sıkıntım yok.