*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: bor power veya başka katkı maddelerini kullanan var mı?
« Yanıtla #90 : Mayıs 03, 2016, 09:09:43 ÖS »

Firma yetkilileri ile yaptığım yazışmanın görüntüsüdür

aracın başına bir şey geldiğinde garantiyi görürsünüz.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı hakanisc

• 67
  • +0/-0
  • Bir Linea'dan daha iyisi bir başka Linea'dır...
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2016
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 250
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #91 : Mayıs 03, 2016, 09:23:08 ÖS »
Sadece şöyle bir deneyimden bahsedebilirim:

Çalıştığım kurumun teknisyeni 97 Corolla'sında bundan kullanmış ve motorun belli bölgelerinde birikim yapıp motor yağı geçişini engellediği için problemler yaşadığını anlatmıştı.(Sonra hepsini boşalttırıp bütün yağı yenilemek zorunda kalmış)

Bana göre bu tür katkı vs.'ye harcayacak paranız varsa motor yağınızı fazladan bir defa daha değiştirin; neticede motordaki aşınmaların birçoğunun nedeni bununla alakalı...(Ben öyle yapıyorum; hele ki kış girişinde mükemmel olur.Ses azalır,motor ömrünüz uzar)
BİLGİ güçtür.

*

Çevrimdışı Dellobaltino

• 592
  • +0/-6
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #92 : Mayıs 03, 2016, 10:19:00 ÖS »
Urünün garantili olmasi bisey ifade etmiyor.diyelim ki benim aracim bordan dolayi zarar gördü. Ben bunu ispatlayacak teknik rapor almam gerekli. Firma muhtemelen üründen kaynakli oldugunu kabul etmeyecek.avukat mahkeme hukuk savasi vesaire.kim ugrasicak bukadar.zarar görüp de zararini tazmin eden var mi. Kardesim benim arabami tasarlayan üretici koyma diyorsa ben onu dinlerim. Birçok üretici firma yag katkisi koymayin diye özellikle belirtiyor.eger bu kadar bilimsel ispatlanmis bir ürünse üretici firmalarin onayi da olurdu.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #93 : Mayıs 03, 2016, 10:42:05 ÖS »
Motor yagini fazladan degistirmek iyi ama ister 1000 km de degistirin, ister 10bin...
Kisa mesafede yagin asindirmasi konusunda etkili sekilde  pek ise yaramiyor, motor, yag yine soguk calisiyor, sureci hizlandirmiyor...
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2016, 10:44:19 ÖS Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı hakanisc

• 67
  • +0/-0
  • Bir Linea'dan daha iyisi bir başka Linea'dır...
  • Araç Modeli: 2016
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 250
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #94 : Mayıs 03, 2016, 10:48:09 ÖS »
Aşındırmadan kastım şu:

Neticede motor yağı eskidikçe içinde mikroskobik boyutta veya daha büyük boyutta da olsa motor yağı içerisindeki parçacıklar aşındırmayı büyük boyutlara çıkarıyor.

Yoksa elbetteki motrun yapısı gereği yağ karterden silindirlere çıkana kadar (bilhassa ilk çalıştırmada çizik ve aşınmalar oluyor) olan oluyor.

Kışın çok daha temiz bir yağ motorun işini kolaylaştırır.Şahsi tercihim 5-6bin km'de değiştirmek.Ama motorum şu an rodajda olduğu için ilk yağ değişimimi 2000 km gibi düşünüyorum.(Sonbahar ortasında ama km ne olacak göreceğiz)
BİLGİ güçtür.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #95 : Mayıs 04, 2016, 10:32:56 ÖÖ »
Astm 4172,  bir test metodu, 4 ball wear test denilen bir asinma testi...
Bu test sonucinda cikan degeri yayinlamakta bir sakinca olmamali, kaldi ki katkiaiz ve katkiki 2 sonuc olmali...

Mesela bir ornek..

Bazi aciklamalarinda
The tests followed the ASTM norms D5183 and D4172.... (testler astm standartlarina gore yapildi yazili ama sonucu yok tabi...)

Veya
TÜV, BAM, ASTM onayına sahiptir. ..

Veya
ASTM: Sürtünme ve aşındırma test belgesi... ama belheyi bulamadim...

Bu kadar kalabalik ve farkli aciklamalardan suphelenirim..

2milyon euro imis bu arada... ))) ama miktar konusunda bir turlu karar verememisler anlasilan, en mantiklisi benim onceden dedigim gibi sanirim ama...

Bor Power aracınızda kullandığınız her türlü yağla uyumludur.
7 litreye kadar yağ alan otomobillerde BorPOWER MS-250 Ultra ürünü,
7 litreden 20 litreye kadar yağ alan araçlarda Bor POWER MS-600 Ultra,
20 litreden 40 litreye kadar yağ alan ağır ticari araçlarda ise BorPOWER MS-900 Ultra ürünleri kullanılmaktadır.
Bor Power GBX ürünü ise manüel  şanzımanlarda ve endüstriyel makinelerde kullanılmaktadır.
Tüm BorPOWER ürünleri 2 milyon Euro değerinde sigortalı olup hem 0 km hem de km.si ilerlemiş tüm benzin,dizel ve LPG’li araçlarda güvenle kullanılmaktadır.

Biraz arastirinca daha  neler cikar bilmiyorum ama
Raporda oynama var gibi... sonucu merak ettim aslinda...

Bu belgeleri okumanizi tavsiye ederim...

Esas ilginci bu, dikkatlice okuyun isterseniz....

Ve alakasiz bir konu )))))))
Yillar once google da bir reklam cikmaya basladi, benim ekranda surekli,
Tikladim,
Fransadan  bir ururunu turkiyede sarmaya baslamislar, bayi ariyorlar...
Merak edip,siteyi okudum, firmaya ve bu urunu satan sitelere mail attim....
Israrlardan sonra firmadan cevap geldi,minternet sitelerinden de geldi ama yuvarlak cevaplar..

Firma nicin ilgilendigimi sordu, bu sektorde defilim, merak dedim...
Xxx markasi, yyy sirketi, fransada kurulu yatirimi vs var, biz de turkiyey ayagiyiz artik dedi...ok dedim
Dondum fransa ticaret odasina yazdim,
Bahsettigi xx markasi yy sirketi vs,madres sehir, ne bilgi varsa elimde,,paylastim...

Fransadan gelen cevap
Tarihte boyle bir marka tescili olmamis, acilip kapanan sirket kayit yok,artik aktif olmasa da kayitlarda bulunur vs
Guzel net bir aciklama,
Dondum bu maili turkiyedeki firmaya gomderdim...
Soylediklerinizde samimimiseniz sanirim sizi bu ise sokanlar aldatmis dedim....

1 yil gecmedi, firma kapandi...

Benzer durum baska urunde de oldu,
Tum dunyadan sonra simdi turkiyede diye reklamlara basladilar... turkiyeden baska tek bir ulkede daha satildigini goremedim,  farkli zamanlarda bazi ciddi internet sitelerini uyardim, alet olmayin diye  ama zaman aldi, zaten 2 yil sonra bakanlik toplatma karari yayinladi..[emoji2] [emoji12]
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2016, 11:57:57 ÖÖ Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #96 : Mayıs 04, 2016, 07:28:12 ÖS »
Astm 4172,  bir test metodu, 4 ball wear test denilen bir asinma testi...
Bu test sonucinda cikan degeri yayinlamakta bir sakinca olmamali, kaldi ki katkiaiz ve katkiki 2 sonuc olmali...

Mesela bir ornek..

Bazi aciklamalarinda
The tests followed the ASTM norms D5183 and D4172.... (testler astm standartlarina gore yapildi yazili ama sonucu yok tabi...)

Veya
TÜV, BAM, ASTM onayına sahiptir. ..

Veya
ASTM: Sürtünme ve aşındırma test belgesi... ama belheyi bulamadim...

Bu kadar kalabalik ve farkli aciklamalardan suphelenirim..

2milyon euro imis bu arada... ))) ama miktar konusunda bir turlu karar verememisler anlasilan, en mantiklisi benim onceden dedigim gibi sanirim ama...

Bor Power aracınızda kullandığınız her türlü yağla uyumludur.
7 litreye kadar yağ alan otomobillerde BorPOWER MS-250 Ultra ürünü,
7 litreden 20 litreye kadar yağ alan araçlarda Bor POWER MS-600 Ultra,
20 litreden 40 litreye kadar yağ alan ağır ticari araçlarda ise BorPOWER MS-900 Ultra ürünleri kullanılmaktadır.
Bor Power GBX ürünü ise manüel  şanzımanlarda ve endüstriyel makinelerde kullanılmaktadır.
Tüm BorPOWER ürünleri 2 milyon Euro değerinde sigortalı olup hem 0 km hem de km.si ilerlemiş tüm benzin,dizel ve LPG’li araçlarda güvenle kullanılmaktadır.

Biraz arastirinca daha  neler cikar bilmiyorum ama
Raporda oynama var gibi... sonucu merak ettim aslinda...

Bu belgeleri okumanizi tavsiye ederim...

Esas ilginci bu, dikkatlice okuyun isterseniz....

Ve alakasiz bir konu )))))))
Yillar once google da bir reklam cikmaya basladi, benim ekranda surekli,
Tikladim,
Fransadan  bir ururunu turkiyede sarmaya baslamislar, bayi ariyorlar...
Merak edip,siteyi okudum, firmaya ve bu urunu satan sitelere mail attim....
Israrlardan sonra firmadan cevap geldi,minternet sitelerinden de geldi ama yuvarlak cevaplar..

Firma nicin ilgilendigimi sordu, bu sektorde defilim, merak dedim...
Xxx markasi, yyy sirketi, fransada kurulu yatirimi vs var, biz de turkiyey ayagiyiz artik dedi...ok dedim
Dondum fransa ticaret odasina yazdim,
Bahsettigi xx markasi yy sirketi vs,madres sehir, ne bilgi varsa elimde,,paylastim...

Fransadan gelen cevap
Tarihte boyle bir marka tescili olmamis, acilip kapanan sirket kayit yok,artik aktif olmasa da kayitlarda bulunur vs
Guzel net bir aciklama,
Dondum bu maili turkiyedeki firmaya gomderdim...
Soylediklerinizde samimimiseniz sanirim sizi bu ise sokanlar aldatmis dedim....

1 yil gecmedi, firma kapandi...

Benzer durum baska urunde de oldu,
Tum dunyadan sonra simdi turkiyede diye reklamlara basladilar... turkiyeden baska tek bir ulkede daha satildigini goremedim,  farkli zamanlarda bazi ciddi internet sitelerini uyardim, alet olmayin diye  ama zaman aldi, zaten 2 yil sonra bakanlik toplatma karari yayinladi..[emoji2] [emoji12]

Aydınlattığınız için teşekkürler
Aklıma takılan bir soru var
Bu belgelere göre evrakta sahtecilik yaptıkları kesinleşmiş fakat hala aynı bilgilerle satış yapmaya hala nasıl devam edebiliyorlar o zaman?
Alınan karlar neticesinde bu ürünün piyasadan toplatılması gerekmiyor mu?
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #97 : Mayıs 05, 2016, 12:59:18 ÖS »
Dünyanın ilk nano teknolojik metal katkısıdır.ve 1993 senesinde bir Türk bilim adamı tarafından bulunmuştur  ismi Ali de soyadını hatırlayamadım  o zamanlar beyin göçü mevcut olduğundan ürün ilk amerikada çıktı ilk ismi motorsilk olması lazım.bu katkı motor bloğuna yapışarak sürtünme katsayısını sıfıra yaklaştırdığından devrim niteliğindedir ve dünyanın bütün motor yağı markaları bu formülü kendi markalarında kullanıyor fakat;bor minerali dünyada kıt bir mineral olduğundan belirli oranlarda kullanabiliyorlar.bu borpower katkısı sadece bu oranı zenginleştirmeye yarıyor ve motorunuz için oldukça faydalıdır.zannedersem 40 000 de bir kullanmanız yeterli.bu ürün dünyanın en ciddi kurumlarından onay almıştır lütfen araştırınız saygılar.

Ali erdemir ;) amerikada bu konuda patentleri var vs...
Ama onun urunu motor silk, borpower degil...

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #98 : Mayıs 05, 2016, 01:03:07 ÖS »

2milyon euro sigorta mudur istifa edinceye kadarmis ))))
Mudur de gitti delil de...

baybora015  28 Haziran 2013; 10:40:56
Merhaba arkadaşlar ben Burdur' dan Murat CAN Ben Geçen yıl 2001 model 38 bin km deki Toyota Corolla aracıma yağcımın ısrarı ile nnt bor power koydurdum. aracımın yağını sonraki 5 binde yeniledim buraya kadar sorun yoktu ikinci yağ değişiminden sonra aracımdan vızıltı şeklinde ses gelmeye başladı.

Yerel sanayiden 3 farklı ustaya gösterdim yağ filtresinin değişmesi gerektiğini söylediler. Bununla yetinmeyip Antalya Toyota Bakırcılar servisini aradım. Onlarda aracın servise gelip kontrol edilmesi gerektiğini söylediler ve haftasonu için randevü verdiler. Bu arada aracımla işime giderken birden yağ lambası yandı,farkettiğim anda kenara çekmek için hamle yaptığımda lamba söndü. Sonra yola devam ettim sonra tekrar yandı ve ben işyerime gelmiştim. Tekrar servisi aradım. Aracı çekiciyle servise gönderdim.

Servisten gelen rapor felaketti Aracamın motor alt bloğunun sökülmesi gerektiği söylendi. Buna inanamadım Yağla birlikte katkı maddesi kullandığımı(Bor Power) söyledim. Neyse çaresizlik içinde alt bloğun sökülmesini kabul ettim. Kısacası arkadaşlar sonuç olarak kullandığım katkı maddesi motor içinde bir film tabakası oluşturmuş ve bu tabaka zamanla yağ içine karışarak yağ süzgecini tıkamış ve tıkanan yağ süzgeci görevini sağlıklı yapamayınca Toyotada motor gömleği olmadığı için pistonlar direk gövdeye çalışıyormuş bu sebeble motor alt bloğuna zarar vermiş. Ben alt blok değişimi dahil 7 bin Tl masraf yaptım.

Bu durum karşısında servis raporu, rektefiyeci raporu,fotoğraflar ve tıkanan yağ süzgeci ile nnt bor power yetkililerine başvurdum. Bana blok üzerinden yağ örneği,raporlar, fotoğraflar ve tıkanan yağ süzgecini göndermemi bunların kendilerince incelenip üniversitede tahlilini yaptıracakların söylediler. Kargoyla gönderdim.

Bir ay sonra tekrar görüştüğümüzde fabrika müdürlerinin istifa ettiğini ve benim gönderdiğim 1. derecedeki delillerimin kendisiyle birlikte kaybolduğunu söylediler.

Çok uzun uğraşlar sonucu patronlarıyla görüşebildim. Bana Şubat 2013 de genel değerlendirme toplantısı yapacaklarını ve benim durumumu burada görüşüp yardımcı olacağını söyledi. Bende patronun sözüne itibar ederek beklemeye başladım. O gün bugündür ses yok, telefonlarıma cevap vermiyor,Aylardır sekreteriyle görüşüyoruz fakat patrona hala ulaşamadık. Böyle ürünün arkasında durmayan bütün delilleriyle başvurduğum halde yardımcı olmayan nnt bor power yönetimini patronları Cumhur Anıl AKIN' ı esefle kınıyor ve hakkımı helal etmiyorum. Siz siz olun aracınıza katkı maddesi koymayın. Saygılarımla…

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #99 : Mayıs 09, 2016, 10:41:08 ÖS »
@echo
Sizin kadar sansli degilmisim...[emoji12]
1 hafta oldu, hala borpower dan bir cevap gelmedi..
Aslinda bir sey de sormadim, bahsettikleri  astm 4172 asindirma testinin sonucu nedir diye sormustum...

*

Çevrimdışı BGUVEN2

• 49
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 76000
« Yanıtla #100 : Mayıs 25, 2016, 08:42:45 ÖS »
Eski aracim tipo da her yag değişimde kullanıyordum. Bana göre gayet iyiydi. Linea aldım.tipo yu sattım.sonra ogrendimki sattıktan sonra motor rektefiyeye girmiş. Hani motor ömrünü uzatiyodu? Lineada hiç kullanmadım kullanmamda. Kullanmayinda...