Astm 4172, bir test metodu, 4 ball wear test denilen bir asinma testi...
Bu test sonucinda cikan degeri yayinlamakta bir sakinca olmamali, kaldi ki katkiaiz ve katkiki 2 sonuc olmali...
Mesela bir ornek..

Bazi aciklamalarinda
The tests followed the ASTM norms D5183 and D4172.... (testler astm standartlarina gore yapildi yazili ama sonucu yok tabi...)
Veya
TÜV, BAM, ASTM onayına sahiptir. ..
Veya
ASTM: Sürtünme ve aşındırma test belgesi... ama belheyi bulamadim...
Bu kadar kalabalik ve farkli aciklamalardan suphelenirim..

2milyon euro imis bu arada... ))) ama miktar konusunda bir turlu karar verememisler anlasilan, en mantiklisi benim onceden dedigim gibi sanirim ama...
Bor Power aracınızda kullandığınız her türlü yağla uyumludur.
7 litreye kadar yağ alan otomobillerde BorPOWER MS-250 Ultra ürünü,
7 litreden 20 litreye kadar yağ alan araçlarda Bor POWER MS-600 Ultra,
20 litreden 40 litreye kadar yağ alan ağır ticari araçlarda ise BorPOWER MS-900 Ultra ürünleri kullanılmaktadır.
Bor Power GBX ürünü ise manüel şanzımanlarda ve endüstriyel makinelerde kullanılmaktadır.
Tüm BorPOWER ürünleri 2 milyon Euro değerinde sigortalı olup hem 0 km hem de km.si ilerlemiş tüm benzin,dizel ve LPG’li araçlarda güvenle kullanılmaktadır.
Biraz arastirinca daha neler cikar bilmiyorum ama
Raporda oynama var gibi... sonucu merak ettim aslinda...
Bu belgeleri okumanizi tavsiye ederim...

Esas ilginci bu, dikkatlice okuyun isterseniz....

Ve alakasiz bir konu )))))))
Yillar once google da bir reklam cikmaya basladi, benim ekranda surekli,
Tikladim,
Fransadan bir ururunu turkiyede sarmaya baslamislar, bayi ariyorlar...
Merak edip,siteyi okudum, firmaya ve bu urunu satan sitelere mail attim....
Israrlardan sonra firmadan cevap geldi,minternet sitelerinden de geldi ama yuvarlak cevaplar..
Firma nicin ilgilendigimi sordu, bu sektorde defilim, merak dedim...
Xxx markasi, yyy sirketi, fransada kurulu yatirimi vs var, biz de turkiyey ayagiyiz artik dedi...ok dedim
Dondum fransa ticaret odasina yazdim,
Bahsettigi xx markasi yy sirketi vs,madres sehir, ne bilgi varsa elimde,,paylastim...
Fransadan gelen cevap
Tarihte boyle bir marka tescili olmamis, acilip kapanan sirket kayit yok,artik aktif olmasa da kayitlarda bulunur vs
Guzel net bir aciklama,
Dondum bu maili turkiyedeki firmaya gomderdim...
Soylediklerinizde samimimiseniz sanirim sizi bu ise sokanlar aldatmis dedim....
1 yil gecmedi, firma kapandi...
Benzer durum baska urunde de oldu,
Tum dunyadan sonra simdi turkiyede diye reklamlara basladilar... turkiyeden baska tek bir ulkede daha satildigini goremedim, farkli zamanlarda bazi ciddi internet sitelerini uyardim, alet olmayin diye ama zaman aldi, zaten 2 yil sonra bakanlik toplatma karari yayinladi..[emoji2] [emoji12]