*

Çevrimdışı bsanci

• 42
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Yeni Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 79780
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Cam Filmi Serbestmi Yasakmı?
« Yanıtla #30 : Temmuz 14, 2013, 12:16:41 ÖÖ »
Merhaba ben de beyaz aracım için hem görünüm hem de güneş ışınlarının daha az girmesi için film yaptırmayı düşünüyorum. Serviste 400 tl demişlerdi 2 numara fakat trafikteki durum biraz muamma sanırım. Net bir bilgisi olan var mı acaba? Polis ceza yazar mı ya da ne kadarına müsaade ediliyor yasal olarak? Muayeneden hafif kusur geçip trafikte ceza kesilirse o da ayrı bir gariplik olur. Selamlar

*

Çevrimdışı Erhan4785

• 639
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Ford Focus 3 1.6 Titanium Powershift
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #31 : Temmuz 14, 2013, 01:28:35 ÖÖ »
Daha 2 gün önce kızılay da trafik polisine sordum ceza varmı diye. 166 tl ceza kesiyoruz yaptırma dedi.. Ama piyasa film li araçlarla kaynıyor nasıl iş anlamadım. sadece şunda eminim muayene ye gittiğinizde hafif kusur yazıyorlarmış.

*

Çevrimdışı alirbsh

• *
  • 4
  • +0/-0
« Yanıtla #32 : Temmuz 14, 2013, 05:42:32 ÖS »
araca uygun perdeleri bi deneyin arkadarslar. 5 parca olanlari arka kelebek camlari da kapatiyor ve bence guzel oluyor.

*

Çevrimdışı red07

• 66
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 1,6 Longue
  • Donanım: Lounge
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #33 : Temmuz 14, 2013, 10:50:41 ÖS »
Lounge modellerde arka perde var zaten ama yan camlara yapacak bi şey yok. en iyi si film çektirmek bana göre!

*

Çevrimdışı ozenc_777

• 509
  • +5/-0
  • özenç özdemir
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 16300
« Yanıtla #34 : Eylül 07, 2013, 04:19:54 ÖS »
abılerım kardeslerım bugun mynetten bır haber okudum ve sızınle paylasmak ıstedım bılgısı olan varmı lınkı verıyorum hemen http://haber.mynet.com/guncel/suruculere-iyi-haber-o-ceza-iptal-olacak-790661-1

*

Çevrimdışı eze24

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fıat
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Active Plus
« Yanıtla #35 : Eylül 08, 2013, 12:24:36 ÖÖ »
ben onu polis e sordum ben yazayım sen mahkemeye ver ondan sonrası seni bağlar dedi?

*

Çevrimdışı gökhan51

• 382
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 1.4 dynamıc
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 81000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #36 : Eylül 08, 2013, 09:06:39 ÖÖ »
ya bazıları diyorki arkalar 2 önler 1 numara olunca sorun olmuyor dogruluk payı varmıdır

*

Çevrimdışı Serdengeçti

• 88
  • +0/-0
  • Araç Modeli: citroen c4 1.6 hdi comfort plus
  • Km: 27000
« Yanıtla #37 : Eylül 08, 2013, 11:08:52 ÖÖ »
Ben Sıcaklarda dayanamadım çektirdim . Arkalar 3 Önler 2 numara . Arkalar baya koyu oldu Dişardan içerisi gözükmüyor .Ayrıca Güneşide kesiyor . 1 kere çevirmeye girdim polis bişey demedi . Yanliz çevirme görürüseniz camlari komple açın poliste görmez filmleri :)

*

Çevrimdışı linea_3455

• 550
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 60000
« Yanıtla #38 : Eylül 08, 2013, 12:07:37 ÖS »
benım aracımda bütün camlarda 1 numara var birkere bile sorun olmadı zaten 2 ve üzeri filmler özellıkler akşam yagmurlu havalarda gorus acısını olumsuz etkılıyor

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
  • Araç Marka ve Modeli: Honda Civic 1.6 Premium Otm. ECO-LPG
  • Araç Modeli: 2013
« Yanıtla #39 : Eylül 08, 2013, 06:24:29 ÖS »
ön arka numara farkı farketmez, cam acsanız da bir işe yaramaz. polis cam acık olsa bile görür. (kelebek camları unutmayın) :)

özetle YASAK.... polis çevirmedi ise, ya da ceza yazmadı ise bu tesadüftür. Yorum yapmayın. Hala yasak. Yasağın kalkması veya mevzuat değişimini ben de bekliyorum. ama henüz yok öyle bişey.
Eski bir FİAT Linea 1,6 MJ Lounge kullanıcısı

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Seat Leon
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 600
« Yanıtla #40 : Eylül 09, 2013, 12:34:55 ÖÖ »
aracımdaki fabrikasyon boyalı arka camlara bile laf edilen bir memlekette hangi cam filminin serbest bırakılması pardon da?

numarası, kalitesi, camın açık/kapalı olması fark etmez, memlekette cam filmi yasak, sadece cam filmi değil teknik olarak aracın üstünde en basit bir vida değiştirmek bile yasak, fabrikadan nasıl çıktı ise öyle olması gerekiyor.

ayrıca bazen fabrikadan çıktığı halde olan araçları bağlamaya kalktıkları durumlar da var, WRX STI lar egzoz dan patlarlar, evo lar yüksek spoilerinden patlarlar, özellikle fabrika modifiyeli araç kullananların (type-r, evo, wrx, m serisi, rx8 vs vs liste uzun) araçlarında katalogla gezdiklerine pek çok kez şahit olmuşluğum vardır ki polis ona bile sahte muamelesi yapabiliyor :)

bu arada cam açmayı artık yemiyorlar, kapattırıp bastırır sigarayı, şimdiden uyarayım da :)
Kadına Etek, Erkeğe VTEC yakışır
Kadına Far, Erkeğe FR yakışır
bakalım daha ne kadar gidecek bu böyle :D

*

Çevrimdışı ersin

• 242
  • +0/-0
  • Km: 12000
« Yanıtla #41 : Eylül 09, 2013, 02:05:04 ÖÖ »
arkadaşlar benim ön cam hariç heryerde açık cam filmi var...

bugüne kadar 4-5 kere çevirmeye girdim hiçbirşey demediler... bu yıl emniyet kemerine ağırlıklı bakıyorlar... emniyet kemerin takılı ve evrakların tamamsa hiç birşey demiyorlar. tabiki benimki şanşta olabilir.

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #42 : Eylül 09, 2013, 06:40:51 ÖÖ »
Fabrikasyon karartilmis camlarda, camin uzerinde markanin yazdigi hologramin  orada kucuk "v" harfi vardir. Polisler buna bakip orijinal olup olmadigini anliyor. Zayif ihtimal ama hala bilmeyip ceza kesmeye calisan varsa bununla ilgili bir genelge var, internette bulabilirsiniz, onu da ruhsatta yaninizda tasimak faydali olabilir. Orijinal karartilmis olmayanlara o bahsettigim "v" harfini cakma yapmak ile ugrasmayin, olmuyor. Bir de anlasilirsa dimyata prince giderken evdeki bulgurdan da olmak var.

Bu sene sadece emniyet kemerine, ya da agirlikli olarak emniyet kemerine bakacaklarina dair bir emir, kural, kanun mu var.? Lutfen kendi kendimize kurallari yorumlayamalim. Cam filmi hala yasak, ve herhangi bir cevormede ceza+ trafik men islemi (8 gun icinde sokulmezse) devam ediyor. Ceza yemeyenler, tesadufen yememistir. Dogrusunu bilin ona gore riskinizi alin

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #43 : Eylül 09, 2013, 10:39:19 ÖÖ »
Ben cam filmi taktırmak istiyorum hafif koyulukta ama işte ceza olayı midemi bulandırıyor. Riske girmek istemiyorum olmazsa perde filan istiyorum çünkü gece yolculuklarında milletin ayarsız ışıkları gözümü kör ediyor. Gündüz yolculuklarında ise cidden güneşin etkisini azaltıyor. Bence belli bir koyuluğa izin verilmesi lazım. Ben bu saydığım nedenlerden şikayetçiyim mesela ama taktıramıyorum ceza yüzünden.

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #44 : Eylül 09, 2013, 11:07:54 ÖÖ »
Ben cam filmi taktırmak istiyorum hafif koyulukta ama işte ceza olayı midemi bulandırıyor. Riske girmek istemiyorum olmazsa perde filan istiyorum çünkü gece yolculuklarında milletin ayarsız ışıkları gözümü kör ediyor. Gündüz yolculuklarında ise cidden güneşin etkisini azaltıyor. Bence belli bir koyuluğa izin verilmesi lazım. Ben bu saydığım nedenlerden şikayetçiyim mesela ama taktıramıyorum ceza yüzünden.

bunun altından güzel bir kendin-yap projesi çıkar aslında, audi ve mercedeslerdeki gibi otomatik açılıp kapanan bir perde, tasarımı son derece basit, biraz delme kesme işlemi, iki tane de silecek motoru, bir anahtar, 2 tane de devre kesici, tamamdır :) aklımda vardı ama sonra hb'e geçince imkansızlaştı :P zaten araçta kararan ayna olduğundan sorun çıkmıyor

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #45 : Eylül 09, 2013, 11:34:26 ÖÖ »

bunun altından güzel bir kendin-yap projesi çıkar aslında, audi ve mercedeslerdeki gibi otomatik açılıp kapanan bir perde, tasarımı son derece basit, biraz delme kesme işlemi, iki tane de silecek motoru, bir anahtar, 2 tane de devre kesici, tamamdır :) aklımda vardı ama sonra hb'e geçince imkansızlaştı :P zaten araçta kararan ayna olduğundan sorun çıkmıyor

Sayın faw13 çok güzel yazmışsınız aslında ama maalesef kendim bunu yapamam :) güzel bir düşünce keşke konulabilse araçlara... Aslında çok basit ve gerekli ihtiyaçlar bunlar.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #46 : Eylül 09, 2013, 02:47:43 ÖS »
farları ayarsız arabalar karşıdan gelirse ışıklar gözünüzü alır. iç dikiz aynasını kaldırdığınız takdirde gözünüzü almaz. belki yan dikiz aynalarından gelen ışık gözünüzü alabilir ama perde de bu duruma çözüm olmaz. cam filmi bu gibi durumlar için biçilmiş kaftan. bende önler 1 numara, arkalar 2 numara. dış dikiz aynalarından biraz rahatsız ediyor ama kör olma gibi bir olay yok...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #47 : Eylül 09, 2013, 03:12:08 ÖS »

Sayın faw13 çok güzel yazmışsınız aslında ama maalesef kendim bunu yapamam :) güzel bir düşünce keşke konulabilse araçlara... Aslında çok basit ve gerekli ihtiyaçlar bunlar.

kendiniz yapmanıza gerek yok ki, güvendiğiniz bir oto ses mağazası bunu sizin için zevkle yapacaktır ki elinde de örnek araç olunca bunu projelendirip satabilirler, bu sayede çok uygun fiyatlara bile anlaşabilirsiniz, bütün mesele pandizot yaptırabileceğiniz bir yer bulmak, orjinal parçayı kestirmek istemezseniz, bir de gövde ile pandizot arasında yeterli boşluğun olup olmadığına bakmak aslında :)

*

Çevrimdışı c.ç.

• 307
  • +0/-0
  • cenk coşkun
  • Araç Marka ve Modeli: Skoda Rapid TDİ DSG
  • Araç Modeli: 2016
  • Km: 4000
« Yanıtla #48 : Eylül 09, 2013, 05:20:13 ÖS »
Doğrudan cam filmini yasaklayan yasal düzenleme yok. Ancak görüşü kısıtlayan uygulamalar yasak. Cam filmleri ön ve şoför ve yolcu tarafı kapı camlarında ise film tamamen yasaktır. arka kapı ve arka camda 2. numaraya kadar olan cam filmleri cezai işlem gerektirmiyor.
Eşek Hoş Laftan Ne Anlar

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #49 : Eylül 09, 2013, 06:10:32 ÖS »
Doğrudan cam filmini yasaklayan yasal düzenleme yok. Ancak görüşü kısıtlayan uygulamalar yasak. Cam filmleri ön ve şoför ve yolcu tarafı kapı camlarında ise film tamamen yasaktır. arka kapı ve arka camda 2. numaraya kadar olan cam filmleri cezai işlem gerektirmiyor.

Arkadaşım bunu resmi bir yere dayanarakmı söylüyorsun. Zira arabanın neresine Film yaparsan 154 tl ceza var diyorlar. Bende Arabayı alalı bir hafta oldu. Sonunda ceza yemeyelim. Ben sadece arka cama yaptırmak istiyorum. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı c.ç.

• 307
  • +0/-0
  • cenk coşkun
  • Araç Marka ve Modeli: Skoda Rapid TDİ DSG
  • Araç Modeli: 2016
  • Km: 4000
« Yanıtla #50 : Eylül 09, 2013, 06:50:41 ÖS »

Arkadaşım bunu resmi bir yere dayanarakmı söylüyorsun. Zira arabanın neresine Film yaparsan 154 tl ceza var diyorlar. Bende Arabayı alalı bir hafta oldu. Sonunda ceza yemeyelim. Ben sadece arka cama yaptırmak istiyorum. Selamlar..

Emniyet Mensubu Olarak Ve Şuanki Karayolları Trafik Kanunundaki Yönetmeliğe Göre Söylüyorum... ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:

Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları
kullanan sürücüler ,
b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan
araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücülere para cezası uygulanır.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve
uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde
araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

ARAÇLARIN IŞIKLANDIRILMASI:

Madde 63 - Karayolunda trafiğe çıkan bütün araçların, nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık donanımı bulundurmaları zorunludur.
Işık donanımına ait ayrıntılar yönetmelikte gösterilir.
Kanun ve yönetmelikte belirtilmeyen lambalar trafik zabıtasınca söktürülür.
(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükmüne uymayan sürücülere para cezası uygulanır.   IŞIKLARIN KULLANILMASI:

Madde 64 - Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
a) Zorunluluklar:
1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların
yakılması,
2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri
içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
Zorunludur.
b) Yasaklar:
1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,
4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,
Yasaktır.
(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayan
sürücülere para cezası uygulanır.
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2013, 07:02:55 ÖS Gönderen: c.ç. »
Eşek Hoş Laftan Ne Anlar

*

Çevrimdışı nonickname

• 1806
  • +16/-15
« Yanıtla #51 : Eylül 09, 2013, 08:45:19 ÖS »
cam filmi içerinin görülmemesi sebebiyle yasak diyordu trafik polisleri. Ayrıca yukarıda yazan maddelerden hangisi buna cevaz veriyor anlayabilmiş değilim.

Polis ben aracın için göremiyorum deyip cezayı basabilir bu durumda. Tekrar diyorum, başıma geldiğinde bir sürü yerden araştırmıştım. Tam maddesi...vs hatırlamıyorum ama ceza yazıyorlardı. Ve yukarıda bir arkdaşın dediği lafa ben de maruz kaldım. Ben yazayım cezayı sen nereye şikayet edersen et....

Özetle bu konuda net bir düzenleme yok, ceza kesilmesi işlemi devam da ediyor. Dediğim gibi ceza yenmemiş olması, bundan sonra yenmeyecek anlamına gelmiy

Arka cam hususunda ise, fabirkasyon olanlarda dediğim gibi hologram "v" harfi var. ve bu şeklide olanlarda bir sıkıntı yok

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #52 : Eylül 10, 2013, 12:20:59 ÖÖ »

Cenk Coşkun kardeşim; Emniyet Mensubu olduğunu yazmışın, Trafik bölümündemisin bilmiyorum. Yukarıda yazdığın maddeler daha çok Kanuni terimler olduğundan pek anlayamadım. Sizden ricam Trafik Polisi veya Amiri arkadaşlarınızla görüşüp bize daha net bilgi verirseniz bizlerde mağdur olmayız. Kesinlikle ceza yazılırmı yazılmazmı, öne takarsan yazılır arkaya takarsan yazılmaz gibi net bilgi verirseniz memnun oluruz. Selamlar...
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #53 : Eylül 10, 2013, 09:37:33 ÖÖ »
Sayın Cenk bey, bende bu konuda daha açıklayıcı bir bilgi istiyorum. Eğer kesin sınırları öğrenebilirsek bizde taktıralım yada taktırmayalım.

*

Çevrimdışı tayca1

• 92
  • +0/-0
  • Turgay Ayça
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #54 : Eylül 10, 2013, 01:39:39 ÖS »
Bu konuyu daha önce dile getirmiştik. Aslında Karayolları Trafik Kanununda cam filmi ile ilgili bir madde yok ama memurların kanunu uygulaması için kanuna göre yönetmelikler çıkarılır ve gönderilir. Bu kanunun yönetmeliğinde aşağıdaki gibi cam filmi kanunda yeri olmamasına rağmen konmuştur. Polislerde bu yönetmeliğe göre ceza kesiyorlar. Kesilen ceza için mahkemeye başvurup iptal ettirilebilir. Uğraşmak istersen tabii. Yönetmeliğe bakın aşağıda son pararafta "camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." diyor...
...

Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu

Madde 63- (Değişik:RG-09/09/1997-23105) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik  hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

(Ek: RG-09/09/1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.

Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2013, 01:41:39 ÖS Gönderen: tayca1 »
Dr.Turgay Ayça

*

Çevrimdışı hllqnqr

• 398
  • +0/-0
  • Halil Güngör
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 135000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #55 : Eylül 16, 2013, 01:23:37 ÖS »
İnsanlar hakkını aradığında buluyor fakat ülkemizde ekonomik adaletsizliğin bi eksi tarafı ise adam 600 tl yakın masraf yaparak bu sonuca ulaşabilmiş ne yazıkki.

DENİZLİ’de otomobilinin camına film kaplatan Süleyman Aydın, trafik polislerinin kendisine üç kez ceza yazması üzerine dava açarak sonuncusunu iptal ettirdi.

Oto alım satım işi yapan Süleyman Aydın, 2 Aralık 2012’de Çamlık Caddesi’nde 20 ALY 12 plakalı otomobiliyle giderken trafik polislerinin yaptığı kontrolde, aracının camında film olduğu için 154 lira para cezası kesildi. Aydın, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesi kapsamında kesilen cezası, 15 günlük sürede yüzde 25 indirimle 115 lira olarak ödedi, aracının camlarındaki filmleri de söktü.

İLGİLİ MADDE : Trafik Cezası Madde 30/1-b

Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24719628.asp

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #56 : Kasım 26, 2013, 02:29:46 ÖS »
yine ortalığı karıştıralım bakalım...
Otomobilde Cam Filmine Ceza Yok
http://www.otomobilgenel.com/2013/09/otomobilde-cam-filmine-ceza-yok.html

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #57 : Kasım 26, 2013, 03:20:17 ÖS »
ne bu haberi yapmaya doyarlar,nede polisler cezasını kesmeye doyarlar...
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
« Yanıtla #58 : Kasım 26, 2013, 04:00:04 ÖS »

Emniyet üst mahkemeye gitmiş ve cezanın iptali kararını iptal ettirdi yanlız onu da bildireyim :) haberini bulamadım ama çıkmıştı aynı araç için

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
« Yanıtla #59 : Kasım 26, 2013, 05:52:21 ÖS »
ortalığı bir ağız tadıyla karıştıramadık yani... >:D >:D >:D

Cama siyah film çekene kötü haber...  C:-)
http://www.egeninsesi.com/126919-cama_siyah_film_cekene_kotu_haber
 ;)