stat yapılsın tabii ama 33.000 kişilik 42,000 kişilik falan niye onu anlayamadım...şaşaalı bol koltuklu statlar yerine bence 15-20 bin kişilik ve baskı atmosferi oluşturulacak statlar yapılmalı...yılda kaç kere dolacak? seyirci ortlaması kaçki böyle statlar yapılıyor???
Mevcut stadyum 20.000 kapasiteli (Kağıt üzerindeki kapasite 18.600) ve bu stadyum bu sezon Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından en çok seyirci ortalamasına sahip dördüncü stadyum. Ve geçtiğimiz sezonlarda da Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından en çok dolan altıncı stadyumdu.(TS Avni Aker Stadyumu 24.000, Bursa Atatürk Stadı 25.000 kapasiteli) Bu sezon TS ve Bursa yamuk biraz seyirciyi de etkilemiş istatistiklerde. 33bin kişilik stadyumumuz vardı da biz mi gitmedik ? Eskişehirspor 1965 yılında kurulmuş olan bir kulüp ama Eskişehir Atatürk Stadı'nın inşa edilme tarihi 1952... Bizim Eskişehirli bir Cumhurbaşkanımız yok ki Türkiye'nin en lüks stadyumlarından birini yapsın bize. Sonra o stadyumda 1.500 kişi ile maç oynasın. Sonra ücretsiz ulaşım, 1 TL maç bileti, bedava kuru pasta versin (Kayseri Kadir Has Stadyumu) Stadımız üçüncü liglerde Bank Asya'larda da doluydu, şimdi de dolu, sonra da dolu olacak hep dolu olacak. Başarı önemsiz. Ne cefalar çektik. Gittiğimiz deplasmanlarda stadyum yoktu çayıra oturduk maç izledik. (Mezitlispor diye bir takımla oynamıştık üçüncü-ikinci liglerde ? O maça deplasman yapma gibi bi hata yapmıştım. Gittik stad burası dediler. Tribün yok oturmaya ? Ve bu takımdan da içeride 5mi yemiştik 6mı yemiştik. Efsanedir ahahah

) Aşağıda birkaç hafta öncesine ait bir gündüz maçı olan üstelik Pazar günü falanda değil Mersin İdman Yurdu maçı. Gayet sıradan bir maç işte. İki anadolu takımı mücadelesi... Dikkat ! Amele yanığı tehlikesi.

Aşağıda 2009 yılında oynanan Eskişehirspor - Antalyaspor maçı var.. Eskişehirspor bu maç esnasında süper ligin 16. (YAZIYLA ON ALTI) sırasında. Küme düşmeme mücadelesi vermekte.

Bu maç hakkında bir Antalyaspor yerel basını köşe yazarının düşünceleri. Adamlar da şaşırmıştı

;
"alıntı:
kentin ortasından geçen porsuk çayı üzerinde tekne dolmuşların yanı sıra gondollarla gezen insanları ve çoğunluğu genç nüfustan oluşan eskişehir halkını gördükçe avrupai bir kent izlenimi doğuyor.
stada yaklaştıkça kırmızı-siyah renkler artıyor. iyice yaklaşınca başka renk kalmıyor. genç yaşlı, çoluk çocuk, erkek bayan herkeste forma ya da en azından atkı var.
işportada formalar 10 tl’den satılıyor. atkıların fiyatı 5 tl. herkes alıyor.
sanki şampiyonluk maçına gidiyorlar. öyle bir heyecan var.
maçın başlamasına 3 saat kala açık tribün önünde izdiham var. kapılar zorlanıyor. sanıyoruz ki bedava bilet satılıyor.
hayır fiyatı 25 tl olan biletler kalmadan alma yarışı varmış.
antalyaspor’un kombine bilet fiyatının neredeyse yarısını bir maça veriyorlar.
verince, ümit karan, youla, burak yılmaz, mehmet yılmaz, volkan yaman gibi yıldızları izliyorlar.
daha çok verirseler, daha büyük yıldızları göreceklerinin farkındalar.
birbirlerine kombine havası atıyorlar. biri diğerine “biz kombineciyiz senin gibi biletçi değil” diyor. diğeri aniden elini cebine atıp 2 tane kombine çıkarıyor, “biz de senin gibi tek tekçi değiliz” diyor.
imreniyor, kıskanıyoruz....ama diyorum ki, iş sahada bitmiyor. taraftarın gücünü bir kez daha görüyoruz. maçı kırmızı-siyahlı futbolculardan çok taraftarları hak ediyor.
maçtan sonra otobüsle dönüyoruz. sağımızda eskişehirspor formalı bir arkadaş. antalya’da çalışıyor, antalyaspor’a karşı eskişehirspor’u desteklemeye kendi memleketine deplasmana gidiyor. normal karşılıyoruz.
hemen arkamızdaki konuşmaya başlayınca dehşete kapılıyoruz. “ben antalyalıyım. istanbul takımlarını tutmam. maçı izlemeye geldim ama açık tribünden, eskişehirlilerle birlikte izledim. çünkü orada olmaktan zevk aldım” diyor.
buna antalya’da çalışan eskişehirli bile şaşırıyor. “ne işin vardı bizim tribünde memleketinin takımını kendi tribününden desteklesene” diyor.
bizim yüzümüzde hafif bir tebessüm, ne için mücadele verdiğimizi düşünerek antalya’nın yolunu tutuyoruz."
Aşağıda bir diğer fotomuz 2008 yılından. Yine bir Eskişehirspor - Antalyaspor maçı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 9 derece falandı sanırım.
BANK ASYA BİRİNCİ LİG maçıdır aynı zamanda.

Son olarak 1993'e gidelim. Eskişehirspor - Afyonspor ?! adı altında bir maç. Ben iki yaşındayım. Eskişehirspor
TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ LİGİnde mücadele etmekte ve
İKİNCİ LİG'e yükselme mücadelesi veriyor. Bakalım kaç kişiyle ?
YıL 1993 Eskişehirspor - Afyonspor..Bakalım yeni stad yılda kaç kere dolacak acaba ?