*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 133000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
bosch car servisi mi fiat servisi mi
« : Haziran 13, 2014, 11:56:04 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,
120 binde 1.6 dizel linea aldım. trigerini değiştirmek için servisten fiyat istedim. sadece trigere 580 ama diğer parçalarında değişmesi gerekir dediler adlarını tam bilmiyorum trigerden etkilenen parçalar rulman bilye vs. bu bu fiyata 1300 dediler.
az önce bosch car servisi aradım orjinal parça kullandıklarını söylediler. trigeri 550-600 e değiştiririz dedi. ben başka parçalarında değişmesi gerekiyo mu dedim. kontrol edilir v kayışı birde gergi bilyesi değişir duruma göre dedi. oda fiyatı 100-150 etkiler 650-700 olur fiyat dedi. işlemden sonra da 20.000 km veya 2 yıl garanti veriyorlarmış. trigerde tüm değişen parçalar acaba nedir? sizce bosch car servisine güvenmeli miyim ne dersiniz?
NEFES VARSA, UMUTTA VARDIR.

*

Çevrimdışı Erhan4785

• 639
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Ford Focus 3 1.6 Titanium Powershift
  • Araç Modeli: 2012
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: bosch car servisi mi fiat servisi mi
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2014, 12:18:38 ÖS »
Bocsh car servis doğrusunu söylemiş.
1,6 yı bilmiyorum ama 1,3 zincir seti 150-200 TL bir şey. Diğer paçalar yağ filtre vs. hepsi 600-700 e çıkıyor.

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2014, 01:50:48 ÖS »
bosch car servisi hk bilgisi olan var mı peki acaba

*

Çevrimdışı hderelli18

• 294
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 47000
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2014, 02:46:37 ÖS »
hakkında olumsuz bir şey duymadım. ama hangi aracı sorarsanız sorun, hep orijinal parça kullandıklarını söylüyorlar. bazen oluyor ki orijinal parça yetkili servisin bile elinde olmazken, nasıl olur da bunların elinde her zaman oluyor !

sanayide bilmediğiniz-tanımadığınız bir ustadan iyi olduğu kesin ama yetkili servis kadar da değildir herhalde.

zaten bu triger seti 2-3 makara ve 1 kayıştan oluşmaktadır. bir de üstüne trigerden etkilenen rulman ve bilya diye bir tabir yoktur. sadece V kayışı ve bunun ayarını sağlayan gergi makarası vardır. yanlışım varsa , daha iyi bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

ayrıca triger sökülmüşken devir daim su pompası kesinlikle değiştirilsin. sonra pompa arıza verirse aynı işçilik parasını yeniden ödemeyin. ancak bosch'a 700-800 vermişken 200-300 daha verilerek yetkili servis tercih edilmeli bence. satarken de faydasını göreceksiniz.
+18
ÇANKIRI

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2014, 02:54:51 ÖS »
1300 TL'ya triger değişmez hocam :) naptın sen öyle. Dışarıda bi fiyat araştır bence... Etkilenen kayış dedikleri parça 50-60 TL daha arttırıyor fiyatı o kadar. Rulman bilye filan neden değişsin anlamadım.

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2014, 03:03:37 ÖS »
hakkında olumsuz bir şey duymadım. ama hangi aracı sorarsanız sorun, hep orijinal parça kullandıklarını söylüyorlar. bazen oluyor ki orijinal parça yetkili servisin bile elinde olmazken, nasıl olur da bunların elinde her zaman oluyor !

sanayide bilmediğiniz-tanımadığınız bir ustadan iyi olduğu kesin ama yetkili servis kadar da değildir herhalde.

zaten bu triger seti 2-3 makara ve 1 kayıştan oluşmaktadır. bir de üstüne trigerden etkilenen rulman ve bilya diye bir tabir yoktur. sadece V kayışı ve bunun ayarını sağlayan gergi makarası vardır. yanlışım varsa , daha iyi bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

ayrıca triger sökülmüşken devir daim su pompası kesinlikle değiştirilsin. sonra pompa arıza verirse aynı işçilik parasını yeniden ödemeyin. ancak bosch'a 700-800 vermişken 200-300 daha verilerek yetkili servis tercih edilmeli bence. satarken de faydasını göreceksiniz.

hocam bosch servisi 550 falan dedi diğer parçalarla en fazla 700 olur dedi değişirse tabi. yetkili serviste 1300 tl çıkardı yani aradaki farkm200 falan olsa tamam da iki katı fiyat istiyorlar.

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2014, 03:12:00 ÖS »
1300 TL'ya triger değişmez hocam :) naptın sen öyle. Dışarıda bi fiyat araştır bence... Etkilenen kayış dedikleri parça 50-60 TL daha arttırıyor fiyatı o kadar. Rulman bilye filan neden değişsin anlamadım.
bende bilmiyorum hocam :) o yüzden fiyat araştırıyorum. bosch servisi 700 civarı dedi işte

*

Çevrimdışı CONSULZADE

• 312
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat EGEA
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Urban
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2014, 03:16:18 ÖS »
triger kayışı
triger gergi bilyası
vantilatör kayışı
vantilatör kayışı kurma bilyası
devirdaim valf
dayco marka 620TL  LANCİA MARKA 765 TL  parça fiyatı(baysallar oto fiat)

*

Çevrimdışı CONSULZADE

• 312
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat EGEA
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Urban
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2014, 03:20:42 ÖS »
club üyelerimizden basri bey bu işi orjinal parça kullanarak 850tl ye işçilik dahil halletmişti.forumda triger başlığındada paylaşmıştı diye hatırlıyorum

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
  • Kan Grubu: A Rh +
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2014, 03:22:14 ÖS »
Bana kalırsa triger ses yapmıyorsa ve çok fazla sarkmamış ise değiştirmem... Zincir kolay kolay kopacak bir parça da değil.
Benim 95 Torosun da zincirliydi, 400 bin km yi geçmişti hiç değişmedi tık ses yoktu.

Peki triger zincirinin gerdirme bilyesi var mı? Bilen var mı?

*

Çevrimdışı asaksak

• 779
  • +7/-1
  • Alper
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LINEA
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 84000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2014, 03:40:11 ÖS »
arkadaşlar bilgilendirme için söylüyorum 1.3 multijet araçlarda triger zinciri vardır, 1.6 multijet araçlarda ise triger kayışı vardır

*

Çevrimdışı hderelli18

• 294
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2014, 04:28:27 ÖS »
triger kayışı
triger gergi bilyası
vantilatör kayışı
devirdaim valf

çok detaylı bilgi verilmiş. fiyatlar yetkili servisler arasında bile değişmekte..
+18
ÇANKIRI

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2014, 04:37:56 ÖS »
triger kayışı
triger gergi bilyası
vantilatör kayışı
devirdaim valf

serrvisle tekrar görüştüm triger kayışı, gergi rulmanı ve yardımcı dişlisi için 475 tl istiyor.
ayrı olarak değişmesi gereken parçalara alternatör yaylı gergisi, iki tane sabit gergi  devir daim pompası, alternatör kayışı 1200 tl dedi.

bosch servisi ise v kayışı, gergi bilyesi, triger seti, devir daim 700 e biter dedi. bnm anladığım ikisinde de tüm parçalar değişiyor. ama servisteki eleman bosch servisinin elindeki parçalar orijinal değil yan sanayi dedi. bosch servisi de 20 bin km garanti veya 2 yıl veriyo. servise fiyat indirimi sordum peşinde olursa en fazla 100 el yapabilirz dedi. taksitte birşey yapamayız dedi. sizce ne yapmalıyım

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2014, 04:40:37 ÖS »
Bana kalırsa triger ses yapmıyorsa ve çok fazla sarkmamış ise değiştirmem... Zincir kolay kolay kopacak bir parça da değil.
Benim 95 Torosun da zincirliydi, 400 bin km yi geçmişti hiç değişmedi tık ses yoktu.

Peki triger zincirinin gerdirme bilyesi var mı? Bilen var mı?

hocam trigerde ses vs herhangi birşey yok. aslında özelde değişip değişmediğini de bilmiyorum. servise bunu sordum değişip değişmediği belli olmaz dedi. bi kere çalısınca üstünde yazı vs birşey kalmıo bunun dedi.
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2014, 04:43:58 ÖS Gönderen: yigit78 »

*

Çevrimdışı hderelli18

• 294
  • +0/-0
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2014, 04:47:26 ÖS »
bosch 700 demiş , servis 1100 yaparız demiş. böyle anladım . eğer durum buysa kesinlikle yetkili servis diyorum.
Kastamonuda eskiden Çağdaş Otomotiv vardı. hala onlar mı var ?
+18
ÇANKIRI

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Haziran 13, 2014, 04:51:23 ÖS »
bosch 700 demiş , servis 1100 yaparız demiş. böyle anladım . eğer durum buysa kesinlikle yetkili servis diyorum.
Kastamonuda eskiden Çağdaş Otomotiv vardı. hala onlar mı var ?
peşinde 1100 yaparız dediler hocam en fazla oda. buraya geleli çok olmadı hocam arabayı alalı da 1 ay olmadı daha. o yüzden pek bilmiyorum sanayiyi ve ustaları

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
« Yanıtla #16 : Haziran 13, 2014, 04:54:04 ÖS »

serrvisle tekrar görüştüm triger kayışı, gergi rulmanı ve yardımcı dişlisi için 475 tl istiyor.
ayrı olarak değişmesi gereken parçalara alternatör yaylı gergisi, iki tane sabit gergi  devir daim pompası, alternatör kayışı 1200 tl dedi.

bosch servisi ise v kayışı, gergi bilyesi, triger seti, devir daim 700 e biter dedi. bnm anladığım ikisinde de tüm parçalar değişiyor. ama servisteki eleman bosch servisinin elindeki parçalar orijinal değil yan sanayi dedi. bosch servisi de 20 bin km garanti veya 2 yıl veriyo. servise fiyat indirimi sordum peşinde olursa en fazla 100 el yapabilirz dedi. taksitte birşey yapamayız dedi. sizce ne yapmalıyım

fiat   servis   ,orijinal  Lancıa  triger  set   kullanıyor  ,
boch  car  servisler  ise Gates  marka kayış  ve  iNA   marka  gergi  bilyaları , su  pompasını  da  Valeo  markalı  takıyorlar ,
fiyat  farkı  buradan  kaynaklanıyor ,  Lancıa  kutusuna  girince   yedek  parçaların  fiyatı  aşırı  artıyor ,
bende  bu  ikilemde  kalmıştım , daha  sonra  kafam  rahat  olsun  diye  Lancıa  set   kullanmıştım   .
yoksa  Gateş  kayış  ve   İNA  marka  bilyalar  da   çok  kalıtelı  ,  bildiğim  kadarıyla    bu  Gateş  markalı  ürünler   Amerikan  araclarında   kullanılıyor  .
İNA   ise   alman  üretimi  kaliteli  rulman
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2014, 04:56:10 ÖS Gönderen: pixel »

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Haziran 13, 2014, 04:56:38 ÖS »

fiat   servis   ,orijinal  Lancıa  triger  set   kullanıyor  ,
boch  car  servisler  ise Gates  marka kayış  ve  iNA   marka  gergi  bilyaları , su  pompasını  da  Valeo  markalı  takıyorlar ,
fiyat  farkı  buradan  kaynaklanıyor ,  Lancıa  kutusuna  girince   yedek  parçaların  fiyatı  aşırı  artıyor ,
bende  bu  ikilemde  kalmıştım , daha  sonra  kafam  rahat  olsun  diye  La ncıa  set   kullanmıştım   .
yoksa  Gateş  kayış  ve   İNA  marka  bilyalar  da   çok  kalıtelı  ,  bildiğim  kadarıyla    bu  Gateş  markalı  ürünler   Amerikan  araclarında   kullanılıyor  .
İNA   ise   alman  üretimi  kaliteli  rulman
bosch hakkında çok bilgim yok ama adamlar 20 bin km veya 2 yıl garanti dedi ve orijinal parça dediler bnde marka sormadım. serviste 120 bin km veya 2 yıl dedi.

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
« Yanıtla #18 : Haziran 13, 2014, 05:00:54 ÖS »
zamanında  ben  de  fiyat  almıştım  boch  car  servisten ,
650  tl  gates  marka  ,  550  tl  de   continental  marka  kayış için  demişlerdi ,  antifriz  ve  işçilik  dahil ,
daha  sonra  İstanbulda  ,Fiat  servisten  ayrılan  Erhan  ustaya  yaptırdım ,   parçaları  da fiat  servisten  almıştık  .

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Haziran 13, 2014, 05:16:29 ÖS »
zamanında  ben  de  fiyat  almıştım  boch  car  servisten ,
650  tl  gates  marka  ,  550  tl  de   continental  marka  kayış için  demişlerdi ,  antifriz  ve  işçilik  dahil ,
daha  sonra  İstanbulda  ,Fiat  servisten  ayrılan  Erhan  ustaya  yaptırdım ,   parçaları  da fiat  servisten  almıştık  .
o şekilde fiyat ne tuttu peki hocam

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2014, 05:24:28 ÖS »
650  tl  fln  parçalar  tuttu ,  200tl  de  ustaya  verdim ,
sonra  kırmızı Antifriz   ve   bir  de   hava  filtresi  aldım , onlara  da  50  tl  mi   ne  vermiştim ,
yetkili  servis  1100  tl  ye  yapıyorsa  ,   onlara  yaptırın ,bence ,kafanız  rahat  olur  ,  arada  pek  fark  yok ,
yetkili  servis  bana  1550  tl,  en  son  1400 e  yaparız demişlerdi ,
ben  de   fiatın  dilinden  anlayan ustaya  yaptırmıştım

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #21 : Haziran 13, 2014, 05:26:00 ÖS »
birde arabada kayış sesi vs herhangi birşey yok. sizce bu sesi beklemeli miyim

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
« Yanıtla #22 : Haziran 13, 2014, 05:34:08 ÖS »
benim  kayışlar  ve   bilyalar  da  sorunsuz du ,   fakat  su  pompası  iyi  durumda  değildi 
elle  çevirince ses   yapıyordu,    bence   riske  atmayın  biran  önce   değiştirin , kilometresi  de  gelmiş  zaten ,
kayış  kopunca ,motora  büyük  hasar  veriyor ,   bu  su  pompasını  triğer   kayışı  çeviriyor , olası  bir    bilya   kilitlenmesinde ,kayışı  kopartabilir ,

resim  çekmiştim

*

Çevrimdışı musty

• 343
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 model
  • Araç Modeli: linea active plus+stil paket
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 56500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #23 : Haziran 13, 2014, 08:49:43 ÖS »
az-çok bende tecrübelerime dayanaraktan bişeyler demek istiyorum.
fiat servisleriyle sanayi veya özel servisler arasındaki farklardan biri bakım şekli.
yani.ben arabamı 60 bin bakımı için pendik oto sanayide bi ustaya götürdüm.adam standart bakımda ne yapılması gerekiyorsa (yağ ve filtreler) yaptı.daha sonra arabanın balatalarını,tüm sıvılarını,kayışlarını vs kontrol etti.müdahale edilmesi gereken yerde de beni uyardı.alternatör kayışını değiştirsek iyi olur aracı riske atmayalım dedi bende en yakın dükkandan 30 tl ye dayco marka kayışı önerdi bende aldım götürdüm usta da taktı.
yani şunu demek istiyorum sanayide adamlar kontrol ettkten sonra sıkıntı varsa değişim yapıyor ama yetkili serviste ise 60 bin bakımda arabanın her 2 kayışını da değiştireceklerdi tüm sıvılarını değiştireceklerdi zaten parça fiyatlarında geçiriyorlar bide yaptıkları iş artınca haliyle işçilik de artacak tabi buda fiyatlara yansıyacak.
son olarak 60 bin bakımda tüm filtreleri opar marka,yağı da 5-40 selenia aldım hepsine 160 tl verdim+30 tl de kayış+bujinin teki yanmıştı bosch marka buji aldım 20 tl ye+80 tl işçilik = 290 tl ye aracımın 60 bin bakımını orjinal-kaliteli parçalar kullanarak yaptırdım.anadolu yakasındaki tüm servisleri aradığımda bana en düşük fiyatı 490 tl ile alper oto vermişti.
inş yardımcı olabilmişimdir.

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #24 : Haziran 13, 2014, 11:00:28 ÖS »
az-çok bende tecrübelerime dayanaraktan bişeyler demek istiyorum.
fiat servisleriyle sanayi veya özel servisler arasındaki farklardan biri bakım şekli.
yani.ben arabamı 60 bin bakımı için pendik oto sanayide bi ustaya götürdüm.adam standart bakımda ne yapılması gerekiyorsa (yağ ve filtreler) yaptı.daha sonra arabanın balatalarını,tüm sıvılarını,kayışlarını vs kontrol etti.müdahale edilmesi gereken yerde de beni uyardı.alternatör kayışını değiştirsek iyi olur aracı riske atmayalım dedi bende en yakın dükkandan 30 tl ye dayco marka kayışı önerdi bende aldım götürdüm usta da taktı.
yani şunu demek istiyorum sanayide adamlar kontrol ettkten sonra sıkıntı varsa değişim yapıyor ama yetkili serviste ise 60 bin bakımda arabanın her 2 kayışını da değiştireceklerdi tüm sıvılarını değiştireceklerdi zaten parça fiyatlarında geçiriyorlar bide yaptıkları iş artınca haliyle işçilik de artacak tabi buda fiyatlara yansıyacak.
son olarak 60 bin bakımda tüm filtreleri opar marka,yağı da 5-40 selenia aldım hepsine 160 tl verdim+30 tl de kayış+bujinin teki yanmıştı bosch marka buji aldım 20 tl ye+80 tl işçilik = 290 tl ye aracımın 60 bin bakımını orjinal-kaliteli parçalar kullanarak yaptırdım.anadolu yakasındaki tüm servisleri aradığımda bana en düşük fiyatı 490 tl ile alper oto vermişti.
inş yardımcı olabilmişimdir.

haklısın hocam aslında da iyi bir usta bulmak mesele. şehirde yeni sayılırım sanayicilerede pek güvenemiyorum geçen avuç içi kadar bir yere 200 tl istedi adam boya için ondan sonra hiç güvenemez oldum.

*

Çevrimdışı hderelli18

• 294
  • +0/-0
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2014, 11:15:51 ÖS »
servisleri Bosch ve yetkili servis olarak karşılaştırıyorduk. ancak sizin için fiyat ilk sırada yer alıyor ise tabiki sanayide bir arkadaşınızın önereceği özel servise gitmeniz daha uygun fiyatlı olacaktır.
+18
ÇANKIRI

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #26 : Haziran 14, 2014, 10:15:26 ÖS »
servisleri Bosch ve yetkili servis olarak karşılaştırıyorduk. ancak sizin için fiyat ilk sırada yer alıyor ise tabiki sanayide bir arkadaşınızın önereceği özel servise gitmeniz daha uygun fiyatlı olacaktır.
düzgün yapılacaksa elbette para mühim hocam :) yalnız sanayide bi tanıdığım yok ama araştırayım bi. sanayide biri olmadığı için bosch servisinin türkiyede ağı var hiç olmazsa o yüzden tek mukayeseyi onlarla yapabildim servisin verdiği fiyat ta çok fazla geldi bana

*

Çevrimdışı yigit78

• 104
  • +0/-0
« Yanıtla #27 : Haziran 16, 2014, 10:42:51 ÖÖ »
arkadaşlar kastamonu için usta önerisi olan var mı acaba?