Taze taze paylaşayım.....
İstanbul-İzmir seyahatimden YB verileri....
İstanbul-Manisa arası CC ile 90 km/h ye sabitledim, 6 viteste turbonun devreye girdiği 1500 dd nin çok az üzerinde bir devirle seyehat ettim (bunun sağlıklı olup olmadığını ayrıca sormak isterim).... 4,4 Lt gösterdi. tek yolcu ve 1/3 bagaj
Sonra, malum sabunceli rampası ve izmir şehir trafiği ile birlikte etap sonunda 4,5 lt e ulaşmıştım.
İzmir dönüşünde de ise önce akşam trafiğinde pasaport-havaalanı daha sonra ise havaalanı-manisa (yine akşam dur kalk trafikte), sonrası ise 2 gün kısa mesafe manisa şehir için kullanımı, YB verisi 4,5 lardan 5 LT lere zıpladı....
Bugün dönüş, araçta 2,5 yolcu (iki yetişkin bir çocuk

) ve 1/2 bagaj ile Manisa-Susurluk etabında CC ile 100 km/h sabirledim, YB verisi değişmedi, susurlukta yine 5,0 idi. Susuurluk-Bursa otoban arası 90 a sbitledim, yine değişmedi ortalama tüketimim.....
Otobanda, maximum hız denedim, yokuş aşağı 195 km/h ye kadar çıktım, tüm otoban boyunca 150 nin altına inmedim. Bursa-Topçular arası 120 km/h geçmedim, ama çok da özenli kullanmadım, Eskihisardan sonra yine otoban kullanımı ve 150 nin altına inmeden, ve busefer vites geçişlerinde de geç yaparak (3500-4000 arası değişimler) ile İstanbula geldim, ortalamam 5,4 e çıkmıştı.....
Yukarıda özet olarak anlattığım yol güzergahı ve sürüş karakteri ile bu hafta yaptığım 960 km yol için ortalama hızım 69 olarak kaydedilmiş ve tüketimim ise 5,4 lt/100 km olmuştur. Araçta PO vmax ile opet full force kullanılmıştır.
Son olarak, aracım 3800 km de, ve trip B ye göre (ki bu 3800 ün son 1000 km si yukarıda yazıyor, geri kalanında yine 1000 km kadarlık bir uzun yol var, diğer kısım ise şehir içi) 6,1 LT ortalama tüketim görünüyor.