siz şunu diyorsunuz: iş makinası motorları ve yağ pompaları kullanıma uygun tasarlanmış ama multijet motorlar ve yağ pompaları kullanıma uygun tasarlanmamış! (eski teknoloji!, çok yakar! dan sonra bi de bu çıktı galiba, yağ pompaları yanlış tasarlanmış!) o yüzden 1000 - 1500 devir arasında kullanmamak lazım..
bunları siz diyorsunuz ,
benim söylediğim ise ,5000ddk çeviren bir motoru ,
düşük devirde rolantı devirlerinde kullanırsanız ,saglıklı yağlama yapamaz pompanız ,
söylediklerimi çok iyi anlıyorsunuz da anlamamzlıktan geliyorsunuz,
maximum deviri 25000 olan motoru ,bu devirlerde zaten devamlı kullanamazsınız ,
sizin makınalarınız da bu şekilde ,torkunu verdikleri devirler aralığında kullanılıyor , bu da tahminimce 1000-1500 arası ,
şimdi bunun yağ pompasının dişlisi , sizin 5000ddk çevirebilen fiat motoruyla ayni midir ,
bu devirlerde sağlıklı çalışması için bunun devirleri , dişliler sayesinde düşürülmemişmidir ?
2500ddk çevirebilen motorun ,pompasının da yıne dişliler sayesinde devirleri arttırılmamışmıdır ?
sizdeki ecodrive ne diyor bilmiyorum ama bendeki ecodrive 2000 devirde vites değiştirince yanlış kullanıyorsun diye fırçalıyor beni, daha düşük devirde vites değiştirmen gerekiyor demişti programı kullandığımda.. yanlış hatırlamıyorsam sadece 1 ci viteste 1750 devir öneriyordu, daha sonra 1500 - 1300 - 1200 devirlere kadar düşüyordu vites değiştirme önerileri..
1,6 m jetlerın ecodrıve programı ,herkes için aynidir ,ve vites değişimlerini 1500 ve üstü devirlerde öneriyor ,
tekrar yazıyorum , maximum tork alınan devirlerden itibaren 1500ve üstü .