*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
  • Motor: T-Jet 120 HP
1.4 Turbo emotion hakkında bilgiler..
« : Mayıs 12, 2014, 01:24:13 ÖS »
Selamun aleykum arkadaşlar öncelikle foruma yeni kayıt oldum. Yeni bir araç almaya niyetim var ve dikkatimi çeken t-jet linealar oldu. Forumlarda araştırdığım kadarı ile 120 beygir linealardan genellikle herkes memnun. Fakat tam olarak arabanın pozitif yada negatif yönleri nelerdir. Ayrıca merak ettiğim, daha önce hiç turbo motor bir arabam olmadı. Turbolarda kronik bir sorun yada sıkıntı çıkarıyor mu ?

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea t-jet
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 25000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: 1.4 Turbo emotion hakkında bilgiler..
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2014, 03:37:05 ÖS »
bahsettiğiniz araç bende var, 4 yıl ve 50.000 km sonunda diyebilirimki bu paraya bu arabayı vermezler arkadaş, ben ki arabadan 2 yılda sıkılan adamım, corolla kullandım civic kullandım hep 2 sene, bu araçta donanım full, motor süper, sınıfında rakibi yok, hele bir de benim gibi chip olayına girersen 150 beygir oluverir ve tadından yenmez,ara hızlanmaların sanki spor araç, yani kısacası 4 çeker bir şeye geçmedikten sonra aracımı kesinlikle değiştirmem, bu kadar net konuşuyorum

*

Çevrimdışı artes55

• 116
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2014, 03:47:39 ÖS »
bahsettiğiniz araç bende var, 4 yıl ve 50.000 km sonunda diyebilirimki bu paraya bu arabayı vermezler arkadaş, ben ki arabadan 2 yılda sıkılan adamım, corolla kullandım civic kullandım hep 2 sene, bu araçta donanım full, motor süper, sınıfında rakibi yok, hele bir de benim gibi chip olayına girersen 150 beygir oluverir ve tadından yenmez,ara hızlanmaların sanki spor araç, yani kısacası 4 çeker bir şeye geçmedikten sonra aracımı kesinlikle değiştirmem, bu kadar net konuşuyorum

Böyle konuşmayın yaw 1.3 aldığıma pişman oluyor gibiyim :)))))

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2014, 03:56:01 ÖS »
Aynen bende katılıyorum, 4.5 senedir 120.000 km yapmış biri olarak, aracımdan gayet memnunum. Yanlız alışması kötü. Diğer araçlar gitmiyor gibi geliyor binince. Tek sıkıntısı 6. vites gerekiyormuş koymamışlar :)

Turbo bakım kurallarına dikkat ederseniz, sorun çıkarmıyor. 200.000'de çıkarırsa o kadar da olsun artık derim :D

*

Çevrimdışı Murat-h

• 333
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2009
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 147800
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2014, 04:04:09 ÖS »
Aracın motor ve turbosunda kronik bir sıkıntı yok.ayrıca lpg ile uyumlu.turbosu japon ıhı marka turbo.dizellerin turbosuna gôre daha sorunsuz.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2014, 04:08:30 ÖS »
Aynen bende katılıyorum, 4.5 senedir 120.000 km yapmış biri olarak, aracımdan gayet memnunum. Yanlız alışması kötü. Diğer araçlar gitmiyor gibi geliyor binince. Tek sıkıntısı 6. vites gerekiyormuş koymamışlar :)

Turbo bakım kurallarına dikkat ederseniz, sorun çıkarmıyor. 200.000'de çıkarırsa o kadar da olsun artık derim :D

Peki turbo bakım kuralları derken ? Turbo olayına gerçekten yabancıyım. Emotion yada emotion plus lar çok hoşuma gitti hem fiyat hemde özellikleri bakımından ama dedim ya turbo arızaları ve masraflarına daha önce kulak aşinası olduğum için gözümü korkuttu biraz.

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2014, 04:25:40 ÖS »
Bende şimdiye kadar 1 kere turbo hortumu çıktı, onu da 5 dakikada hallettiler. Birdaha da olmadı açıkçası.

Bizde kullanılan turbo arkadaşında belittiği gibi sorunsuz bir model. Aracı soğukken filan çok zorlamayın, park edip, kontağı kapatırkende bi 15-20 saniye bekleyin yeterli. (Turbo yağlanması için). Böylece turbonuzda sorun çıkmaz.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2014, 04:42:17 ÖS »
Bende şimdiye kadar 1 kere turbo hortumu çıktı, onu da 5 dakikada hallettiler. Birdaha da olmadı açıkçası.

Bizde kullanılan turbo arkadaşında belittiği gibi sorunsuz bir model. Aracı soğukken filan çok zorlamayın, park edip, kontağı kapatırkende bi 15-20 saniye bekleyin yeterli. (Turbo yağlanması için). Böylece turbonuzda sorun çıkmaz.

Tşk ediyorum size ve bilgilerini sunan tüm arkadaşlara.. Forumlarda araştırdığım kadarı ile de yorumlar çoğunlukla olumlu.. İnşallah uygun fiyatta temiz bir t-jet bulabilirsem bu bilgilerden sonrada almaya karar verdim. İnş. aldığım zamanda paylaşırım sizlere..

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2014, 05:51:38 ÖS »
yaklaşımı şöyle değiştirirseniz daha doğru olur, uygun fiyatlı yerine, temiz ve kazasız araç arayın, belki piyasası 27 olan araca, 28,5-29 verirsiniz ama araca tertemiz binersiniz, unutmayın artık araçlarda 1500-2000 liralık masraflar hiçbirşey, tamirciye selam deseniz 1000 liranızı alıyorlar, temiz bir t-jet bulursanız kesinlikle alın derim,

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2014, 10:25:09 ÖÖ »
Arkadaşlar bir sorum daha olacak istediğim araç emotion yada plus versiyonu fakat anlam veremediğim bu araçların 2.el satışları neredeyse hiç yok gibi. Bunun anlamı nedir. Herkes memnun satmak mı istemiyor. Yoksa araç fazla piyasamı sunulmadı. Ayrıca rakam olarak 2. elde satışlarda farklılıklar bulunmakta bu aracın ortalama ederi nedir ? Bi kaç tane örnek sunmak istedim. Araç hakkında.
Emotion modeli fiyatları farklı ve fiyat olarak belirgin bir değişiklik var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-linea-1.4-16v-turbo-emotion-120-hp-164565262/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2-sahibinden-sari-simsek-aciklamada-hersey-yaziyor-2008-mode-164270276/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2008-linea-1.4-t-turbo-emotion-orjinal-79.000-km-servis-bakimli-164545679/detay

Emotion plus modeli fiyat farklılıkları

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-extrali-linea-turbo-164671945/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-lpg-li-emotions-plus-en-ful-modeli-163807429/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-turbo-66600-de-120-beygir-en-full-model-yakit-cimrisi-163137221/detay

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #10 : Mayıs 15, 2014, 11:20:03 ÖÖ »
zaten uzun süredir satışı yok ve işin doğrusunu söylemek gerekirse satış sayısı 1,3-1,6-1,4 fire ve 1-4 t-jet olarak sıralayabiliriz
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #11 : Mayıs 15, 2014, 11:27:57 ÖÖ »
T-jet satan pek bulamazsınız. Alanlar zaten memnun. Forumda Hayrettin arkadaşımız vardı, arkadaşına bakıyordu bir türlü bulamadı. Alan pek satmak istemiyor çünkü o ayarda araç yok. Yüksek performans ve sorunsuz bir motor olduğu için uzun süre binilebiliyor. Bende satacaktım bi ara ama yerine bi model bulamadım ve vazgeçtim açıkçası. Şimdi bunu satsam yerine ne alıcam bu fiyata? Yokki...

Normal 1.4 Fire yada 1.3 Mjet alan performansını beğenmeyip satabiliyor. Bu iki modelin 2. eli çoktur. 1.6 ise, 1.3'ten terfi olarak daha çok tercih ediliyor. Normal 1.6 alan da var ama mesela 1.6'nın da 2. eli 1.3'ten düşüktür.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Mayıs 15, 2014, 11:55:32 ÖÖ »
T-jet satan pek bulamazsınız. Alanlar zaten memnun. Forumda Hayrettin arkadaşımız vardı, arkadaşına bakıyordu bir türlü bulamadı. Alan pek satmak istemiyor çünkü o ayarda araç yok. Yüksek performans ve sorunsuz bir motor olduğu için uzun süre binilebiliyor. Bende satacaktım bi ara ama yerine bi model bulamadım ve vazgeçtim açıkçası. Şimdi bunu satsam yerine ne alıcam bu fiyata? Yokki...

Normal 1.4 Fire yada 1.3 Mjet alan performansını beğenmeyip satabiliyor. Bu iki modelin 2. eli çoktur. 1.6 ise, 1.3'ten terfi olarak daha çok tercih ediliyor. Normal 1.6 alan da var ama mesela 1.6'nın da 2. eli 1.3'ten düşüktür.

Benim dikkatimi de piyasada olmaması çekti.. Peki bu aracın ortalama ederi ne kadardır Yani şöyle bir örnek vermek gerekirse ben düşük km ve orjinal bir araç arıyorum. Boya olarak da etek altı muhtelif yerlerde pek de önemsenmeyecek bir boya olabilir. (tamponlarda gibi. ) Ortalama fiyatı nedir bu araçların. Araç satış sitelerinde çok farklı rakamlar mevcut.

*

Çevrimdışı adyobatik01

• 136
  • +0/-0
« Yanıtla #13 : Mayıs 15, 2014, 02:33:32 ÖS »
2. el aracın ortalaması olmaz malesef, şimdi araç 2011 model olur, 10.000 km de olur, ama ciddi kaza yapmıştır, her tarafı boyalıdır, 27 derler,

bir taraftada 2009 model olur, 50.000 de olur ama pırıl pırıl araçtır, 27 derler, hadi şimdi buyur burdan yak,

sadece şunu belirtmek isterim, sporsalın dediğine sonuna kadar katılıyorum, bende 2-3 kere araç değiştireyim, sıkıldım farklı bir şeye bineyim dedim, bakındım bakındım aynı ayarda araç bulamadım, bulsamda fiyatı 55-60 bin bandında gezdi, şimdi ben aracımı satacam 30 bine, ama aynı ayarda araç için en az 50 bin ödemem lazım, o zaman neden satayım ki? bu sebepten t-jet satan pek olmaz, şunu çok net ve açık söylüyorum, 4 yıl bitiyor aracımı alalı, ve diyorum ki , üst segmenti saymazsak (bmw 320 dizel gibi) , bu segmenti saymazsak, otomobil almak için aracımı kesinlikle satmam, ya bahsettiğim gibi bir araç için satarım, yada jip tarzı 4x4 almak için satarım, yoksa satmam, şimdi aracım 50.000 kmde, boyasız hatasız, pırıl pırıl aracım var satsam ederi 30 diyelim, yahu ben bu araca 150.000 km ye kadar binsem, tepe tepe kullansam yine ederi 26 yı öldürmeyecek, kısacası ölücülere araç kaptırma devrini millet kapatalı çok oldu, para zor kazanılıyor,

yeniden tekrar ediyorum, hangi marka araç alırsanız alın, bu lineaya özel değil, uygun araç aramayın, temiz araç arayın, belki piyasadan yülseğe alırsınız ama daha karlı olacağınıza eminim,kimse temiz malını ,çürük fiyatına vermez, allah muhtaç etmesin ama zaten ihtiyacı olan gidip galeriye ölü parasına anında satıyor, şimdi düşünün adam yazmış acil paraya ihtiyacım var, ama araç ilanda 1 ay olmuş, nasıl aciliyet bu, bugün 28-29 olan aracı galeriye gitsen 24-25 nakti sayıp alırlar, allah düşürmesin ama aciliyet böyle oluyor, araba ilana bile düşmüyor, yada adam aracına güveniyor ve temiz araçların fiyatları yüksek oluyor

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #14 : Mayıs 15, 2014, 09:06:22 ÖS »
Valla sayın "adyobatik01" bey tamamen kafamdakileri özetlemiş. Aynı cümleleri bende düşünüyorum.

Açıklayıcı anlatımınız için teşekkürler. Sayın "pumao" gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2014, 10:48:31 ÖÖ »
Arkadaşlar bi tane buldum 26000 de şuan fiyat son 29000 nasıl sizce değişen ve boya yok orjinal

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2008-model-hatasiz-linea-25-binde-ilk-sahibinden-1.4-t-jet-161784389/detay

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2014, 10:52:50 ÖÖ »
Arkadaşlar bi tane buldum 26000 de şuan fiyat son 29000 nasıl sizce değişen ve boya yok orjinal

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2008-model-hatasiz-linea-25-binde-ilk-sahibinden-1.4-t-jet-161784389/detay

Gayet temiz görünüyor, bana mantıklı geldi, km'de düşük.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2014, 11:20:16 ÖÖ »

Gayet temiz görünüyor, bana mantıklı geldi, km'de düşük.

Aracı sigorta şirketinde sorgulattırdım. Şase no dan da. Herhangi bir kazası yok fakat bi galerici tanıdıktan aldığım bilgiye göre çok para diyor aracın edeceği en fazla 26.000 lira diyor muallakda kaldım :(

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2014, 11:53:43 ÖÖ »
doğrusu fiyat banada fazla geldi...tamam km.düşük ama modelde 2008
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2014, 12:05:12 ÖS »
doğrusu fiyat banada fazla geldi...tamam km.düşük ama modelde 2008

Bende en son ki yorumlarım da dediğim gibi fiyatlar sitelerde çok değişken olduğu için tam piyasası hakkında bi fikir elde edemedim. 29.000 lira benimde kafamı karıştırdı. Çok gibi gerçekten :(

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2014, 01:29:19 ÖS »
Çok çok, evet ona dikkat etmemişim. Fiyatı biraz yüksek hocam. Biraz daha araştır istersen. Birde 2008 model o kilometrede, hiç mi kullanılmamış acaba :)

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2014, 01:35:17 ÖS »
Çok çok, evet ona dikkat etmemişim. Fiyatı biraz yüksek hocam. Biraz daha araştır istersen. Birde 2008 model o kilometrede, hiç mi kullanılmamış acaba :)

İlk fiyat 30.500 idi. Millet gerçekten uçmuş ya araba satmak kolay almak ne kadar zor birşey :) Bende sordum km olayını garaj arabası dedi doğru düzgün kullanılmamış bende vazgeçtim zaten fiyatından dolayı.

*

Çevrimdışı pumao

• 25
  • +0/-0
« Yanıtla #22 : Mayıs 19, 2014, 12:43:33 ÖS »
Arkadaşlar 2009 model 38.000 km de emotion.. Herhangi bir kaza sürtme boya hatta rütuj bile yok fenni 2016 yılına kadar. Son fiyat 28.500.. Nasıl sizce..

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
  • Araç Modeli: 2008
  • Km: 93000
« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2016, 11:58:42 ÖÖ »

konuyu hortlattım ama bu belirttiğiniz durumu bilmiyordum. iyi oldu söylediğiniz. yani aracı durdurduğumuzda 15-20sn bekleyip sonra mı kontağı kapatalım?
birde çalıştırırken soğuk havalarda tahmini kaç dk sonra hareket etmemiz gerekir. Malum Erzincan burası. şimdiye kadar hep tek marşta çalıştı ve 1-2dk bekleyip öyle hareket ediyorum.
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ.

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2016, 12:07:48 ÖS »

konuyu hortlattım ama bu belirttiğiniz durumu bilmiyordum. iyi oldu söylediğiniz. yani aracı durdurduğumuzda 15-20sn bekleyip sonra mı kontağı kapatalım?
birde çalıştırırken soğuk havalarda tahmini kaç dk sonra hareket etmemiz gerekir. Malum Erzincan burası. şimdiye kadar hep tek marşta çalıştı ve 1-2dk bekleyip öyle hareket ediyorum.

Aynen, uzun kullanımlarda aracı bi 15 saniye bekletin öyle kontak kapatın.
Soğuk havalarda hemen hareket edebilirsiniz, o pek sorun olmaz. Sadece motor çok ısınmadan dip gaz yapmayın.

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2016, 12:21:03 ÖS »

Aynen, uzun kullanımlarda aracı bi 15 saniye bekletin öyle kontak kapatın.
Soğuk havalarda hemen hareket edebilirsiniz, o pek sorun olmaz. Sadece motor çok ısınmadan dip gaz yapmayın.

Burdan öğreneceğim daha çok şey var anlaşılan. :)

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2016, 01:35:37 ÖS »
T-Jet iyidir :D ben bile nasıl alıştıysam bi vazgeçemedim.

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
« Yanıtla #27 : Şubat 25, 2016, 02:11:57 ÖS »

yakıt konusunda şuan kış şartlarında LPG de Yol bilgisayarının dediğine göre 11Lt/100km yakıyor. Tabii bana kalırsa yol bilgisayarı benzin için tasarlandığından LPG yi çok sağlıklı ölçeceğini sanmıyorum ama kendim yakıt/yol hesabımda 33Krş yaktığını gördüm. bu oran sizce nasıl? Çokmu yüksek? Birde sizin ortalama yakıt tüketiminiz nedir LPG de ve neler yaptınız bu konuda?

*

Çevrimdışı servet86

• **
  • 16
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 90000
« Yanıtla #28 : Şubat 25, 2016, 02:46:48 ÖS »

yakıt konusunda şuan kış şartlarında LPG de Yol bilgisayarının dediğine göre 11Lt/100km yakıyor. Tabii bana kalırsa yol bilgisayarı benzin için tasarlandığından LPG yi çok sağlıklı ölçeceğini sanmıyorum ama kendim yakıt/yol hesabımda 33Krş yaktığını gördüm. bu oran sizce nasıl? Çokmu yüksek? Birde sizin ortalama yakıt tüketiminiz nedir LPG de ve neler yaptınız bu konuda?

atiker sistemle 27-30 krş arası bendede en sonki hesabımda tutarı hatırlamıyorum ama bir depo ile 300 320 km arası yol yapmıştım.artık aygaz kullanıyorum sanki 1-2 gün daha fark etti gibi
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2016, 02:48:34 ÖS Gönderen: servet86 »

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
« Yanıtla #29 : Şubat 25, 2016, 03:05:27 ÖS »

atiker sistemle 27-30 krş arası bendede en sonki hesabımda tutarı hatırlamıyorum ama bir depo ile 300 320 km arası yol yapmıştım.artık aygaz kullanıyorum sanki 1-2 gün daha fark etti gibi

burda biraz daha pahalı fiyatlar. şuan aygaz : 2.55TL aytemiz: 2.36TL po:2.46TL remoil: 2.08TL tabii remoil kullanıyorum arada ama genelde aytemiz alıyorum. sizde muhtemelen daha ucuzdur.