*

Çevrimdışı Ergin13

• 152
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat marea
  • Araç Modeli: 2000
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 127000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Blue&Me Ana Başlık
« Yanıtla #720 : Aralık 25, 2016, 06:47:47 ÖS »
Biraz önce baktim depo kapagının orda daha önceden tasıt matik varmış bp nin yarın kablosuna bakıcam cok teşekkür ederim inş. Duzelir
Arkadaşım benim anlamadığım olay depo kapağı ile blue me arasında nasıl bir ilişki var?
Sizin tek sorununuz Blue me cihazınızın yazılımının gitmiş olması siz aşağıdaki verdiğim linkten yazılımı indirip aracınıza yüklemeniz. Bazı servisler yazılımı bilmedikleri için direk cihaza sorun buluyorlar.
Eğer yazılımla da halledilemeyecek olursanız eliniz yatkınsa blue me cihazını torpidadan sökün ve soket ve kartlara basınçlı hava tutarak hem nemden hem de tozdan ayırın. Çünkü zamanla toz ve nem bağlantılarda sıkıntı çıkarabiliyor. Sonra tekrar bağlayın blue me cihazını eğer yine çalışmazsa yeniden yazılım atmayı deneyin.
Son olarak dikkat edin Blue me cihazına yazılım atmak 2 aşamalıdır.
1. aşama Fat32 formatında biçimlendirilmiş flash belleğe siteden gerekli setup dosyaları indirilir. Dosyalar flash belleğe yüklendikten sonra flash bellek Araç kapalı iken Blue me usb portuna takılır ve kontak anahtarı MAR konumuna getirilip beklenir. Yazılım yüklenmesi için yol bilgisayında gerekli bilgiler çıkacaktır. USB çıkarın dediğinde kontak anahtarını kapatıp flash belleği çıkartın.
2.Aşamada araçtan çıkarttığınız flash belleği bilgisayara takın ve sitedeki upload kısmına gelip araçtan flash belleğe gelen log dosyasını seçip upload edin. Bu işlem sonucunda size bir dowload sunacaktır. Blue me cihazının asıl setupu budur. Bunu da indirdikten sonra Flash belleğinizdeki diğer dosyaları silip o setup dosyasını atın ve flash belleği usb portuna kontak kapalı konumda takıp sonra MAR konumuna alıp yüklenmesini bekleyin.
Sonuç olarak bu şekilde. İlk başlarda çok stabil çalışmayacaktır ama birkaç kontak açıp kapatma ve blue me yi ayarlama sonucunda kesinlikle stabil olarak çalışacaktır. Ayrıca yükleme sıralamasıyla alakalı pdf de ekledim.
Yine soru ve sorunlarınız olursa yardımcı oluruz. Hayırlı sürüşler.

http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/index.aspx?brand=fga&lang=en#/support/download/
Hocam merhaba direksiyon tuslsrim yanmiyor km yanıp sonuyor. Blue me sistemi usb portunda isik yanmiyor. Aku kutup basini sokup sonras bekleyip taktim olmadi yeni aku aldim olmadi. Usb portu isigi yanmasada yazilim yuklenebilir mi

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 67000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #721 : Aralık 25, 2016, 07:04:07 ÖS »
Öncelikle sistemin elektrik kontrollerini yaparsanız iyi olur. Belki de sigorta kesmiştir ve sigortayı değiştirdikten sonra  sorun hallolur. Işıkların yanmaması elektriksel bir sorun olduğunu gösteriyor

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #722 : Aralık 25, 2016, 07:12:26 ÖS »
Biraz önce baktim depo kapagının orda daha önceden tasıt matik varmış bp nin yarın kablosuna bakıcam cok teşekkür ederim inş. Duzelir
Arkadaşım benim anlamadığım olay depo kapağı ile blue me arasında nasıl bir ilişki var?
Sizin tek sorununuz Blue me cihazınızın yazılımının gitmiş olması siz aşağıdaki verdiğim linkten yazılımı indirip aracınıza yüklemeniz. Bazı servisler yazılımı bilmedikleri için direk cihaza sorun buluyorlar.
Eğer yazılımla da halledilemeyecek olursanız eliniz yatkınsa blue me cihazını torpidadan sökün ve soket ve kartlara basınçlı hava tutarak hem nemden hem de tozdan ayırın. Çünkü zamanla toz ve nem bağlantılarda sıkıntı çıkarabiliyor. Sonra tekrar bağlayın blue me cihazını eğer yine çalışmazsa yeniden yazılım atmayı deneyin.
Son olarak dikkat edin Blue me cihazına yazılım atmak 2 aşamalıdır.
1. aşama Fat32 formatında biçimlendirilmiş flash belleğe siteden gerekli setup dosyaları indirilir. Dosyalar flash belleğe yüklendikten sonra flash bellek Araç kapalı iken Blue me usb portuna takılır ve kontak anahtarı MAR konumuna getirilip beklenir. Yazılım yüklenmesi için yol bilgisayında gerekli bilgiler çıkacaktır. USB çıkarın dediğinde kontak anahtarını kapatıp flash belleği çıkartın.
2.Aşamada araçtan çıkarttığınız flash belleği bilgisayara takın ve sitedeki upload kısmına gelip araçtan flash belleğe gelen log dosyasını seçip upload edin. Bu işlem sonucunda size bir dowload sunacaktır. Blue me cihazının asıl setupu budur. Bunu da indirdikten sonra Flash belleğinizdeki diğer dosyaları silip o setup dosyasını atın ve flash belleği usb portuna kontak kapalı konumda takıp sonra MAR konumuna alıp yüklenmesini bekleyin.
Sonuç olarak bu şekilde. İlk başlarda çok stabil çalışmayacaktır ama birkaç kontak açıp kapatma ve blue me yi ayarlama sonucunda kesinlikle stabil olarak çalışacaktır. Ayrıca yükleme sıralamasıyla alakalı pdf de ekledim.
Yine soru ve sorunlarınız olursa yardımcı oluruz. Hayırlı sürüşler.

http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/index.aspx?brand=fga&lang=en#/support/download/
km ışığı yanıp sönüyor ve Blu&me çalışmıyorsa yazılım yükleyemezsiniz. İstediğiniz kadar deneyin. Sadece Blu&me ye söküp pc ye bağlayarak proxy eşitlemesi yapabilirsiniz sorun düzelmiş gibi görünür ama kısa bir süre sonra km sayacı yanıp sönmeye başlayacak ve Blu&me devre dışı kalacaktır. Süre belli olmaz bu bazen aküyü bir nedenle sökünce ye kadar devam edebilir. Asıl çare aracı çalıştırırken ecu nun Blu&me yi tanımasını engelleyen sorunu bulmaktır

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Emotion
  • Km: 205000
« Yanıtla #723 : Aralık 25, 2016, 07:15:00 ÖS »
Buraya foto nasıl yükleyebiliyoruz

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Fiat Linea
  • Km: 165000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #724 : Aralık 25, 2016, 07:47:11 ÖS »
Hocam eğer enerji yoksa usb portunda yazılımsal birşey yapamazsınız şuan için. Öncelikle sigorta kutusuna bakın blue me nin sigortası atmış mı onu teyit edin. Daha sonra forumda bir arkadaşımın başına gelmişti usb portu bozulmuş hiçbirşekilde çalışmıyordu. değiştirip bağlantılarını yapınca düzelmişti. Ama sizin sorununuz bu değil gibi.
Ben taşıt tanıma sistemini bağlantısını vs bilmiyorum ancak bağlantı yaparlarken blue me de kısa devreye neden olup cihazda tahribat meydana getirmiş olabilirler.
Yada blue me nin enerjisini komple kesip sizin taşıt tanımaya bağlamış olabilirler. Öncelikle blue me ye gelen enerjiyi kontrol edin. Ölçü aletiniz varsa blue me de kaç volt var bunu bir ölçün.
Eğer elektrik sorununu çözerseniz yazılım atmanız kolay olacaktır.

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #725 : Aralık 25, 2016, 09:16:23 ÖS »
Bu Blu&me devre dışı kalması ve km saatinin yanıp sönmesinden dolayı 2 defa servise gittim. Birincisinde 70 TL aldılar direksiyonun altındaki soketten Blu&me ile bağlantı kuramayınca torpidodan söküp direk pc ye bağlayıp yazılım attılar. Bir müddet düzgün çalıştı ama yolda giderken yine aynı hatayı verdi. Bu defa başka servise gittim aynı işlemleri yaptılar ama ücret almadılar. Ne kadar süre geçti bilmiyorum ama yine yaptı. Bu defa Araştırma yapmaya başladım ve sonuç olarak ecu nun Blu&me yi tanımadığı için bu soruna neden olduğunu öğrendim. Fakat buna neyin sebep olduğunu bilmiyordum. Birgün kaputu açarken kol yerinden çıktı. Bende onu takmaya çalışırken aracın orijinalinin dışında bir kablo bağlantısı dikkatimi çekti. Kabloyu takip edince iptal edilen taşıt tanımanın halkasına gittiğini gördüm. Oto elektrikçi ye gidip kabloyu halka da dahil söktürdüm.çok şükür 3 yıldır o hatayı yapmıyor artık. Aküyü söküp takmaya korkuyordum sırf bu yüzden.

*

Çevrimdışı fatih2534

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #726 : Aralık 25, 2016, 10:51:11 ÖS »
Merhaba arkadaslar sayfaya yeni katıldım 2011 emotion plus aracım var ve dediginiz gibi km yanıp sönüyor blue&me çalısmıyor ve dediginiz gibi bi arastırma yaptım ve herhangi bir kabloya rastlamadım yada yanlıs yerlerde arıyorum bilmiyorum ve bu çok canımı sıkıyor flashla yapılan o muhabbetide pek anlamadım bi arkadaş bana yardımcı olabilirmi bu sorunu cözmek istiyorum .. saygılar

*

Çevrimdışı fatih2534

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #727 : Aralık 25, 2016, 10:54:12 ÖS »
Arkadaşlar benim blue me çalısmıyor ve km ışıgı devamlı yanıp sönüyor ve direksiyondaki windows ve telefon tuşu da aktif degil bugun servise sordum degıştirelim 1800 tl dediler ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız cok sevinirim
sakın değiştirmeyin. Servisin yaptığına bak ya. Aracınızı 2.el mi aldınız. Eğer öyleyse taşıt tanıma sistemi vardır. Bu sistem için blu&me nin sigortasından kablo çekiyorlar. En yakın oto elektrikçiye gidip kontrol ettirin. Eğer taşıt tanıma cihaz sökülmüş ama kablo iptal edilmemiş ise iptal ettirin. Arabayı çalıştırdığınızda km sayacı duracak ve blu&me devreye girecektir. Eğer aracınız da taşıt tanıma yoksa blu&me hattından başka yere kablo çekilip çekilmediğini kontrol ettirin. Bunların hiçbiri yoksa aracınızın akü - kutup başını söküp 10 sn kadar bekleyip kutup başını takın ve aracı çalıştırın. Yine düzelmez ise serviste proxy eşitlemesi yaptırın. Eğer pc ye bağlayınca olmuyor derlerse torpidodan blu&me yi söküp direk pc ye bağlayıp yapmalarını isteyin. Biraz uzun oldu ama ben de bu yüzden çok uğraştım. En sonun da yine kendim çözdüm. Gerekirse telefonla yada yüz yüze de yardımcı olurum ama sakın hemen 1800 vermeyin.
   ahmet bey yardımcı olursanız bu konuda mutluluk duyarım .

*

Çevrimdışı fatih2534

• *
  • 3
  • +0/-0
« Yanıtla #728 : Aralık 25, 2016, 10:56:38 ÖS »
Direksiyonun sol alt tarafında ayak dayamanın tam üstüne gelen yerde kablolar geçiyor. Ben kaput açma kolunu yerine oturturken tesadüfen oradan taşıt tanımaya kablo çekildiğini farkettim. 20 TL ye elektrikçi ye komple söktürdüm.zaten aküyü sökünce yapar genelde. Akü - kutup başını söküp takınca bazen düzelir ama yine yaparken güzeli önce harici kablo çekilip çekilmediğini kontrol etmek. Ben size özelden tel numaranı yazıyorum isterseniz arayabilirsiniz
   yardımınızı bekliyorum

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #729 : Aralık 25, 2016, 11:15:00 ÖS »
Fatih bey elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Öncelikle eliniz yatkın değilse en basit depo kapağını açınca orada taşıt tanımaya ait halka şeklinde bir parça var mı ona bakın. Eğer o halka varsa aracınız da taşıt tanıma varmış. Fakat cihaz alınmıştır. En kolayı oto elektrikçi ye gidin bağlantının yapıldığı yerden iptal etsin. Ama sadece taşıt tanımanın kablosunu söksün. Blu&me yi sökmesin. Sonra aracı çalıştırdığınızda düzelmesi lazım. Sizin o kablo bağlantı yerini görmek için pedalların oraya doğru eğilmeniz gerek. Eğer böyle bir bağlantı yoksa diğer seçeneklere geçeriz.

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #730 : Aralık 25, 2016, 11:29:53 ÖS »
Plastik kucuk delik gibi bisey mi

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #731 : Aralık 25, 2016, 11:31:06 ÖS »
Tam depo kapaginin altinda

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #732 : Aralık 26, 2016, 12:21:56 ÖÖ »
Dolum ağzının üstünde olması lazım bilezik gibi bir şey plastik

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #733 : Aralık 26, 2016, 12:51:15 ÖS »
Arkadaşlar bende taşıt tanima yokmus bu blue me nin sigortası nerde ayrıca usb girişindeki ışikta yanmıyor

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #734 : Aralık 26, 2016, 02:16:15 ÖS »
Antalyada 3 tane servis var hepsini aradım hepsi değişcek diyo onlara güncelleme yapılmıyor diyor kafayı yedirtcekler

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #735 : Aralık 26, 2016, 02:50:53 ÖS »
Antalyada 3 tane servis var hepsini aradım hepsi değişcek diyo onlara güncelleme yapılmıyor diyor kafayı yedirtcekler
Ahmet bey biraz ısrarcı olmak lazım galiba proxy eşitlemesi yapılıyor pc bağlayarak. Eğer bağlantı hata verirse torpidodan Blu&me yi söküp pc ye bağlıyorlar. 2 defa yaptırdım birinde 70 TL verdim 2.de ücretsiz yaptılar. Hemen değiştir demek kolay ama 1800 az değil. Kaldi ki ben hala elektriksel bir sorun olduğunu düşünüyorum ve iyi bir oto elektrikçi sorunu çözecektir. Taşıt tanıma olmasa bile başka bir yere kablo çekilmiş olabilir yada sistemin kendi hattında sorun olabilir. Bu durumda yenisini alsanız bile yeniden hata verebilir

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #736 : Aralık 26, 2016, 03:24:06 ÖS »
Size ktılıyorum fikret bey en kısa zamanda iyi bir ustaya gidicem

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #737 : Aralık 26, 2016, 04:59:45 ÖS »
Ahmet bey daha önce de paylaşmıştım sigorta tablosunu fakat bilmiyorsanız yada bulamadıysanız öncelikle aracınızdaki sigorta kutusundaki tüm sigortalara bakın en fazla 10 dakikanızı alacaktır.Eğer atmış bir sigorta yoksa size şöyle bir önerim olacak. Yakın zamanda polen filtresi değişimi yaptıysanız polen değişiminde blue me sökülmesi gerekiyor.
Blue me cihazının arkasında fiş soket var. eğer söken kişi bununla oynadıysa veya yerleştirirken felan sokette oynama olduysa ordan da kaynaklanabilir. Blue me 2 3 vidayla tutar bunu küçük bir ışıkla siz de söküp bakabilirsiniz. eğer sokette pislik varsa kontak temizleyiciyle temizleyebilirsiniz.
Bence bunlara bakın enerji hala gelmediyse sonra bir ustaya gidin. Arkadaşımın dediği gibi proxy sorunu da olabilir ancak olay yazılımdan çok donanımsal bir problem gibi görünüyor.

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #738 : Aralık 26, 2016, 06:23:12 ÖS »
Valla emre bey bugun blue me nin sivortasını buldum 7.5 luk baktım ama atma falan yok gibi duruyor benim kemerde bi elektronikci arkadasim var ona göturup bi sokturucem olmazsa antalyada bu isten anlayan bi usta varsa ona goturucem artik

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
« Yanıtla #739 : Aralık 26, 2016, 06:40:50 ÖS »
Ahmet bey daha önce de paylaşmıştım sigorta tablosunu fakat bilmiyorsanız yada bulamadıysanız öncelikle aracınızdaki sigorta kutusundaki tüm sigortalara bakın en fazla 10 dakikanızı alacaktır.Eğer atmış bir sigorta yoksa size şöyle bir önerim olacak. Yakın zamanda polen filtresi değişimi yaptıysanız polen değişiminde blue me sökülmesi gerekiyor.
Blue me cihazının arkasında fiş soket var. eğer söken kişi bununla oynadıysa veya yerleştirirken felan sokette oynama olduysa ordan da kaynaklanabilir. Blue me 2 3 vidayla tutar bunu küçük bir ışıkla siz de söküp bakabilirsiniz. eğer sokette pislik varsa kontak temizleyiciyle temizleyebilirsiniz.
Bence bunlara bakın enerji hala gelmediyse sonra bir ustaya gidin. Arkadaşımın dediği gibi proxy sorunu da olabilir ancak olay yazılımdan çok donanımsal bir problem gibi görünüyor.
evet dediğiniz gibi sorun elektriksel yada donanımsal gibi görünüyor. Benim emniyet kemeri ikaz sesi çıkmıyordu. Servise götürdüm 1 saat sonra tamam yaptık deyip verdiler. Daha sonra arabanın içini temizledikten sonra yine ikaz sesi gitti. O zaman anladım ki elektrik süpürgesi koltuğun altında ki sokete çarpınca temassızlık yapıyor. Soketi oynatınca düzeldi. Ne zaman temizlik yapsam soketlere vurmamaya özen gösteriyorum artık. Sizin de böyle bir sorun olabilir. Servis yenisi takarken soketi kontrol edeceği için çalışır ama sizin sağlam cihaz ve 1800 TL gider.

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #740 : Aralık 26, 2016, 08:19:35 ÖS »
Fikret kardeşim haklı soketlerden sıkıntı çıkabiliyor. Arızayı ne zamn yaptı bunu kestirebiliyormusunuz. Yani şu zaman oldu öncesinde şu işlem yapılmıştı gibisinden. Son olarak blue me yi sökmek soketini tekrar takmak son bi ihtimal belki düzelebilir Ahmet bey. Gelişmelerden bizleri de haberdar ederseniz seviniriz geçmiş olsun.

*

Çevrimdışı Ergin13

• 152
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat marea
  • Araç Modeli: 2000
  • Km: 127000
« Yanıtla #741 : Aralık 27, 2016, 12:11:50 ÖÖ »
Arkadaşlar bende taşıt tanima yokmus bu blue me nin sigortası nerde ayrıca usb girişindeki ışikta yanmıyor
Merhaba Ahmet bey aynı durumdan muzdaribim. Usb ışığı yanmiyor bir çözüm bulursanız bu konu altında payrasmaniz çok faydalı olacaktir. İyi aksamlar

*

Çevrimdışı Ahmet07

• 22
  • +0/-0
« Yanıtla #742 : Aralık 28, 2016, 06:19:22 ÖS »
Arkadaslar bugun bi elektronikci arkadasimin yanina gittim bu arabada taşit tanima varmiş dedi ve bostaki kablolari buldu sigorta kutusundan kabloyu iptal ettik ama hic birsey degismedi blue me sokup soketleri temizledik lehimleri kontrol ettik gene basaramadık km sayacı halen yanip sönüyor usb ısı hıc yanmıyor teyp i sokup arkasından voltajıda ölçtuk ama olmadı kafayı yetirtcek

*

Çevrimdışı irfanteke

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #743 : Aralık 28, 2016, 06:40:24 ÖS »
Arkadaşlar kimsede 5.5 versiyonu için türkçe dil paketi yokmu? Yardım lütfen. Blue me sayfasındaki türkçe dil dosyası yuklenmiyor.

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #744 : Aralık 28, 2016, 07:33:37 ÖS »
Arkadaşlar kimsede 5.5 versiyonu için türkçe dil paketi yokmu? Yardım lütfen. Blue me sayfasındaki türkçe dil dosyası yuklenmiyor.

2011  yılında indirmiştim  , inşallah  faydalı  olur
http://www.dosyaupload.com/Gn0

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #745 : Aralık 28, 2016, 08:39:22 ÖS »
Arkadaşım bende geçen gün güncellemiştim bi sıkıntı çıkmadı. Dosyaları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Aracım 2008 Linea sıkıntı çekerseniz yardımcı oluruz. Kolay gelsin.
https://we.tl/aKOc0KEONQ

*

Çevrimdışı irfanteke

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #746 : Aralık 28, 2016, 11:29:30 ÖS »

2011  yılında indirmiştim  , inşallah  faydalı  olur
http://www.dosyaupload.com/Gn0

flash belleğe attım arabaya taktım ama tık yok. ingilizceyi yüklerken dil güncelleniyor demişti ama bunda hiç okumadı malesef.

*

Çevrimdışı irfanteke

• *
  • 9
  • +0/-0
« Yanıtla #747 : Aralık 28, 2016, 11:36:24 ÖS »
Arkadaşım bende geçen gün güncellemiştim bi sıkıntı çıkmadı. Dosyaları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Aracım 2008 Linea sıkıntı çekerseniz yardımcı oluruz. Kolay gelsin.
https://we.tl/aKOc0KEONQ

iyi akşamlar. dosyaların içinde türkçe dil varmı? sadece 5.5 ve 5.6 yükleme dosları var. kullanım klavuzları dahil. türkçe içinde mi acaba 5.5 versiyonunun?

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #748 : Aralık 29, 2016, 12:49:18 ÖÖ »
Ben 5.6ya yükselttim ve türkçe şuan aracım. 5.6 yı indirmişken 5.5i de indireyim dedim ama denemedim. Muhtemelen o da türkçedir. Benim bildiğime göre zaten dil dosyası Blue me configurator klasörünün içinde ve siz usbyi ilk taktığınızda konfigüratör dosyasında dil seçeneklerini yüklüyorsunuz. Daha sonraki ikinci takmanızda da asıl programı yüklüyorsunuz.

*

Çevrimdışı emredogan90

• 85
  • +0/-0
« Yanıtla #749 : Aralık 29, 2016, 01:13:49 ÖÖ »

Hocam bu arada araca yazılım yüklemeden önce flash bellek FAT32 formatında olmalıdır. Yoksa yazılım yükleyemezsiniz.
Muhtemelen Blue me cihazımız aynı. Ben nasıl yüklediğimi anlatayım ona göre yazılım atın belki yanlış birşeyler yapıyor olabilirsiniz. Ben size yüklenme klavuzunu da yüklüyorum burdan da yardım alabilirsiniz. Dil seçeneğine gelirsek aracınızdan flash belleğe upload edilmiş olan dosya size direk ingilizce olan linki gönderiyor. Bu yüzden ingilizce veya farklı bir dil kuruyorsunuz. Eğer cihazınız 2008 model emotion paket lineadaki blue me ile aynı ise 5.6 güncellemesi yapınız.

1. USB flash belleği FAT32 formatında biçimlendirin
2. Biçimlendirme işlemi sonrası BlueMeConfigurator (1) klasörü içindeki pdf dosyaları haricindeki tüm dosyaları flash belleğinize kopyalayın. Dil dosyası araca bu adımda yüklenir. Kopyaladığınız flash belleği araç kapalı iken usb girişine takın ve kontağı açın hiçbir tuşa basmayın yüklenmeye başlayacaktır. sonra Flash belleği çıkartın uyarısı verir sistem. Kontağı kapatıp flash belleği çıkartın ve pc ye takıp tekrar FAT32 fotmatında formatlayın.
3. FAT32 formatında formatladığınız flash belleğin içine Aggiornamento_BlueMe_5.6_11.05.2012 klasörü içindeki tüm bilgileri kopyalayıp flash belleğe atın. (5.5 için de aynı)
4.Flash belleği tekrar kontak kapalı iken blue me usb girişine takın ve kontağı açın. Hiçbir tuşa basmayın. Yükleme veya güncelleme başlayacaktır. güncelleme tamamlandı veya usb belleği çıkartın diyene kadar çıkartmayın.
5.Eğer 15dakika kadar beklediniz ve hala yüklenmeye çalışıyor sistem hiçbir tepki vermiyorsa kontağı kapatıp tekrar açın yazılım tekrar kurulmaya başlayacktır.
6.Güncelleme tamamlandıktan sonra kontağı kapatın flash belleği çıkartın ve kontağı tekrar açın. Sistemde ilk başta donmalar yaşanacaktır. Merak etmeyin bu geçici bir durumdur. Donduğu anda kontağı kapatıp tekrar açın düzelecektir. Birkaç tekrardan sonra yazılım tam olarak yerine oturacak ve sıkıntısızca kullanmaya başlayacaksınız. Sıkıntı olursa özelden felan yazın yardımcı olmaya çalışırım.