*

Çevrimdışı cedesen

• 38
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 63000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: 1.3 Multijet Isıtma Bujisi Değişimi - Resimli anlatım
« Yanıtla #30 : Mayıs 07, 2013, 08:26:47 ÖS »
2010 MODEL LİNEA ARACIM VAR.3.NOLU BUJİ ARIZALI.
SERVİSDE ÇIKARAMADILAR.KAYNAMA YAPMIŞ.ÇIKARILMIYOR.
BU İŞİ YAPABİLEN BİR USTA VAR MI ACABA,
ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
nevzatcetinkaya@mynet.com

Servis sökemedi ve sizi geri gönderdi öyle mi? Onlar sökemiyorsa ben mi sökeceğim :) Gerçekten yorumsuz...

*

Çevrimdışı tayca1

• 92
  • +0/-0
  • Turgay Ayça
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #31 : Mayıs 07, 2013, 10:12:35 ÖS »
Önce emeğine sağlık arkadaşım, tebrik ederim. Fakat kafama taskılan servis sökmeden nasıl geri göndermiş anlamadım. Peki, her bakımda yani 10000 yada 20000km de bir sökmeden gevşetip sonra sıkılsa acaba kaynamanın önüne geçilebilirmi?
Dr.Turgay Ayça

*

Çevrimdışı bvizim

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Motor: Fire 1.4 77 HP + LPG
« Yanıtla #32 : Ekim 27, 2014, 08:35:55 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu hortlatıyorum ancak önemli. Çünkü kırılan bujilerin nasıl çıkartıldığı ve çıkartan yer hakkında forumda bir bilgi bulamadım. Kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Benim bujilerden bir tanesi de arızalıydı ve nicedir değiştirmek istiyordum ancak bu kırılma meselesinden dolayı erteliyordum. Sonunda o arıza ışının her marşta yanmasına dayanamayıp gittim değiştirmeye. Usta arızalı olanı zorladı ancak dönmüyordu zorlarsak kırılır , istersen direk tornacıya git o denesin, kırılırsa o çıkartır dedi. Neyse ustaya güvendik tuttuk tornacının yolunu. Tornacıyla söktürmeden önce konuştum, daha önce bir çok kez bu işi yapmış , kırılırsa çok kolay sökebiliyorum dedi. Tornacının tecrübesine güvenip emanet ettik, ve sökerken kırıldı. Bujinin somun olan üst kısmının dibinden kırıldı. Kalan parça için, Usta bujinin içine ince bir matkap ucuyla delerek diş yaptı, sonra delikten içeri ince ve uzun bir vida salladı, sonra vidayı yavaşca çekerek bujiyi yerinden çıkartı. 15 dk da halletti işini. O çıkarmasa artık kapak söktürmeye kadar gidecektir. Toplam 80 Lira İşçilik aldı. Benzer sıkıntı yaşayanlar için Ankara- Şaşmazda Yapı Kredi bankasının arkada tarafında bir torna atölyesi. İsmini hatırlayamadım.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #33 : Ekim 27, 2014, 11:26:02 ÖS »
Bilgi için teşekkürler.
Kırılan bujinin çıkartılması ile ilgili başlıklar ve söküm videoları forumda mevcut

*

Çevrimdışı muratt

• 53
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2010
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 120000
« Yanıtla #34 : Aralık 15, 2014, 06:39:33 ÖS »
arkadaşlar dün aracım ısıtma bujilerini kontrol ettirin uyarısı verdi bende bugün myurtsever arkadaşımızın resimli alattığı şekilde arızalı bujiyi tespit edip değiştirdim ilk başta kırarmıyım diye baya bi endişelendim ama çok kolay söküldü hatta diğerlerinide gevşetip tekrar sıktım linea fun clup a ve myurtsever arkadaşıma çok teşekkür ederim böyle paylaşımların olması hepimizin işine yarıyor.

*

Çevrimdışı ozcan.bilgin

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Active
  • Km: 130000
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2015, 08:17:49 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu hortlatıyorum ancak önemli. Çünkü kırılan bujilerin nasıl çıkartıldığı ve çıkartan yer hakkında forumda bir bilgi bulamadım. Kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

Benim bujilerden bir tanesi de arızalıydı ve nicedir değiştirmek istiyordum ancak bu kırılma meselesinden dolayı erteliyordum. Sonunda o arıza ışının her marşta yanmasına dayanamayıp gittim değiştirmeye. Usta arızalı olanı zorladı ancak dönmüyordu zorlarsak kırılır , istersen direk tornacıya git o denesin, kırılırsa o çıkartır dedi. Neyse ustaya güvendik tuttuk tornacının yolunu. Tornacıyla söktürmeden önce konuştum, daha önce bir çok kez bu işi yapmış , kırılırsa çok kolay sökebiliyorum dedi. Tornacının tecrübesine güvenip emanet ettik, ve sökerken kırıldı. Bujinin somun olan üst kısmının dibinden kırıldı. Kalan parça için, Usta bujinin içine ince bir matkap ucuyla delerek diş yaptı, sonra delikten içeri ince ve uzun bir vida salladı, sonra vidayı yavaşca çekerek bujiyi yerinden çıkartı. 15 dk da halletti işini. O çıkarmasa artık kapak söktürmeye kadar gidecektir. Toplam 80 Lira İşçilik aldı. Benzer sıkıntı yaşayanlar için Ankara- Şaşmazda Yapı Kredi bankasının arkada tarafında bir torna atölyesi. İsmini hatırlayamadım.
Ben buji leri değiştirmek için ustası buldum. Bu konuda uzmanlaşmış benimkileri kırmadan çıkardı. İşçiliği süper fiyatı uygun tavsiye ederim.
Benim Arabs 170bin şeydi.
Torna cı osman

GT-I9515 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı SoMADoS

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT linea
  • Km: 82000
« Yanıtla #36 : Kasım 16, 2015, 04:15:34 ÖS »
Benim arabanın da ısıtma buji arızası vermesi dolayısıyla foruma kayıta kadar iş yurudu kayıt olarak iyi yapmisim ama resimler halen gözükmüyor :( :(

*

Çevrimdışı mturgut

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 95000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #37 : Aralık 22, 2015, 06:53:24 ÖS »
Resimler çıkmıyor. Bir ben mi göremiyorum?

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Km: 95500
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #39 : Aralık 22, 2015, 09:56:10 ÖS »
Bursa'da Kulaoğlu torna 95 tlye değiştiriyor denmişti. Ohreyn forumdaşımız paylaşmıştı yanılmıyorsam.

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #40 : Aralık 22, 2015, 10:00:50 ÖS »
Bursa'da Kulaoğlu torna 95 tlye değiştiriyor denmişti. Ohreyn forumdaşımız paylaşmıştı yanılmıyorsam.
Ek00o arkadaşımıza Ohreyn arkadaşımızın teşekkür ettiği bir ileti idi. Tel numarası adres falan yazoyordu. Şimdi arama kısmından şsimleri yazınca tarattım çıkıyor.
Ayrıca resimli paylaşım için teşekkürler.

*

Çevrimdışı avcı

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 150000
« Yanıtla #41 : Ocak 24, 2016, 09:21:04 ÖS »
arkadaşlar 2008 linea  aracımın 168000 de kızdırma buji arızası verdi bosch servisine gittim 1 ve 2 numaralı  kızdırma bujisinin sökümünü yapamadılar  kırılırsa sorumluluk size ait dedi bende hayır açmayın dedim kırılırsa üst kapağın açılacağını ve tornaya gitmesi gerektiğini söylediler yaklaşık 1000 1300 arası masraf çıkar dediler  ben aracı toplayın dedim yaptırmadım biraz araştırma yaptım ve kendim söküp değiştirdim nasıl yaptım anlatayım iki gün kulandıkça aracı pas sökücü siprey sıktım araç sıcakken ve soğukken ve sonra azda yağ damlattım ısıtma bujilerinin giriş deliğine  üçüncü gün aracı iyice ısıttım araç soğukken kesinlikle sökmeyi denemeyin kırarsınız ve araç sıcakken yavaş yavaş aşırı zorlamadan az gevşetip pas sökücüyü arada  sıkıp gevşeterek bujileri sökmeyi başardım size tavsiyem herkez bu işi yapamaz herkese yaptırmayın ve acele ederlerse açarken kırılır sabrederek yavaş bir şekilde açılır bu arada açılmayan bujilerim aslında hiç açılmamış 3 ve 4 nolu bujiler deyişmiş onlar bosch marka 1ve  2 beru çıktı diyeceyim acele etmeden sıcak motordan çıkmıyacak buji bence yok benim aracım 170000 bin klometreden sonra çıkrabildiysem  olmaz deyil dikkat ein

*

Çevrimdışı the_devil

• **
  • 10
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiorino combi emotion
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 70000
« Yanıtla #42 : Ocak 26, 2016, 10:12:26 ÖÖ »

arkadaşlar 2008 linea  aracımın 168000 de kızdırma buji arızası verdi bosch servisine gittim 1 ve 2 numaralı  kızdırma bujisinin sökümünü yapamadılar  kırılırsa sorumluluk size ait dedi bende hayır açmayın dedim kırılırsa üst kapağın açılacağını ve tornaya gitmesi gerektiğini söylediler yaklaşık 1000 1300 arası masraf çıkar dediler  ben aracı toplayın dedim yaptırmadım biraz araştırma yaptım ve kendim söküp değiştirdim nasıl yaptım anlatayım iki gün kulandıkça aracı pas sökücü siprey sıktım araç sıcakken ve soğukken ve sonra azda yağ damlattım ısıtma bujilerinin giriş deliğine  üçüncü gün aracı iyice ısıttım araç soğukken kesinlikle sökmeyi denemeyin kırarsınız ve araç sıcakken yavaş yavaş aşırı zorlamadan az gevşetip pas sökücüyü arada  sıkıp gevşeterek bujileri sökmeyi başardım size tavsiyem herkez bu işi yapamaz herkese yaptırmayın ve acele ederlerse açarken kırılır sabrederek yavaş bir şekilde açılır bu arada açılmayan bujilerim aslında hiç açılmamış 3 ve 4 nolu bujiler deyişmiş onlar bosch marka 1ve  2 beru çıktı diyeceyim acele etmeden sıcak motordan çıkmıyacak buji bence yok benim aracım 170000 bin klometreden sonra çıkrabildiysem  olmaz deyil dikkat ein
Benimde fio da başıma geldi usta üst kapak sökülecek dedi servise gittim 25 buji 20 işçilik halloldu hemde yetkili serviste hemde orijinal.

Sent from my iPhone using Tapatalk