Merhaba arkadaşlar,
Konuyu hortlatıyorum ancak önemli. Çünkü kırılan bujilerin nasıl çıkartıldığı ve çıkartan yer hakkında forumda bir bilgi bulamadım. Kendi tecrübemi paylaşmak istedim.
Benim bujilerden bir tanesi de arızalıydı ve nicedir değiştirmek istiyordum ancak bu kırılma meselesinden dolayı erteliyordum. Sonunda o arıza ışının her marşta yanmasına dayanamayıp gittim değiştirmeye. Usta arızalı olanı zorladı ancak dönmüyordu zorlarsak kırılır , istersen direk tornacıya git o denesin, kırılırsa o çıkartır dedi. Neyse ustaya güvendik tuttuk tornacının yolunu. Tornacıyla söktürmeden önce konuştum, daha önce bir çok kez bu işi yapmış , kırılırsa çok kolay sökebiliyorum dedi. Tornacının tecrübesine güvenip emanet ettik, ve sökerken kırıldı. Bujinin somun olan üst kısmının dibinden kırıldı. Kalan parça için, Usta bujinin içine ince bir matkap ucuyla delerek diş yaptı, sonra delikten içeri ince ve uzun bir vida salladı, sonra vidayı yavaşca çekerek bujiyi yerinden çıkartı. 15 dk da halletti işini. O çıkarmasa artık kapak söktürmeye kadar gidecektir. Toplam 80 Lira İşçilik aldı. Benzer sıkıntı yaşayanlar için Ankara- Şaşmazda Yapı Kredi bankasının arkada tarafında bir torna atölyesi. İsmini hatırlayamadım.