Merhaba Güzel İnsanlar

Aracım 110 Bin Km Yaklaştı Ve Haliyle Rutin Bakımıda Geldi Ama Bir Sorun Varki Aracımın Sesi İnanılmaz Şekilde Arttı, Sanırım Triger Zinciri Ve Diğer Kayışların Değişmesi Gerekiyor
Aracı 60 Bin Km Aldım Ve Bu Güne Kadar Yağını Filitresini Değitirip Binip Gittim Masraf Açmadı Ama Bu Bakım Canımızı Yakacak Gibi
Aslına bakarsanız lineamla aramız bu sesleri yapana kadar aramız çok iyiydi ama bu aralar kırgınım ona birazcık ve aramızın düzelebilmesi için sanırım biraz masraf etmem gerekecek ama bir hata yapmamak ve maliyeti biraz düşürebilmek için yardımlarınıza ihtiyacım var

Triger Zinciri Seti,
Devir Daim Pompası
V Kayışı
V Kayış Gergi Bilyası
Bunun Dışında Araçta Başka Kayış Varsa O Kayış

Conta
Motor Yağı
Antifirz
Hava filitresi
Mazot Filitresi
Polen Filitresi
Yağ Filitresi
Ön Firen Balataları
Sanırım Bana Lazım Olacak Parçalar Bunlar Bunlar Dışında Birşey Lazım Olacakmı Bilemiyorum
İşçilik olarak sürekli gittiğim ustaya sordum en az 250 tutar işciliği ve triger setini orjinal alman şart dedi
internetten biraz fiyat araştırdım parçalar için ama bana baya kazık geldi internetteki parça fiyatları
Bunun dışında en büyük sıkıntım ses problemi
arkadaşlardaki lineaların içine bindiğimde ses düzeyi normal ama benim aracın içinde çalışıyor sanki motor inanılmaz rahatsız edici bir ses var aracın içinde aracı aldığımdan beri yalıtım sorunumu var ne var anlamadım gitti ama örnek vermek gerekirse aracı boşa attığımda bile motor devre dışıyken bile inanılmaz bir uğultu sesi geliyor tekerlerden olduğunu düşündüm sıfır lastık taktırdım ama yinede ses devam ediyor bildiğim kadarıyla bu tekerlerdede bilyeler varmış onların değişme süresi varmı bilmiyorum ama rot balans ustasına gösterdim bir makineyle tekerlere baktı rot balansı iyi dedi ama açıkcası aklım almadı bu ses olayını
bazen kendi kendime acep aracın izelasyon malzemelerimi eksik diyemi bile düşündüğüm oluyor,
bu ses konusunu nasıl tespit ederim bilemiyorum ve ses sorunu çok fazla canımı sıkıyor,
teker bilyesi denilen parçaları değiştirsek ses kesilirmi bilmiyorum
bir kaç ustaya gösterdim adamlar dizel araba tabi ses olacak dediler gıcık oldum

niye benim arabam kardeşim başkasında ses yok neden bende var ?