*

Çevrimdışı terekeme

• **
  • 19
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat
  • Araç Modeli: LİNEA
  • Donanım: Active
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Merhaba Arkadaşlar,

Araba Seyir Halindeyken Birden Hararet Yükseldi Ve Kaputtan Dumanlar Çıkmaya Başladı,
Kontağı Kapatıp Kaputu Açtığımızda Motorda Hiç Su Kalmamıştı,

Su Koyarak Tekrar Çalıştırmayı Denedik Ama Çalışmadı Araç Servise Çekildi

Yaklaşık 10 Gündür Fiyat Verecekler Diye Bekliyoruz Ama Servis Çok Enterasan Şekilde Kafamızı Bulandırdı

Arabanın Motoru Gitmiş 4-5 Bini Bulur Ama Önce Söküp Bakmak Lazım Dediler,
Daha Sonra Arayarak Arabanın 10 Bine Kadar masrafının Çıkabileceğini Ama İndirimle Sekiz Buçuğa Mal Olabileceği Söylendi,
Bizde Aracı Sökmeyin Alıp Başka Yere Götüreceğiz Dedikten Sonra Tekrar Arayarak Biz Size Yarın Net Fiyat Vereceğiz Demeye Başladılar.

Sizlerden Ricam

Hararetten Dolayı Motor Komple Yanmış Olabilirmi ?

Yanmışsa Yapılması Gereken Değişmesi Gereken Parçaları Nelerdir ?

Eğer Yakın Zamanda Komple Motor Yaptıran Varsa Ortalama Nekadara Masraf Çıkartır Dışarda Yaptırsak Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim Çok Fazla Vaktim Yok Yarın Yeniden Arayacaklar Servisten Sonkez Fiyat Vermek İçin

Sizce Dışarıda Yaptırmakmı Mantıklı, Serviste Yaptırmakmı ?

Motor Yapımının Aşamaları Ve Değişmesi Gerekecek Parçalar Hakkında Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim

Aracım 2008 Linea 1.3 Multijet    140.000 Km

*

Çevrimdışı ReiZzZ

• 464
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Toyota Corolla Sedan 2015
  • Araç Modeli: 1.4
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 350
  • Motor: Hiçbiri
dayım motor yenileme işiyle uğraşıyor ortalama 4000 tl ye malolduğunu söyledi kendileri yaptığında ama serviste ne kadar çıkar bilmiyorum eğer hataya yakınsanız yardımcı olabiliriz
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2013, 12:30:56 ÖÖ Gönderen: ReiZzZ »

*

Çevrimdışı terekeme

• **
  • 19
  • +0/-0
Keşke olsak en azından ALLAH korkusu olan insanların elinde olurdu aracımız belkide hiç motorunda bile bişey yok ama anlamayınca insan çaresiz kalıyor istanbuldayız biz.

*

Çevrimdışı ReiZzZ

• 464
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Toyota Corolla Sedan 2015
  • Araç Modeli: 1.4
  • Km: 350
Keşke olsak en azından ALLAH korkusu olan insanların elinde olurdu aracımız belkide hiç motorunda bile bişey yok ama anlamayınca insan çaresiz kalıyor istanbuldayız biz.
kısmet yakında olsanız dayıma yaptırırdık başınız ağrımazdı o parça vs. hallederdi fiyattada yardımcı olurduk neyse geçmiş olsun aklınıza takılanları yazın ben sabah arar sorar öğrenirim buraya cevap yazarım

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
bir anımı anlatayım altımızda doblo benzinli ile tatildeyken yolda teklemeye başladı. araç elektrik kesiyor tekliyor düzeliyor. sonra tekrar tekliyor düzeliyor. hararet yükseliyor düşüyor ibreler sapıtıyordu. bir müddet böyle sorunlu şekilde gittikten sonra en son durduk ama su kalmadığı aklımıza gelmedi çünkü yola çıkmadan bütün kontrolleri yapılmıştı. en son bir kontrol ettik su kalmamış. aracı iyice soğuttuk sonra su ekledik bir müddet daha tekleyip düzeldi. 4-5 senedirde sorunsuz bindi ailemde.

yani demem o ki olay bu noktaya gelene kadar aracın biraz belli etmiş olması lazım. motoru siz başkalarınada gösterin mutlaka belkide çok basit halledilebilecek şeyler vardır.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)

*

Çevrimdışı hllqnqr

• 398
  • +0/-0
  • Halil Güngör
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 135000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
2-3 ay kadar öcne başıma temde giderken turbo kilenmesi sonucu hararet yapan şirket aracı olan clio aracımızda yaşadım bu sorunu hararet seviyesi normaldi fakat aniden motor stop etti tabi hidrolik ve abs sistemide devre dışı kalarak şans eseri aracı kenara çekebildim. araç bika ya çekildi verdikleri fiyat içi açlmadan önceki olaylara istinaden 7-8 bin ve üstü dediler özel servise götürdük aracı araçta bir silindir motora kaynamış turbo soğutucusu olmadığından turbo kitlenmiş ve motor hava almadığından yakıtın da çok gitmesi ile yüksek devirde hararet yapmış ne şanstırki hararet müşürü de sıcaklığı ölçememiş.
Neyse neticede turbo + silindir contası kapağı 1 silindir krank mili devirdaim silindir kapağı torna işlemleri derken aracı ikinci kalite turbo ile 3500 tl hallettik işçilik dahil. diceğim o ki iyi bir ustaya götür mutlaka .servise kalsa 10 a kendinizi hazırlayın demişti. motor hararet yaptığında en iyi ihtimalle conta yakmış olur. en kötüsü silindirlerin kaynaması artı turbo kitlenmesi ve enjektör sistemini de bozması olur ortalama arkadaşın dediği gibi 4 bin tl civarı bi masraf çıkar malesef :S parça alırken mutlaka araştır tavsiyem hatta ustaya gittikten sonra parça listesi çıkardığında paylaş bende fiyat alıp yardımcı olayım.

*

Çevrimdışı faw13

• 452
  • +2/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Seat Leon
  • Araç Modeli: 2013
  • Km: 600
4-5.000 TL ye çıkma motor da bulunur yav nasıl paralar öyle onlar :)
Kadına Etek, Erkeğe VTEC yakışır
Kadına Far, Erkeğe FR yakışır
bakalım daha ne kadar gidecek bu böyle :D

*

Çevrimdışı hllqnqr

• 398
  • +0/-0
  • Halil Güngör
  • Km: 135000
adı üstünde çıkma motor ? ne zxaman nerde sorun çıkaracağı belli olmayan kapalı kutu tamirinde ise yeni silindir veya silindir kapağı yataklar kullanıldığından bi nevi sıfırlanıyor tabiki tamir için insan bi motor parası verince koyuyor ama malesef düzen böyle

*

Çevrimdışı desturcek

• 461
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Focus Titanium
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 102000
1-)  Servislere yaptırmayınız  araştırıp gidip konuşun ustalarla. Servis her zaman fazla fiyat verir  ve genel olarak motoru komple değiştirir. ( bu mantıklı iş ama )

2-) ustaya gidincede eğer parçaları tek tek değiştirecem derse uzak durun. Çünkü  pejo 206 motor yenilendi parçaları değiştirdi usta   4100tl tuttu.  zaten komple motor 3800tl  bulmuştuk. 

Yaptırmışken komple motor değiştirin.   maksimum size  3.5- 4 bin tl arası olur,çok konuştum her usta multijet motor bolluğundan bahsediyor Rahatça her yer yapar bu motoru herkes öğrendi artık.

Neden böyle bir durum olmuş anlam veremedim su mu bitmiş yoksa delik filan mı varmış ?  Korktum şimdi. :/

*

Çevrimdışı trakyalı

• 165
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 92000
  • Motor: T-Jet 120 HP
1.3 multijet sıfır blok motor 9000 tl zaten internetten arastırın görürsünüz.tamırine 10000 isteyen zihniyeti.... servis mi uzak dur aracın garantisi yoksa tabi.
Allah kaza bela vermesin!

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede, en ekonomik ve sorunsuz şekilde halledersiniz probleminizi.

*

Çevrimdışı muratgulmez

• **
  • 10
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fİat LİNEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Km: 8000
Daha önceki arabamda (marea) conta yanık halde bodruma gittim bir hafta gezdim geri geldim bir ay istanbul da gezdim,(tabii sürekli su kontrolü yaparak) arabayı bayramda kontak kapatıp beş gün yatırdım anca o zaman motor kilitlendi. Avcılar Sanayi sitesinde ustama yaptırdım. Olabilir diye düşünürsen bana ulaş sana telefon numarasını vereyim konuşursun.
Fiat Linea Classic
1.3 multijet 95 euro 5

*

Çevrimdışı terekeme

• **
  • 19
  • +0/-0
Arkadaşlar araca servis ilk önce 10 bin masraf çıkardı sonra iskonto uygulayarak 8.500 düştüler,
biz itiraz edip aracı özele götüreceğiz diyince bu kez tekrar bakıp fiyat vereceğiz dediler,
daha sonra 4.500 tl düştü fiyat  ne yaptılar ne ettiler günahları boyunlarına mecburen verdik 4.500 tl servise

başınıza böyle bir durum gelirse mutlaka önce özele götürerek neyi var neyi yok öğrenin.

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
Allah böyle sorunlar vermesin. Geçmiş olsun.

*

Çevrimdışı insomnia

• 102
  • +0/-0
  • Araç Modeli: linea
  • Km: 50000
kazalı araçlardan çıkma sağlam motorlar bir sürü var. o parayı verme bence. ikinci el sağlam bir motor al bence

*

Çevrimdışı Ccingiler

• *
  • 2450
  • +54/-9
  • Cengiz Cingiler
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 150.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Arkadaşlar araca servis ilk önce 10 bin masraf çıkardı sonra iskonto uygulayarak 8.500 düştüler,
biz itiraz edip aracı özele götüreceğiz diyince bu kez tekrar bakıp fiyat vereceğiz dediler,
daha sonra 4.500 tl düştü fiyat  ne yaptılar ne ettiler günahları boyunlarına mecburen verdik 4.500 tl servise

başınıza böyle bir durum gelirse mutlaka önce özele götürerek neyi var neyi yok öğrenin.

geçmiş olsun kardeşim.. 4500 e bittimi iş.. yapıldımı araç?
VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR; KADERİNE TERKEDİLEMEZ[/b]

*

Çevrimdışı AlperURHAN

• *
  • 500
  • +3/-0
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç Marka ve Modeli: OPEL ASTRA K
  • Araç Modeli: 2018 1.6 CDTI EXCELLENCE
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 7500
söylediklerim ford için geçerlidir 1.6 tdcı motorda aynı olaylar başımıza geldi ve 0 -km motor satın aldık 5500tl ye yaklaşık 3 ay önce bence motor yaptırmaya gerek yok o alın içiniz rahat etsin

*

Çevrimdışı ARIK

• 941
  • +7/-0
Geçmiş olsun Allah başka bela vermesin.

Arkadaşlar bizim araçlar da su eksik olunca ikaz lambası yok mu? Ben var biliyorum...

Walla abim Ford focus aracına su seviyesi düşünce ikaz veren sistem yapmıştı. Eğer ikaz lambası yoksa Abime müracaat edeceğim... bir tanede ben yaptırayım...

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
Motoru komple değiştirince Ruhsat değiştirmeye gerek olmuyormu?

*

Çevrimdışı Forest_Gump

• 245
  • +0/-0
    • Siyanür Bilgisayar ve Güvenlik Sistemleri
  • Km: 30190
geçmiş olsun. Garantili yapıyorlarsa sorun yok garantisiz yapıyorlarsa ve yarım motor yapıp bırakırlarsa ileride motor etek vurmaya (yatak vurma) başlayabilir, tekrar sökmek zorunda kalırsınız dikkat etmek lazım.