*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: 1.3 Linea Periyodik Bakımları ve Fiyatları
« Yanıtla #1140 : Nisan 05, 2017, 08:22:59 ÖS »
Bugun gidecek olsam..
Periyodik bakim ucretine de  dahil olannon duzen ayarinin bir kopyasini vermelerini  bakim oncesi hatirlatirdim ;)
Ayrica motor temizleme urunu kullanmamalirini, kullanilacak yagi onncen sorar, acik kullaniyorlar ise o tabancanin ucndaki varilin uygun yag oldugundan emin olsam da kapali kullanmalarini ve  cam suyu ilavesi yapmalarini bastan konusurdum..

*

Çevrimdışı petrikan

• 82
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Easy
  • Km: 70000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #1141 : Nisan 05, 2017, 10:02:32 ÖS »
Bugun gidecek olsam..
Periyodik bakim ucretine de  dahil olannon duzen ayarinin bir kopyasini vermelerini  bakim oncesi hatirlatirdim ;)
Ayrica motor temizleme urunu kullanmamalirini, kullanilacak yagi onncen sorar, acik kullaniyorlar ise o tabancanin ucndaki varilin uygun yag oldugundan emin olsam da kapali kullanmalarini ve  cam suyu ilavesi yapmalarini bastan konusurdum..
Timbaz hocam ben bu işlerde acemiyim. Yanı bu konularda pek bilgim yok. Arabayı ıkıncı el almıştım 40 bınde Carbon clean yaptılar.
Açık yağ ne demek anlamadım. Cam su ilave etmeleri çok mu onemlı.
Ben bakım yaptırıp bı sene daha kafam rahat bınmek ıstıyorum. ayrıca bulunduğum yerde ustalara pek güvenim yok. O yüzden dışarıda yaptırmak ıstemıyorum.

*

Çevrimdışı Qklavye

• 93
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea 1.3 mjet pop gsr
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 40000
« Yanıtla #1142 : Nisan 05, 2017, 10:46:31 ÖS »
https://www.dropbox.com/s/q7eebwn238pskfc/PeriyodikBakimTablosu.pdf?dl=0
Burada belirtilen km /bakım işlemlerinin değil hepsini onda birini yapan servis var mıdır acaba?Misal 30 bin bakımda benim aracın polen filtresini değiştirmediler.Şimdi yetkili servisin ne farkı kaldı ki periyodik bakım tablosunu ben takip edecek olduktan sonra?

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1143 : Nisan 05, 2017, 10:53:23 ÖS »
Acik yag derken, varilden pompa, tabanca ile aracin motoruna kullanan servisler var, varildeki dogru yag ise tabiki ok ama olmayabilir de... Servisler bazen isine gelen urunu kullaniyor ve faturaya varilden olmasinin fiyat avantajini yansitmiyor da..
Haziran da cukurova da -20 antifrizli cam suyu kulanan servisler var, bana -10 1 litre kullanmislar .. zaten 2 litre su ile karisinca ortada -10filan da kalmaz..
Bir servis gecen sene 1.6 icin faturaya 5adet 1 litre shell yag yazmis, litre fiyati da 30+kdv!! sanki 4lt lik ambalajda ayni urun yok.. gerci onu da varilden kullandigini dusunuyorum,
0.5 litre x 6 adet yazan servis de oldu gecmiste.. gosterin bu 6 0.5 litrelik yagin bosunu, yok tabi.. 4 litrelik yagdan cok daha pahalliya geldi vs..

*

Çevrimdışı ozozka_n

• 414
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 7000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #1144 : Nisan 07, 2017, 09:55:13 ÖÖ »
Yakit filtresi normalde 60binde bir.. ingilizce tabloda , eger 20binde bir degisim ticari degil ise, anlasilan turkiuede  kaliteli yakit olduguna fiat bile inanmiyor..ya da opar a..
 ama bazen  opet den almazsaniz.... diye baslayan  cumle de kuruyorlar..
Benim arac 1.6 ilk servis bakimlari 20k da bir oasina karsilim simdiye kadar her bakima 10k yapmadan girdim ve her seferinde mazot filtresini degistirttim. Servisin soylemesi ise 2 bakimda bir degisiyor normalde diyor. Km olarakta 40k oluyor o halde servise gore

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1145 : Nisan 07, 2017, 10:07:10 ÖÖ »
Merhabalar.
İstanbul ASF ye yaptırdım.
60 bin bakımı, bütün filtreler (mazot dahil) değişimi, alternatör kayışı değişimi, fren hidroliği değişimi, opar yağ, motor iç temizleyici, balata sprey,  amortisör değişimi, takoz değişimi, disk değişimi, balata değişimi, karbon temizleme, silecek değişimi, rot-balans, kışlık lastikleri söküp yazlıkları takma, çizik rötuş toplam 1900 tl.
1900 tl nin acilimi nedir?
60bin bakimi 690ise .. 1210 tl kapsaminda neler var?

*

Çevrimdışı ozozka_n

• 414
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 7000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #1146 : Nisan 08, 2017, 07:33:54 ÖS »
Yeni koni acmayim ama kafamdaki su filtre problemini cozmek adina biradan sormak istiyorum.
1.3 ve 1.6 filtrelerinin hangileri ayni hangileri farkli. Cesit cesit bilgi dolaniyor kimisi hepsi ayni diyor ki ben buna inanmiyorum. Serviste tum filtrelerin fiyatlari farkli cikiyor 1.3 ve 1.6 arasi.
Hava filtreleri aynimi
Polen filtreleri ayni mi
Mazot filtresi ayni mi
Yag filtresi ayni mi
Peki ayniysa bu fiyat farklari niye?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #1147 : Nisan 08, 2017, 10:06:07 ÖS »
Polen farklı eminim birde parça Fiyatları  1.6 olunca pahalı çıkıyor biraz.

Power+Torque=Multijet😈

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1148 : Nisan 08, 2017, 10:33:27 ÖS »

Power+Torque=Multijet😈
Klima sistemi farkli ise belki ama motora gore bir ayirim yok aslinda
1.6 mjet egea da ayni polen filtresi gibi
77364561

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #1149 : Nisan 09, 2017, 12:44:51 ÖÖ »

Power+Torque=Multijet😈
Klima sistemi farkli ise belki ama motora gore bir ayirim yok aslinda
1.6 mjet egea da ayni polen filtresi gibi
77364561
Parçası bol olunca ucuza bulunuyor yine de.

Power+Torque=Multijet😈

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #1150 : Nisan 09, 2017, 12:00:44 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, 50 bin bakımı Fiat yetkili serviste yaptırdım. Yağ ve filtre grubu-mazot filtresi hariç-  değişti. Balans ayarı yapıldı. Bir lastiğim patlakmış tamir edildi.  Balans ayarını ben istemiştim meğerse ufak bir patlak varmış tekerde. Kitapçıkta söylenen diğer kontroller yapıldı. Toplam 190 TL tuttu. Kampanyalı fiyat. Balans ayarı ve lastk tamiri olmasaydı 150 Tl tutacaktı bakım.Peşin fiyatına World karta 2 veya 7 taksit yapılabiliyormuş. Hayırlı günler.
« Son Düzenleme: Nisan 09, 2017, 12:05:27 ÖS Gönderen: ÖMER FARUK »

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: Active plus
« Yanıtla #1151 : Nisan 14, 2017, 12:26:19 ÖÖ »
arkadaşlar merhabalar. Yeni satın aldığım 1.3multijet 95 beygir aracımın 40bin bakımı gelmiş. Yetkili servisine mi gitmeliyim yoksa dışarıda mı bakımını yaptırmalıyım? Denizli'de ikamet ediyorum. Bu nedenle Denizli'deki arkadaşların yardımını bekliyorum.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
« Yanıtla #1152 : Nisan 14, 2017, 02:39:47 ÖÖ »
arkadaşlar merhabalar. Yeni satın aldığım 1.3multijet 95 beygir aracımın 40bin bakımı gelmiş. Yetkili servisine mi gitmeliyim yoksa dışarıda mı bakımını yaptırmalıyım? Denizli'de ikamet ediyorum. Bu nedenle Denizli'deki arkadaşların yardımını bekliyorum.
Yetkili servise goturseniz daha iyi olur hem garantisi bozulmaz. Yon otomotiv den memnumum ben. Tahminide bakim masrafi 400-500 lira civarinda tutar.

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #1153 : Nisan 14, 2017, 08:31:30 ÖÖ »
 Yön otomotivin google yorumlarından biraz şüphelendim. Servise götürdüğünüz zaman sizin istediğiniz yağı mı motorun içine uyguluyorlar yoksa kendi kafalarına göre mi bu işlemi yapıyorlar?

Isıtma bujilerinin de ışığı yanıyor 3-4 gündür ben arabayı çalıştırdıktan sonra kontrol ettirin diyor. Orjinal parça taktıklarından emin olabilir miyiz acaba?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #1154 : Nisan 14, 2017, 11:06:23 ÖÖ »
Yön otomotivin google yorumlarından biraz şüphelendim. Servise götürdüğünüz zaman sizin istediğiniz yağı mı motorun içine uyguluyorlar yoksa kendi kafalarına göre mi bu işlemi yapıyorlar?

Isıtma bujilerinin de ışığı yanıyor 3-4 gündür ben arabayı çalıştırdıktan sonra kontrol ettirin diyor. Orjinal parça taktıklarından emin olabilir miyiz acaba?
Ben daha once uc defa gittim, 90bin bakimi, isitma bujisi degisimi, 110bin bakimi, fren balatalari degisimi memnun kalmistim.

Hicbirinde kendi yagimi goturmedim ikisinde de fiatin sartlarina uygun yagi koydular. Orjinal parca kullanmasalar bi sekilde ortaya ciktiginda zor durumda kalirlar. Lancia yada opar kullaniyorlar genelde. Yalniz lancia opara gore kat kat pahalidir bilginiz olsun.

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #1155 : Nisan 14, 2017, 11:31:56 ÖÖ »
Yağ olarak Mobil 1 530 tavsiye etti arkadaşım ama siz ne dersiniz. Hangi yağı koymalılar?

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1156 : Nisan 14, 2017, 11:53:23 ÖÖ »
Yağ olarak Mobil 1 530 tavsiye etti arkadaşım ama siz ne dersiniz. Hangi yağı koymalılar?
Su an ne kullaniyorsunuz? Tavsiye nedeni nedir?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #1157 : Nisan 14, 2017, 12:48:09 ÖS »
Herkeste bir mobil, castrol aski var ama onemli olan fiatin bu motor icin koydugu sartlari karsilayabilmesi. Sadece viskozitesine bakarak yag koymak yanlis.

Selenia 5w30 pure energy yada opar olio s1 5w30 sartlari karşılayan yaglardan

*

Çevrimdışı MYavas

• **
  • 15
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2014
« Yanıtla #1158 : Nisan 15, 2017, 12:23:46 ÖÖ »
Herkeste bir mobil, castrol aski var ama onemli olan fiatin bu motor icin koydugu sartlari karsilayabilmesi. Sadece viskozitesine bakarak yag koymak yanlis.

Fiat'ın şartları neler öğrenebilir miyiz?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #1159 : Nisan 15, 2017, 12:49:41 ÖÖ »

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1160 : Nisan 15, 2017, 09:27:41 ÖÖ »
Kullanıcı kitapciginiz var ise orada belirtilmistir.. diger sivilar vs de..
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2017, 09:33:20 ÖÖ Gönderen: timbaz »

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #1161 : Nisan 15, 2017, 01:49:33 ÖS »
1 kaç saat sonra aracımı servisten almaya gideceğim. 40bin bakımı yapılacak. Geldiğimde burada güncel bakım maliyetini paylaşacağım. Bilmek isteyenler için açıklayıcı olur. Servis Denizli Yön Otomotiv.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #1162 : Nisan 15, 2017, 02:13:15 ÖS »
1 kaç saat sonra aracımı servisten almaya gideceğim. 40bin bakımı yapılacak. Geldiğimde burada güncel bakım maliyetini paylaşacağım. Bilmek isteyenler için açıklayıcı olur. Servis Denizli Yön Otomotiv.
Periyodik bakim ucreti oduyor iseniz on duzen ayar ciktisini sorun isteyin derim ;)

*

Çevrimdışı MYavas

• **
  • 15
  • +0/-0
« Yanıtla #1163 : Nisan 15, 2017, 02:35:34 ÖS »
Alıntı

Mobil 1 5w30 ESP yağ da Fiat yok ama dexos2 GM onayı var  cdti mekanikte mujtijetten farklı motor mu, bu Opel'e olurken Fiat'a neden olmaz?
Bu aradaki fark neyi kapsıyor da aynı motor üzerinde bir markanın onayı varken diğerinin olmuyor?

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
« Yanıtla #1164 : Nisan 17, 2017, 08:36:02 ÖS »
Merhaba arkadaşlar, 50 bin bakımı Fiat yetkili serviste yaptırdım. Yağ ve filtre grubu-mazot filtresi hariç-  değişti. Balans ayarı yapıldı. Bir lastiğim patlakmış tamir edildi.  Balans ayarını ben istemiştim meğerse ufak bir patlak varmış tekerde. Kitapçıkta söylenen diğer kontroller yapıldı. Toplam 190 TL tuttu. Kampanyalı fiyat. Balans ayarı ve lastk tamiri olmasaydı 150 Tl tutacaktı bakım.Peşin fiyatına World karta 2 veya 7 taksit yapılabiliyormuş. Hayırlı günler.
merhabalar, bu fiyatlara nasıl bakım yaptırılıyor anlamıyorum sizin msj gördükten sonra 2 tane yetkili servis aradım 50 bin bakımı için, 300 TL istiyorlar. Hava ve polen filtresi hariç  >:( böyle giderse kendim yapacam yağ ve filtre değişimini. Ya da özelde devam

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #1165 : Nisan 17, 2017, 11:55:55 ÖS »
Evet arkadaşlar. Cumartesi sabah saat 9 buçuk olan randevuma geç de olsa 11de aracımı teslim ederek başlattılar. Evime kadar servisle bıraktılar. Yön Otomotiv Denizli'de şehir dışında olduğu için zorlanabilirsiniz. Ayrıca dönüşte de yine evimden alarak servise beni tekrar bıraktılar. İlgi alaka güzeldi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle Alpay bey'e teşekkür ederim.

Google yorumlarına baktığımda biraz korkmuştum açıkçası ve Linea ilk arabam olduğu için işin acemisiyim. Bu nedenle garanti kapsamında bulunan arabamı servise götürdüm. Toplam fiyat ekteki fotoğrafta yazıyor. Keyfe keder aracın jant kapaklarını değiştirttim. Birde karter koruma taktırdım ki iyi ki taktırmışım. Haftasonu Burdur'da arazi çalışmasına gittim. Hiç sürtmediysem en az 6 -7 defa sağlam aracın altı yere değdi. Bu nedenle iyi ki taktırmışım dedim.

Ben Servis'ten memnun kaldım. Bilgi amaçlı olarak servis ücretini 40 bin bakımını burada paylaşıyorum.

Bu arada deneyimli arkadaşlar bana lastik konusunda yardımcı olursa sevinirim. Michelin çok pahalıydı. Nokian markasını tavsiye eder misiniz?
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2017, 12:12:47 ÖÖ Gönderen: Bdogug »

*

Çevrimdışı ÖMER FARUK

• 616
  • +1/-0
« Yanıtla #1166 : Nisan 18, 2017, 12:20:56 ÖÖ »
merhabalar, bu fiyatlara nasıl bakım yaptırılıyor anlamıyorum sizin msj gördükten sonra 2 tane yetkili servis aradım 50 bin bakımı için, 300 TL istiyorlar. Hava ve polen filtresi hariç  >:( böyle giderse kendim yapacam yağ ve filtre değişimini. Ya da özelde devam
3 yaş üzeri 1.3lerde kampanya vardı yağ bakımında. Kampanyasız 180e falan gelecekti. Ben Alanya'daki Gürses Yetkili Servisi'nden çok memnunum. İsterseniz öylesine yarın 50 bin bakım fiyatı almak için arayın bakalım ne diyecekler..
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2017, 12:22:59 ÖÖ Gönderen: ÖMER FARUK »

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #1167 : Nisan 18, 2017, 12:48:40 ÖÖ »
Evet arkadaşlar. Cumartesi sabah saat 9 buçuk olan randevuma geç de olsa 11de aracımı teslim ederek başlattılar. Evime kadar servisle bıraktılar. Yön Otomotiv Denizli'de şehir dışında olduğu için zorlanabilirsiniz. Ayrıca dönüşte de yine evimden alarak servise beni tekrar bıraktılar. İlgi alaka güzeldi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle Alpay bey'e teşekkür ederim.

Google yorumlarına baktığımda biraz korkmuştum açıkçası ve Linea ilk arabam olduğu için işin acemisiyim. Bu nedenle garanti kapsamında bulunan arabamı servise götürdüm. Toplam fiyat ekteki fotoğrafta yazıyor. Keyfe keder aracın jant kapaklarını değiştirttim. Birde karter koruma taktırdım ki iyi ki taktırmışım. Haftasonu Burdur'da arazi çalışmasına gittim. Hiç sürtmediysem en az 6 -7 defa sağlam aracın altı yere değdi. Bu nedenle iyi ki taktırmışım dedim.

Ben Servis'ten memnun kaldım. Bilgi amaçlı olarak servis ücretini 40 bin bakımını burada paylaşıyorum.

Bu arada deneyimli arkadaşlar bana lastik konusunda yardımcı olursa sevinirim. Michelin çok pahalıydı. Nokian markasını tavsiye eder misiniz?
Hayirli olsun, fiyatı 100 lira daha vs indirseler guzel olurmus aslinda :) ama ucuzlatmislar bence fiyatlari hava filtresi sokme takma 75 liraydi, sadece filtre 45 liraydi 25 liraya dusurmusler. Sanirim artık lancia kullanmiyorlar. Boylesi daha iyi aslinda, opar da sartlari karsiliyorsa daha ucuza mal etmek guzel.

40bin bakımında hatirladigim kadariyla carbon clean ile kurumlar temizleniyor yaptilar mi?

Bu arada 40bin bakimi icin fiatin onerdigi ucret 637 lira.
« Son Düzenleme: Nisan 18, 2017, 12:52:31 ÖÖ Gönderen: hardcrss »

*

Çevrimdışı Bdogug

• 52
  • +0/-0
« Yanıtla #1168 : Nisan 18, 2017, 12:54:37 ÖÖ »

Hayirli olsun, sizde castrol kullanmislar bende opar kullandılar kampanya var diye.

Fiyatı 100 lira daha vs indirseler guzel olurmus aslinda :) ama ucuzlatmislar bence fiyatlari hava filtresi sokme takma 75 liraydi, sadece filtre 45 liraydi 25 liraya dusurmusler. Sanirim artık lancia kullanmiyorlar. Boylesi daha iyi aslinda, opar da sartlari karsiliyorsa daha ucuza mal etmek guzel.

Çok teşekkür ederim. İndirim yapmalarını istedim aslında ama bu kadar indirebildim. 600 tl ödedim yanlış hatırlamıyorsam. Bujilerden 1'i garanti kapsamında değişti. Kırılmış sanırım.

Evet Opar kullandılar. Yap konusunda Mobil 1 kullanmadıklarını castrol kullanacaklarını söylediler. Artık bilemiyorum ne kadar sağlam olur veya olmaz. İnşallah sıkıntısız götürür beni.

İzlenimlerim bu şekildeydi. Gitmek isteyen arkadaşlara kılavuz olsun.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #1169 : Nisan 18, 2017, 01:24:50 ÖS »

Hayirli olsun, sizde castrol kullanmislar bende opar kullandılar kampanya var diye.

Fiyatı 100 lira daha vs indirseler guzel olurmus aslinda :) ama ucuzlatmislar bence fiyatlari hava filtresi sokme takma 75 liraydi, sadece filtre 45 liraydi 25 liraya dusurmusler. Sanirim artık lancia kullanmiyorlar. Boylesi daha iyi aslinda, opar da sartlari karsiliyorsa daha ucuza mal etmek guzel.

Çok teşekkür ederim. İndirim yapmalarını istedim aslında ama bu kadar indirebildim. 600 tl ödedim yanlış hatırlamıyorsam. Bujilerden 1'i garanti kapsamında değişti. Kırılmış sanırım.

Evet Opar kullandılar. Yap konusunda Mobil 1 kullanmadıklarını castrol kullanacaklarını söylediler. Artık bilemiyorum ne kadar sağlam olur veya olmaz. İnşallah sıkıntısız götürür beni.

İzlenimlerim bu şekildeydi. Gitmek isteyen arkadaşlara kılavuz olsun.
Carbon clean yapildi mi?