*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 1.3 Multijet
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 105k
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Hangi Lastik Markasını Tercih Ediyorsunuz?
« Yanıtla #60 : Mayıs 09, 2014, 10:36:06 ÖÖ »
yaz lastiği olarak lassa attracta 185 65 15 taktırdım, şimdilik memnunum, fiyatıda fena değil, 4 lastik 620 TL.

Hayırlı olsun lastikleriniz. Active Plus linealar içinde aynı ölçü mü geçerli lastiklerde acaba? Plastik kapaklı jant var aracımda orjinal kendi jantları yani.
Fiat Linea 1.3 Multijet
Continental Premium Contact 5
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Actual
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 8000km :)
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #61 : Mayıs 09, 2014, 10:52:23 ÖÖ »
Dün kipanin otoparkini boşgördüğüm için 50_60km hizda tamtur dönüşlerde atraksiyon yaptim :)arabanin sinirlarini biraz değil baya bir zorlayıp arkayi birakip birakmadiğini kontrol ettim ve çok enteresan sonuçlar çiktiğını hayretle görmüş oldum :)

tepetaklak ile gönderildi

.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #62 : Mayıs 09, 2014, 11:07:57 ÖÖ »
Hayırlı olsun lastikleriniz. Active Plus linealar içinde aynı ölçü mü geçerli lastiklerde acaba? Plastik kapaklı jant var aracımda orjinal kendi jantları yani.
185 65 R15 88T (kış lastiğinde veya ağırlıklı olarak bozuk yollarda kullanılıyorsa yaz lastiğinde de tercih etmekte fayda var)
195 60 R15 88H (yaz lastiğinde tercih etmekte fayda var)

madem ki kaliteli lastik almak istiyorsunuz, marka olarak da continental, goodyear, michelin tavsiye ederim.
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
« Yanıtla #63 : Mayıs 09, 2014, 12:01:53 ÖS »
185 65 R15 88T (kış lastiğinde veya ağırlıklı olarak bozuk yollarda kullanılıyorsa yaz lastiğinde de tercih etmekte fayda var)
195 60 R15 88H (yaz lastiğinde tercih etmekte fayda var)

madem ki kaliteli lastik almak istiyorsunuz, marka olarak da continental, goodyear, michelin tavsiye ederim.

Continental Premium Contact 5' ten inanılmaz memnun kaldım bir önceki aracımda, muhtemelen yine aynı lastikten alırım.

Az evvel bir bayisini aradım, 165 TL fiyat verdiler 9 taksit. Ancak ben ölçü meselesinde takıldım biraz. 195x60 mı almalıyım yoksa 185x65 mi bilemedim..
Fiat Linea 1.3 Multijet
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Km: 26
« Yanıtla #64 : Mayıs 09, 2014, 12:32:36 ÖS »
bir önceki mesajda yazdım ama dikkat etmemişsiniz anlaşılan. profilinize bakılırsa araba ağırlıklı olarak istanbul trafiğinde gezecek. kış sezonunda kış lastiği kullanacaksanız (ki sözde zorunlu), yaz lastiği için 195 60 R15 88H alın derim. eğer ki ben yaz lastiği alıp yaz-kış kullanırım diyorsanız da 185 65 R15 88T almalısınız...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
« Yanıtla #65 : Mayıs 09, 2014, 12:57:35 ÖS »
bir önceki mesajda yazdım ama dikkat etmemişsiniz anlaşılan. profilinize bakılırsa araba ağırlıklı olarak istanbul trafiğinde gezecek. kış sezonunda kış lastiği kullanacaksanız (ki sözde zorunlu), yaz lastiği için 195 60 R15 88H alın derim. eğer ki ben yaz lastiği alıp yaz-kış kullanırım diyorsanız da 185 65 R15 88T almalısınız...

Kışın araç kullanmıyorum desem yeridir. Kullansamda çok kısa mesafeli, market alışverişi, mecburi akraba ziyaretleri dışında karlı-sağanak yağmurlu havalarda evden pek çıkmam. Kış lastiği o sebeple almayı şimdilik düşünmüyorum.

Anlamak istediğim yol tutuş, fren ve yakıt ekonomisi açısından hangi ölçüyü almalıyım? Yarın sabah ikitelliye gidip fiyatını aldığım 185x65x15 lastiklerimi 9 taksitle 165 TL üzerinden taktırıcam yoksa :) bu arabaların çok yabancısıyım, doğru karar vermek istiyorum :)
Fiat Linea 1.3 Multijet
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #66 : Mayıs 09, 2014, 02:07:16 ÖS »

Kışın araç kullanmıyorum desem yeridir. Kullansamda çok kısa mesafeli, market alışverişi, mecburi akraba ziyaretleri dışında karlı-sağanak yağmurlu havalarda evden pek çıkmam. Kış lastiği o sebeple almayı şimdilik düşünmüyorum.

Anlamak istediğim yol tutuş, fren ve yakıt ekonomisi açısından hangi ölçüyü almalıyım? Yarın sabah ikitelliye gidip fiyatını aldığım 185x65x15 lastiklerimi 9 taksitle 165 TL üzerinden taktırıcam yoksa :) bu arabaların çok yabancısıyım, doğru karar vermek istiyorum :)
doğrudur ne eksik ne fazla...
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Km: 35000
« Yanıtla #67 : Mayıs 09, 2014, 02:07:54 ÖS »
ben hala kış lastikleriyle dolaşıyorum :-\
hem üşeniyorum lastikçiye gitmeye hemde kışlıklar çok konforlu yaw,yazlık pirellilerim çok dandik ;)
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #68 : Mayıs 09, 2014, 02:09:15 ÖS »
hem üşeniyorum lastikçiye gitmeye hemde kışlıklar çok konforlu yaw,yazlık pirellilerim çok dandik ;)
yazıktır ya :) zarar yazar hertürlü...
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
« Yanıtla #69 : Mayıs 09, 2014, 02:43:28 ÖS »
yazıktır ya :) zarar yazar hertürlü...
ben arabayı satana kadar yazlıklar yarı ömrünü kışlıklar 3te bir ömrünü ancak tamamlar,onun için problem yok 1-1,5 sene içinde yolcularım jettayı
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
« Yanıtla #70 : Mayıs 09, 2014, 04:00:41 ÖS »
Dün kipanin otoparkini boşgördüğüm için 50_60km hizda tamtur dönüşlerde atraksiyon yaptim :)arabanin sinirlarini biraz değil baya bir zorlayıp arkayi birakip birakmadiğini kontrol ettim ve çok enteresan sonuçlar çiktiğını hayretle görmüş oldum :)

Ne gibi enteresan sonuçlar çıktı?

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #71 : Mayıs 09, 2014, 04:36:55 ÖS »
Eee patron adamın hali bir başka

.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #72 : Mayıs 09, 2014, 04:46:42 ÖS »

Ne gibi enteresan sonuçlar çıktı?
öncelikle şunu söyleyim hyundai gibi arkayı kesinlikle salmadı tahminimin üstünde stabil kaldı lastiklerimin durumu gayet iyi belki bu yüzden olabilir arkalarin bağımsız olmasi buna etken olabilir yanliz beni korkutan arabanin döndüğü yöne doğru aşırı derecede yatması oldu buda süspansiyon veya yaylarla alakalı spor yaylarla daha iyi olabilirdi  ..

.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı admin

• *
  • 1146
  • +21/-1
  • HK
  • Kan Grubu: AB Rh +
« Yanıtla #73 : Mayıs 09, 2014, 05:03:56 ÖS »
Ankette bu kadar çok firmaya yer verilmesi güzel.
Lastik konusunda çok fazla mağdur olduğum, daha doğrusu beklentilerimi tam anlamıyla karşılamayan lastiklerle donatıldığım için üzgünüm :D

Bridgestone, Kumho, Hankook, Michelin, Pirelli, Tigar vs. birçok markayı deneme fırsatı buldum.

Pirelli'ye 640 TL vermiştim, boşa vermişim, bir de Audi, Mercedes fabrika çıkış lastikleriydi o zamanlar P1.
Güzelim Hankook'lardan vazgeçmiştim. Fiyat-Performans açısında Hankook Ventus Prime iyidi, şu sıralar piyasada Ventus Prime 2 'de iyi gidiyor bildiğim kadarıyla.
Michelin, gerçekten kaliteli, nasıl üretiyorlar bilmiyorum ama cidden silika yapıları üzerinde uzun yıllar çalışılmış ki çoğu kullanıcıyı memnun ediyor. Lastik konusunda Michelin'i tek geçerim.
Bunca yaşanan sıkıntının ardından lastik servisi olan komşumun dükkanına Michelin niyetiyle gidip Tigar alarak döndüğüm için çok memnunum. Bu kışı Tigar ile geçirdim, Michelin yan sanayisi. Abiler harbiden 10 numara lastik. Yazlıklar için tekrar Pirelli'ye geçtim, yol sesi daha da arttı, sanırım git gide sertleşiyor. Bu yaz sonunda onları da çöpe atarım. Şu Tigar'ı bir de yazlıklar için alacağım. Arkadaşın araca aldık, o da çok beğendi, Michelin'den çok farkı yok diyor.

*

Çevrimdışı BSelhep

• *
  • 1605
  • +7/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea Stil Paketli
  • Araç Modeli: 2011
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 127000
« Yanıtla #74 : Mayıs 09, 2014, 06:51:53 ÖS »
Michelin güzel lastikte çukurlarda veya keskin tümseklerde çabuk elden çıkıyor. Sessiz ve yumuşak lastik vesselam.

*

Çevrimdışı @EHSecular

• *
  • 8
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Punto
  • Araç Modeli: 2005
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 162000
« Yanıtla #75 : Mayıs 18, 2014, 01:05:17 ÖÖ »
Kış lastiği tavsiyem Debica Frigo 2.Good yearda elektrik mühendisi bir arkadaşım çalışıyor.Türkiyedeki fabrikanın aletleri 60lardan kalmaymış ve hata oranı 2010 model üretim zincirinde üretim yapan Polonya fabrikasının üretimine göre yüksekmiş.2 kış evvel zincirli araçların çıkamadığı bir rampada yokuşta kalkış yapmak zorunda kaldım."patinajsız" kalktım yolda kalanların şaşkın bakışları arasında yürüdüm gittim.yaz lastiğini kullanmadığımdan bir şey diyemeyeceğim.sert süspansiyonlu araçlarda yumuiak hamur tercih etmek gerekli deniyor.piyasadaki en yumuşak hamurlu lastiklerden biri de Petlas ya da ithalata yönelik markası starmaxx mantıklı geliyor.

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
« Yanıtla #76 : Mayıs 19, 2014, 01:35:07 ÖS »

195 60 15 lastiklerimi almış bulunuyorum. Conti 5 :) Yol tutuşu bayağı bayağı iyi hale geldi, araç sessizleşti ve yoldaki akışı çok stabil bir hal aldı. Yakıtta ne artış, ne de düşüş yok. Aynı yakmaya devam ediyor :) Herkese bu markanın bu modelini tavsiye ederim lineacı arkadaşlar. Araba çok iyi oldu. Bu kadar farkedeceğini hiç ama hiç sanmıyordum :)

Fiat Linea 1.3 Multijet
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı cnyrsk

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
« Yanıtla #77 : Mayıs 19, 2014, 03:18:33 ÖS »

195 60 15 lastiklerimi almış bulunuyorum. Conti 5 :) Yol tutuşu bayağı bayağı iyi hale geldi, araç sessizleşti ve yoldaki akışı çok stabil bir hal aldı. Yakıtta ne artış, ne de düşüş yok. Aynı yakmaya devam ediyor :) Herkese bu markanın bu modelini tavsiye ederim lineacı arkadaşlar. Araba çok iyi oldu. Bu kadar farkedeceğini hiç ama hiç sanmıyordum :)

Kardeş resimdeki lastik 195 - 65 yazıyor sen 195 - 60 taktırdım diyosun ?

*

Çevrimdışı lineaturbo

• 182
  • +0/-0
« Yanıtla #78 : Mayıs 19, 2014, 03:35:16 ÖS »

Hatalı yazmışım özür dilerim ama lastikler bunlar. Bu lastikleri taktırdım arabama ve bir uyumsuzluk olmadı janta hiç. Aldıktan sonra 500 km kadar da yol yaptım.İnanılmaz memnunum lastiklerden.
Fiat Linea 1.3 Multijet
Bosch Plus90
Mobil 1 New Life 0W-40

*

Çevrimdışı seyfibalkan

• 67
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Donanım: Dynamic Plus
  • Km: 41000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #79 : Mayıs 22, 2014, 10:50:40 ÖS »
Millestone 195x65x15 4mevsim lastik kullanıyorum. 2 hafta önce aldım. çok araştırdım,yerli olması için direndim. viraja girdim,ıslak zeminde frenleme yaptım. daha önce Michelin,Bridgestone,Marshall kullandım. onlardan bir eksik yanıyok şuan. sadece 150yi geçince bi titreme yapıyor,balans tam olmamış galiba.tavsiyem uzak doğu malları yerine yerli malı tercih edin.(bu arada listede benim lastiğin markası yok.ÇOK AYIP:))
İman Varsa İmkan da Vardır...

*

Çevrimdışı AlperURHAN

• *
  • 500
  • +3/-0
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç Marka ve Modeli: OPEL ASTRA K
  • Araç Modeli: 2018 1.6 CDTI EXCELLENCE
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 7500
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #80 : Mayıs 22, 2014, 11:28:07 ÖS »
hankook ventus prime 2 (205/55/16) kullanıyorum alalı daha 2 hafta oldu aracın yoldan aldığı ses değişti bu kadar fark edeceğini hiç düşünmemiştim

*

Çevrimdışı fatihz

• 419
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: opel astra
  • Araç Modeli: 1.4 gl
« Yanıtla #81 : Mayıs 23, 2014, 12:37:33 ÖÖ »
vectra için goodyear efficientgrip performance yeni taktırdım, lastik yol sesi neredeyse yok oldu, aşağıdaki linkte değerlendirme tablosu var, ancak lastiğin yeni üretim ve sıfır olması da ilk izlenimde bayağı etkilidir, yeni takılan çoğu lastikten kullanıcılar memnun olacaktır diye düşünüyorum.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance.htm

*

Çevrimdışı GeceGezen39

• *
  • 1120
  • +0/-0
« Yanıtla #82 : Mayıs 23, 2014, 01:13:15 ÖÖ »
Millestone 195x65x15 4mevsim lastik kullanıyorum. 2 hafta önce aldım. çok araştırdım,yerli olması için direndim. viraja girdim,ıslak zeminde frenleme yaptım. daha önce Michelin,Bridgestone,Marshall kullandım. onlardan bir eksik yanıyok şuan. sadece 150yi geçince bi titreme yapıyor,balans tam olmamış galiba.tavsiyem uzak doğu malları yerine yerli malı tercih edin.(bu arada listede benim lastiğin markası yok.ÇOK AYIP:))
bu balans olayını araç üstünde yaptırın daha sağlıklı olacaktır benimde kışlık sıfır bridgestone larda böyle bir olay olmuştu araç üzerinde yapılınca hiçbir şekilde titreme kalmadı...
.
.
                                                         Hız felakettir...

*

Çevrimdışı AYTEKAYDIN

• 321
  • +1/-1
  • KOCA HESTIY AYA BEDENEM
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT LINEA
  • Donanım: Easy
  • Km: 40000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #83 : Mayıs 23, 2014, 03:49:57 ÖS »
Bir sürü lastik denedikten sonra kesinlikle michelin diyorum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
KOCA HESTIY AYA BEDENEM

*

Çevrimdışı anstzst

• 335
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 150000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #84 : Mayıs 23, 2014, 07:13:16 ÖS »
conti premium contact 5 diyorum baska da bişey demiyorum yola yapışıyor özellikle ıslak yol performansı harika

*

Çevrimdışı iakbay06

• 266
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA 1.6 MULTİJET
  • Araç Modeli: 2009
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #85 : Mayıs 23, 2014, 10:52:01 ÖS »
Yaklaşık 2 aydır hankook kınergy eco kullanıyorum lastikten gayet memnunum fiyat olarakta parasını hak ediyor kesinlikle aracımda konfor arttı , tümseklerden geçerken yoldaki plastik şeritlerin üzerinden geçerken farkı hissediyorum aracın tümseklerden geçerken esnemesi arttı.

*

Çevrimdışı jb.can

• 21
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Via
« Yanıtla #86 : Mayıs 29, 2014, 11:16:32 ÖS »

Hatalı yazmışım özür dilerim ama lastikler bunlar. Bu lastikleri taktırdım arabama ve bir uyumsuzluk olmadı janta hiç. Aldıktan sonra 500 km kadar da yol yaptım.İnanılmaz memnunum lastiklerden.

Bu lastik 15 inç jant kapağına oluyor mu ?

*

Çevrimdışı efeyağız

• 49
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fıat linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Emotion Plus
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #87 : Mayıs 30, 2014, 11:46:19 ÖÖ »
Goodyear efficent grip performence harika bi lastik linea kullanicilarina tavsiyemdir..

*

Çevrimdışı fatihz

• 419
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: opel astra
  • Araç Modeli: 1.4 gl
« Yanıtla #88 : Mayıs 30, 2014, 12:42:23 ÖS »
88T linea için uygunmudur?

*

Çevrimdışı solskjaer

• 899
  • +0/-0
« Yanıtla #89 : Mayıs 30, 2014, 03:21:34 ÖS »
88T linea için uygunmudur?
Lastikteki T ibaresi lastiğin hız grubunu gösterir. T hız grubu da maksimum 190 km hız içindir.
Linealar için 185 x 65 x 15---195 x 60 x 15 --- 195 x 55 x 16 jant ebatınıza göre bu ebatlar olur.