Arkadaşlar, bir sorunum var, bugün 50 bin bakımına gittim, aküm değişti ve fren balatam değişti geçen sene şubattada değişim olmuştu, lancia marka takılmıştı, o zamanlar opar vs olmuyormu demiştim, araçtan çıkan kablolu o yüzden lancia vs demişlerdi tamam demiştim, bu seferde opar marka takıldı tamam dedim, fakat aracı alıp kullanmaya başladım,
Frenlerde bir tuhaflık sezdim, sanki güçsüzleşmiş gibiydi, daha önce fren pedalını yarısına kadar bastığımda bile gayet güzel tutardı yavaşlatırdı, fakat bu sefer freni dibine kadar bastığımda tutunduğunu hissettim, yani 40 bin km ve 3 seneye yakın süredir kullandığım aracın frenlerini hiç böyle hissetmemiştim, aracın sabahki hali bile daha iyidi, hemen servisle görüştüm, fren yağında bir sorun eksiklik olabilirmi diye sordum, yok değildir, yarın isterseniz ustamızla bir test ederiz ama bir sıkıntı olmamalı fren yağı eksik olsa ikaz verir dedi, istersem lancia marka ile değiştirilebileceğini söyledi, yani düşünüyorum şehir içinde bana bu kadar güvensizlik veriyor, her gün çevre yoluna çıkıyorum sabah yoğun trafikte yüksek hızda, iş güzarlardan, araya girenlerden dolayı ani frenler sıkıyoruz, yüksek hızda ani frende hiç tutmaz herhalde diye düşünüyorum, sizce şehir içinde ortalama bir hızda (30,40 , 50 gibi ) frenin tutumasını frenin en dibinde hissetmeye başlamak normal midir, sorun sizce ne olabilir, fren hidroliği veya hava yapması olabilir mi, yada opar balatalar bu kadar kötümüdür, yada 75 hp lik oparmı takıldı acaba,
daha önce lancia kullanıp opar balataya geçen arkadaşlar varsa onlar tecrübelerini paylaşabilir mi acaba,
duruma göre son seçenek lancia balata ile değiştirmeyi düşünüyorum,
Son olarak akü ile ilgili birşey sormak istiyorum, aracım dualogic şanzımanlı aracın aküsünü dışarda değiştirtsem, dualogic şanzımanla ilgili sorun çıkarmıydı, birde akü değişiminde şanzımanın yeniden tanıtılması gerekirmi