10.000 bakımında serviste (ordu) değiştirmeye kalktılar. Değiştirtmedim. Çıkıp ustama götürdüm. Lastiği söküp baktı. daha yarı olmamış dedi. Bilginize...
yalnız şunu da hesaba katın, balataların zaten sonuna kadar kullanılmayacağını (gene nerden baksanız %25i kaldığında aslında bitmiştir balatalar) ve daha 10.000 km o aracın servise gitmeyeceğini var sayarsak yarıya yaklaşmış bir balatanın 10.000 km de değişmesi gereklidir yani 17.000 de tehlikeli seviyeye gelecekse servis o riski alamaz. Ha size şunu diyebilir, şimdi değişmesek de 5.000 km içinde değişmesi gerekecek, 15.000 de getirin o zaman değiştirelim, bakım dışı kontrole girmiş olur araç bu sayede.
bir de fren konusunda bazı şeyleri çok yanlış yapıyoruz halk olarak, araçtaki en önemli güvenlik unsurunun ucuza getirilmesini hiç doğru bulmuyorum, 30 TL'ye de balata vardır elbet ama orjinal parça 250 TL iken misal diğeri 30 TL ise, orjinal parça istediği kadar pahalıya satılıyor olsun 30 TL'lik olanla aynı kalitede olması mümkün değil ki bir şikayet durumunda tüketici mahkemesi de böyle bir konuya el atar zaten, şişirilmiş fiyatlar söz konusu ise
bu arada illa ki orjinal alınmalı demiyorum bazı durumlarda gerçekten yan sanayi, orjinalinden kaliteli ürünler, orjinalinden ucuz olabiliyor (bkz: stoptech, ebc ve trw balatalar, stoptech diskler) ama en ucuzunu almak bence çok yanlış. Sonra freni boşalıp oraya buraya toslayan araçlara her gün şahit oluyoruz, sonuçta her gün değişen şeyler değiller bunlar, normal araç kullanan biri için ortalama 1.5 yılda bir değişen şeyler, yani çok gereksiz şeylere gün içinde ne kadar para harcandığını hesaplarsanız can güvenliğiniz için harcayacağınız meblağlar çok yüksek gelmeyecektir düşüncesindeyim