Abi İstanbul boş olsa nereye gidilir? Bir süre İstanbul'da çalışacağım, 1 aydır oradaydım. Hiçbir şey anlamadım. Şehri de pek sevdiğim söylenemez.
Bayram sonrası nereye gideyim?
- Feshane deki etkinliklere katılmak, oradan teleferik ile Pierre Loti Tepesine çıkıp Altın Boynuza karşı çay kahve keyfi yapmak
- Taksim istiklal caddesi canının isteyebileceği her şey elinin altında
- Büyükada da fayton veya bisiklet turu, sahildeki restaurant ve cafe
- Emirgan korusu kısa bir gezinti, emirgan sütiş pide ve tatlı keyfi
- Anadolu Kavağı yoros kalesinden manzara izleme, sahil kenarında balık, kalamar, ahtapot salata yemek, yada kale ile sahil arasındaki cafe de manzaraya karşı çayını yudumlamak
- İstinye Park AVM gezip oradan da Rumeli Kavağında balık yemeğe gitmek
- Hasköy deki Rahmi Koç Müzesini gezebilirsin
- Ortaköy de boğaz manzarası eşliğinde kumpir keyfi
- Maltepe sahilinde biraz yürüyüş, acıkınca dragos sosyal tesislerinde dil balığı, tahinli kabak tatlısı yemek, ya da ters istikametteki kolcuoğlunda adana yemek...
- Üsküdar dan eski vapurlara binip simit yerken çayını yudumlayıp arasıra martıları da simit ile beslemek, eminönüne geçince de mısır çarsını gezmek, oradan tramvay ile Sultan Ahmet Camini gezmek, oradan da Gülhane parkına geçmek, tekrar sahile inip galata köprüsünde akşam saati balık keyfi
- İstanbul Akvaryumu gezmek
- Tekne ile akşam saati Boğaz turu
- Kilyos ve şile de denize girebilirsin
- Nakkaştepe veya Fethipaşa korusunda restaurant veya cafe
- Tepeüstünde Karadeniz pidesini tatmalısın
- Salacak sahilinde yürüyüş yapabilir, kız kulesinin karşısında et veya balık yiyebilir, közde yapılmış kahveni yudumlayabilirsin
- Viaport outlet center da gezdikten sonra, Gözdağı sosyal tesislerine çıkıp burnunun dibinden uçaklar inip kalkarken adalara karşı orman kebabının tadına varmak
İstanbul u gezmek için 1 ay yetmez. Bunlar İstanbul da yapılabileceklerin 4 de 1 i bile değil. Daha yazmak isterdim ancak yoruldum.
Yalnız dikkat et bunların yarısını bile yapsan bir daha Ankara ya dönmeyebilirsin