*

Çevrimdışı 7bitirdi

• 23
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Easy
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: Linea Arka Kapıda Hoparlör Yok
« Yanıtla #90 : Aralık 02, 2014, 12:30:27 ÖÖ »
Forumda arama yap konu var bununla ilgili

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #91 : Aralık 02, 2014, 01:19:34 ÖÖ »
Arkadaşlar Fiat linea sahibiyim arka kapılarda hoparlör yok ve hoparlör takıcam oraya kadar kablo geliyormudur acaba .

Benim arabamda da yoktu serviste takdırdım. Arka kapıya kadar kablo geliyor. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2012
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 35000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #92 : Aralık 16, 2014, 02:22:21 ÖÖ »
ARKADAŞLAR BEN BUGÜN 2012 ACTİV PLUS 95E ARABAMA ARKA KAPILARINA HOPARLÖR TAKTIM

GERİZEKALI ADAMLAR KAPI GİRİŞ SOKETİNE KADAR TESİSAT KABLOSUNU ÇEKMİŞ AMA HOPARLÖR VE KABLO BAĞLANTISI YAPMAMIŞLAR.
 TEK TEK RESİM RESİM ANLATACAĞIM

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
« Yanıtla #93 : Aralık 16, 2014, 02:48:42 ÖÖ »
aslında çok basit. servise gidip kapı döşemesini söktürmek tek kapı 100 tl
tek hoparlör 30 tl en kötüsü :)

ama siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz

*

Çevrimdışı mehmetkonya

• 72
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Donanım: Actual
  • Km: 15000
« Yanıtla #94 : Aralık 16, 2014, 08:46:09 ÖS »
Arkadaslar 2013 1.4 actual plus da arka kapi hoparlor kablo  tesisati varmidir?

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
« Yanıtla #95 : Aralık 17, 2014, 11:45:13 ÖS »
arkadaşlar activ plasta arka kapılarda hoparlör yok. arka kapı orta direk arasındaki soketi açıp tek tek test ettim ve orta sokete kadar tesisatı çekmişler. ama kapı tarafındaki sokete kablo girişi  yapmamışlar.Servise götürüp fiyat aldım ve tek kapı döşemesi sökmesine 50 tl dediler. :)
kafaya taktım para vermeden halledeceğim diye ve sonunda yaptım. adım adım anlatacağım

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
« Yanıtla #96 : Aralık 18, 2014, 12:53:53 ÖÖ »
arkadaşlar activ plasta arka kapılarda hoparlör yok. arka kapı orta direk arasındaki soketi açıp tek tek test ettim ve orta sokete kadar tesisatı çekmişler. ama kapı tarafındaki sokete kablo girişi  yapmamışlar.Servise götürüp fiyat aldım ve tek kapı döşemesi sökmesine 50 tl dediler. 
kafaya taktım para vermeden halledeceğim diye ve sonunda yaptım. adım adım anlatacağım

1-önce arka kapı döşemelerini sökeceğiz. Kapı tutma altında ve kapı açma kolunun altındaki cıvataları ve kapının altında 3 tane vidayı söküyoruz. Alttan başlıyarak  döşemeyi kendinize doğru  çekerek , döşeme altındaki çivileri ayırıyoruz.en sonda da çıvileri ayrıldıktan sonra cam fitilininde yukarı doğru çekerek çıkartıyoruz.
Sonra  kapının menteşesinin ordaki soketi ayırıyoruz. - soketin arkalarında bulunan plastikleri elinizle aralayınız. Kobloları göreceksiniz. Şekil 2

3- erkek soketin olduğu yani orta direkten  gelen soketin çapraz iki ucundaki ucun, kapı tarafındaki soketin içine giriyor ama kapı tarafındaki soket yerleri boş. İyice bakarsanız metal ucun olmadğını göreceksiniz(dişi sokette).

4-bizde karşılığı yoksa sokette dedik ve  iki soket soket içinde  köprü kablo atacağımız deli delerek (tabiki diğer kablolara zarar vermeden)

5-karşılıklı delikleri deldikten sonra  hoparlör boşluğundan kapı soketinin içerisinden dışarı iki kablo çıkarırız ve diğer orta direkteki erke soketin deliğinden içeri doğru kabloları çıkartırız.

6- Hoparlör kablosunu soketten geçirdikten sonra çapraz olan turuncu ve turunvu-siyak kabloları sıyırıp hoparlör kablolarını bağlayıp lehimleriz.

7- bu sırada ses gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
8- bu kadar anlattıktan sonra arkaya nasış bir hoparlör takmalı? Ben 17 cmlik sony hoparlör aldım bimekxten cuk oturdu. İsterseniz 16 lıkta olur. 13 cm sankın almayın. Sonra vidalamaları yaptıktan sonra kapı döşemesini takabilirsiniz.

*

Çevrimdışı muratpasa

• 70
  • +0/-0
« Yanıtla #97 : Aralık 18, 2014, 12:57:11 ÖÖ »
arkadaşlar activ plasta arka kapılarda hoparlör yok. arka kapı orta direk arasındaki soketi açıp tek tek test ettim ve orta sokete kadar tesisatı çekmişler. ama kapı tarafındaki sokete kablo girişi  yapmamışlar.Servise götürüp fiyat aldım ve tek kapı döşemesi sökmesine 50 tl dediler. 
1-önce arka kapı döşemelerini sökeceğiz. Kapı tutma altında ve kapı açma kolunun altındaki cıvataları ve kapının altında 3 tane vidayı söküyoruz. Alttan başlıyarak  döşemeyi kendinize doğru  çekerek , döşeme altındaki çivileri ayırıyoruz.en sonda da çıvileri ayrıldıktan sonra cam fitilininde yukarı doğru çekerek çıkartıyoruz.
Sonra  kapının menteşesinin ordaki soketi ayırıyoruz.
2- soketin arkalarında bulunan plastikleri elinizle aralayınız. Kobloları göreceksiniz. Şekil 2

3- erkek soketin olduğu yani orta direkten  gelen soketin çapraz iki ucundaki ucun, kapı tarafındaki soketin içine giriyor ama kapı tarafındaki soket yerleri boş. İyice bakarsanız metal ucun olmadğını göreceksiniz(dişi sokette).

4-bizde karşılığı yoksa sokette dedik ve  iki soket soket içinde  köprü kablo atacağımız deli delerek (tabiki diğer kablolara zarar vermeden)

5-karşılıklı delikleri deldikten sonra  hoparlör boşluğundan kapı soketinin içerisinden dışarı iki kablo çıkarırız ve diğer orta direkteki erke soketin deliğinden içeri doğru kabloları çıkartırız.

6- Hoparlör kablosunu soketten geçirdikten sonra çapraz olan turuncu ve turunvu-siyak kabloları sıyırıp hoparlör kablolarını bağlayıp lehimleriz.

8- bu kadar anlattıktan sonra arkaya nasış bir hoparlör takmalı? Ben 17 cmlik sony hoparlör aldım bimekxten cuk oturdu. İsterseniz 16 lıkta olur. 13 cm sankın almayın. Sonra vidalamaları yaptıktan sonra kapı döşemesini takabilirsiniz.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
« Yanıtla #98 : Aralık 18, 2014, 02:36:45 ÖÖ »
  Kardeş 13 Cm.lik hoparlör yerine 17 Cm.lik hoparlör nasıl "cuk" oturuyor. Bende taktırdım ama 13 Cm.lik idi. Selamlar...

*

Çevrimdışı bozo

• tutarlı
  • *
  • 3506
  • +6/-0
  • Araç Marka ve Modeli: VW PASSAT
  • Araç Modeli: 1.4 TSI
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #99 : Aralık 18, 2014, 01:02:18 ÖS »
muratpaşa ellerine sağlık...
fotoğraflı anlatım içinde teşekkürler
***EN BÜYÜK DÜŞMAN PARA***

*

Çevrimdışı ali_85

• 61
  • +0/-0
  • Km: 20.000
« Yanıtla #100 : Aralık 18, 2014, 01:12:50 ÖS »
elinize sağlık kaç watt'lık hoparlör takabiliyoruz.

*

Çevrimdışı bgokcinar

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 150000
« Yanıtla #101 : Ocak 10, 2015, 02:12:37 ÖÖ »

Sonra  kapının menteşesinin ordaki soketi ayırıyoruz. - soketin arkalarında bulunan plastikleri elinizle aralayınız. Kobloları göreceksiniz. Şekil 2

yazdıklarınızı okudum bende gittim bimeksten aldım sonyleri, keşke ankarada olsaydınızda beraber taksaydık. artık Berkant abiye bela olucam :)

*

Çevrimdışı ozguryuksel51

• 107
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 1.3 multijet
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 60000
« Yanıtla #102 : Mart 24, 2015, 05:18:07 ÖS »
muratpaşa
almış olduğun hoparlör Sony XS-GT1738F bu mudur?
17cmlik hoparlör gerçekten oluyor mu?
bende ona göre sipariş vereceğim.
yardımcı olur musun?
UZUN OLSA DA GECE SABAHI BULUR!

*

Çevrimdışı sayfer

• 31
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Actuel plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50.000
« Yanıtla #103 : Mart 24, 2015, 08:07:14 ÖS »
Merhaba,
Bende bu hafta taktırdım pioneer 17cm tam oldu. Çokda güzel ses verdi. Soketin ucundan kablo uzatarak takıldı. Aynı zamanda AUX uygulamasıda yapıldı.
Araç 2013 1.3 Actuel plus

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
« Yanıtla #104 : Mart 24, 2015, 11:31:05 ÖS »
 Sayfer Kardeş Aux uygulaması yapıldı demişsin. Nasıl oldu, kaça maloldu ve nasıl bir alet taktırdın. Bilgi verirsen memnun oluruz. Selamlar..

*

Çevrimdışı sayfer

• 31
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1.3 Actuel plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 50.000
« Yanıtla #105 : Mart 27, 2015, 11:33:05 ÖS »
Aracımdaki Bosch cd-mp3 çalar teybin arkasından soket ile aux kablo çıkışı verildi. CD tuşuna 2 kez basılınca AUX menüsü çıkıyor. Arkadaşımla beraber yaptık ücret olarak bir adet aux kablosu ve ucuna 5 adet dişi elektrik fişi :))

*

Çevrimdışı sanaldarbe1

• **
  • 13
  • +0/-0
  • Donanım: Active
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #106 : Mart 31, 2015, 10:46:00 ÖÖ »
Merhaba linea ın yeni kasasında da eski kasasında da arkalarda kolon var bence fiat yetkili servisine git bi konuş yada sen döşemeyi sökmeden arka kolonları nasıl gördün belki teyp den ses sadece ön kolonlara verilmiştir. Linea da twetter yokdur arkadaşlar olsa iyi olurdu eger takdıracaksan da servisde takdır arka kolonları dışarıya fazla güvenme güzel işcilik yapan kalmadı veya başında bekle herşeye karış :D

*

Çevrimdışı onlycihan

• 1061
  • +0/-0
  • Kan Grubu: B Rh+
« Yanıtla #107 : Mart 31, 2015, 10:54:41 ÖÖ »
bence aracınızı siz de iyi inceleyin önlerde kapı açma tutamaçlarının orada üçgen şekline benzer delikli kısımlarının içinde tweeterlar mevcuttur. belki sizin donanımlarda yoktur bilemiyorum fakat sattığım emotion lineamda mevcuttu. bu kısımlar arka kapı tutamaçlarında da mevcut fakat arkada tweeterlar yoktu sadece hoparlörler mevcuttu.
yani 4 kapı hoparlör + 2 ön tweeter mevcuttu aracımda
Ecel Gelmiş Cihan'e, Baş Ağrısı Bahane
Allah kaza bela göstermesin cümlemize.

2008 1.5 crdi Hyundai Era Team 110 hp 235 nm
2005 1.5 dci  Renault Megane 2 Sportway 80 hp 170 nm
2009 1.3 m-jet Fiat Linea Emotion 90 hp/200 nm

*

Çevrimdışı sanaldarbe1

• **
  • 13
  • +0/-0
« Yanıtla #108 : Mart 31, 2015, 04:33:48 ÖS »
onlycihan aracım 2011 model active plus aracacıma tesisat koydum benim kasada önlerde twitter yok du. arka kısımda tweeter varmı bilmiyorum.

*

Çevrimdışı alialiço

• *
  • 1313
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea active plus
  • Araç Modeli: 2011
  • Km: 95500
« Yanıtla #109 : Mart 31, 2015, 04:45:29 ÖS »
Benim activeplus ta 4 kapi hoparlor var twitir dort kapida da yok farkli farklimi ki bunlar birinde olan digerinde yokk    ::)
bir gün herkes insan olmayı ögrenecek

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Km: 87500
« Yanıtla #110 : Mart 31, 2015, 04:50:23 ÖS »
2012 active, 4 kapida hoparlor var, tweeter yok...
orjinal tweeterlari almak istemistim,,pahali idi... bu arada bizim araclarda kullanilan hoparlor parca no olarak aynisi alfa romeo ve lancianin bazi modellerinde de kullaniliyor.. belki tedarikci farki vardir, farkli kalite olabilir.. veya birebir ayni :)

*

Çevrimdışı ali_85

• 61
  • +0/-0
  • Km: 20.000
« Yanıtla #111 : Nisan 02, 2015, 10:13:06 ÖÖ »
aracımın arka kapılarına bende hoparlör koymak istiyorum,yalnız kaç watt olması gerekiyo yada nelere dikkat etmeliyim bunu bilmiyorum ses sistemi hakkında pek bilgimde yok uzman arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var herkese saygılar.

*

Çevrimdışı desidero

• Atarlı
  • *
  • 4884
  • +52/-8
  • Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır!
  • Araç Marka ve Modeli: Citroen C4X (C43) 2023
  • Araç Modeli: 1.2 puretech 130hp EAT8
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 26
« Yanıtla #112 : Nisan 02, 2015, 10:19:46 ÖÖ »
arka kapılar 5 1/2" 13cm dir. orijinal üniteye bağlayacaksanız ve ucuz yollu bir çözüm arıyorsanız 25-40Wrms arası, müzik tercihinize göre 2 veya 3 yollu koaksiyel bilindik markalı hoparlörlerden taktırabilirsiniz. ancak önleri bastırabilir...
Atara atar, gidere gider, desidero bu sonuna kadar gider...

*

Çevrimdışı onlycihan

• 1061
  • +0/-0
  • Kan Grubu: B Rh+
« Yanıtla #113 : Nisan 02, 2015, 10:31:29 ÖÖ »
arkadaşlar tweeter yok ise çok boğuk bir ses gelmesi gerekir çünkü sattığım aracımda arkada hoparlör olup tweeter yerleri boş idi arkada hiç tiz sesler gelmiyordu ama önde bir sorun yoktu.
Ecel Gelmiş Cihan'e, Baş Ağrısı Bahane
Allah kaza bela göstermesin cümlemize.

2005 1.5 dci  Renault Megane 2 Sportway 80 hp 170 nm
2009 1.3 m-jet Fiat Linea Emotion 90 hp/200 nm

*

Çevrimdışı huseyinus

• *
  • 2
  • +0/-0
« Yanıtla #114 : Nisan 04, 2016, 09:01:08 ÖS »
Delmeyin arakadaşlar soket içersindeki bakır uçlar satılıyor onlardan alın 4 adet takın bu kadar
http://www.fiatlinea.org/ic_modifiye/linea_pop_arka_kapi_hoparlor_aux_ve_subwofer-t7322.0.html bu linke de bakarsanız ben bugün yaptım süper oldu