*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Ynt: Kronik Sorun Amortisör Takozu
« Yanıtla #180 : Mayıs 09, 2016, 12:38:55 ÖS »
Tekerlekleri soktugumde sol tarafin fotosunu cektim ama sag tarafi unuttum...
Sol u servis garantiden degistirmisti, gorunen kenari contali... beyaz bir sey gorunmuyor..
Merak ediyorsaniz lastik sokumunde buraya bir goz atin... ;)
Gerci bu bolgeye elle de ulasilabiliyor ama anlamak zor biraz...
Tekrar hatirlatmak istedim, yikamada yukariya baaincli su tutmayin... davlumbaz bu bolgede axik...
Su alan kisim davlumbaz tarafindan geliyor, alttan, ustten degil...

*

Çevrimdışı Sporsal

• *
  • 1938
  • +1/-0
  • ___T-Jet___
  • Araç Modeli: Abarth
  • Donanım: Dynamic
  • Motor: T-Jet 120 HP
« Yanıtla #181 : Mayıs 09, 2016, 12:43:07 ÖS »
Teşekkürler timbaz. Genelde basınçlu su ile yıkatmaktan kaçınıyorum ama aklımızda bulunsun.

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #182 : Mayıs 09, 2016, 12:51:18 ÖS »
Yukariya su tutulmasa bile..
Davlumbazin onune veya arkasina su tutarken, tabancanin icini diger tarafa cevirmek icin lastik uzerinden eger tabancayi yukari cevirdigimizde farkinda olmadan yine gelebiliyor, o kadar sudan etkilenmez belki ama...
Tekerlekten gelen su ile basincli su tabancasindan gelen su cok farkli sonucta..

*

Çevrimdışı 7461762

• 47
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Araç Modeli: 2009
  • Donanım: Emotion
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 106666
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #183 : Haziran 13, 2016, 12:03:42 ÖS »
herkese merhaba; yetkili servisden amortisör takozu için parça + işçilik ön çiftine 265 lira, tekine (sol daha çok yapıyor) 158 tl fiyat aldım. bursadayım. ne dersiniz yaptırayım mı? ya da bursada tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? saygılarımla

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
  • Araç Modeli: 2008
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 93000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #184 : Haziran 13, 2016, 03:08:31 ÖS »
herkese merhaba; yetkili servisden amortisör takozu için parça + işçilik ön çiftine 265 lira, tekine (sol daha çok yapıyor) 158 tl fiyat aldım. bursadayım. ne dersiniz yaptırayım mı? ya da bursada tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? saygılarımla

fiyat çok yüksek. 158 lira teki için çok fazla. geçen ay sorduğumda 60tl dediler Erzincan'da
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ.

*

Çevrimdışı 7461762

• 47
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2009
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 106666
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
« Yanıtla #185 : Haziran 17, 2016, 04:10:10 ÖS »

ön çiftini bursa yetkili servis teknomakta yaptırdım 300 tl'ye. üstteki 265 liralık teklifi çalışkanel oto vermişti ancak evime yakın olan çalışkanel'i değil, işime yakın olan teknomak'ı seçmek zorunda kaldım.

Saygılarımla

*

Çevrimdışı ilgin.yurtseven

• 48
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat liena
  • Araç Modeli: 1.6 MULTİJET EMOTİON PLUS
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 65000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #186 : Haziran 20, 2016, 01:29:51 ÖÖ »
orjinal degil ama fotodaki urunu buldum...
takmasi biraz zahmetli olacak ama denedikten sonra sonucu paylasirim...
siparis ettim....

slm timbaz
fotodaki kapakları nerden temin ettiğini öğrenebilirmiyim
Teşekkürler

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #187 : Haziran 20, 2016, 10:03:45 ÖÖ »
orjinal degil ama fotodaki urunu buldum...
takmasi biraz zahmetli olacak ama denedikten sonra sonucu paylasirim...
siparis ettim....

slm timbaz
fotodaki kapakları nerden temin ettiğini öğrenebilirmiyim
Teşekkürler

Bir linea kullanicisi kievde 3d printer da yapmis, ona yaptirdim... 

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #188 : Haziran 25, 2016, 11:36:28 ÖÖ »
https://youtu.be/Lry1L6YPHCk

Bu videoda az cok anlatmis, suyun ustten degil de alttan geldigini.. ama malesef ukrayna dilinde..
Takoz arizasi sonrasiyeni takilacak olan takozun kenari contali olmasinda fayda var..
Bir kac takozun ic yapi fotosunu daha once paylasmistim,
Conta olmayinca iceriye su kum kir girebiliyor..

*

Çevrimdışı ilgin.yurtseven

• 48
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat liena
  • Araç Modeli: 1.6 MULTİJET EMOTİON PLUS
  • Km: 65000
« Yanıtla #189 : Temmuz 28, 2016, 10:13:34 ÖÖ »
kapağı sormamdaki amaç yağmur yağsa bile ses yapıyor. Ayrıca ben contalı model taktırmıştım. Contalı modelde alttan girdiğini sanmıyorum ama yağmur veya aracı yıkattığımda sol sürücü tarafı lokur lokur ötüyor. Sağ tarafta o kadar sorun olmuyor. Tahminim sol taraf yağmur gider alanının büyük olmasından dolayı su çok rahat ulaşıyor. ekteki kapak gibi bişey bulursam çözüm olucak galiba

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
« Yanıtla #190 : Temmuz 28, 2016, 11:29:55 ÖÖ »
Contali  da olsa, su yine alttan giriyor...aslinda sorun sadece su da degil, kum taneleri..
Contali modelde de alttan kenardan su pislik almaya yine musait... conta L seklinde ama ust ve yan yuzeye biniyor, alt kismda kenar kaliyor....
Takozun bozulmasi sadece sudan degil aslinda, simdi baktim da paylasmamsim sanirim... arizali takozun icinde kum taneleri, pislik de var...
Sudan dolayi paslaniyor gibi dusunsek de icine kum taneleri de giriyor... ve bu taneler de genelde yogun suda degil, yagmur sonrasi hafif islak zemindeki tekerlegin attigi pislikler...
Yogun su ile  gelen pislik suyun cazibesi ile tutunamadan cogu geri gidiyor ama cok az islak zeminde, pisliker tane tane puskurtmeli siva gibi taneler tek yuzeye yapisiyor...
Mesela davlumbazin  ic yuzeyinin temiz oldugunu dusunelim... derin suda kullanimda kadar kirlenmez ama islak zeminde, puturlu asfaltta, taslarin arasindaki ufak su kalintilari oldugu yolda daha cok kirlenir, davlumbaza bu kum pislik yapisir...
Ben onlere pacalik, tozluk takmadan once... kapimkisimlari en cokmkarli yolda ve yagmur sonrasimaz islak  zeminde kullanimda kirleniyordu...
cok sulu bir sivayi duvara tutturmak zordur ama kivami uygun, biraz kati  olunca bir guzel yapisir..
Takozun ustune bir damacana su biraksaniz su icine sizip islemez.. 1 damacana suyuyun basinci dogal cazibesi ile akan sudan daha fazla ama o da aracin govdesi ile takoz arasindan suyu asagi itmesine yetmez...
Uste kapagi monte ettim, gicirti sesi kesildi, yikamada yagmurda vs belki takoz bir miktar nemlendiginden o gicirti sesini yapiyordu diye dusunuyorum... sonucta alttan da su geliyor o bolgeye ama kendi cazibesi ile geri aktigindan, uzerinde fazla tutunamadigindan takozun ust kismi nemlenmiyor.. eger uzun sure islak zeminde, yagisli havada kullanilir ise, o bolge nemlenirmde... ne kadar surede kurudugu vs havanin sicakligina da bagli tabi...

Ben o kapaktan keske bir kac cift gelirken getirseydim... en azindan kalip olarak kullanilir,,3d printerdan veya silikon olarak yapilirdi... veya ucreti daha uygun olacak ise yuklu sekilde burada yapilabilir... benim aldigim parca da sonucta orjinal degil, 3d printerdan...
Ve satan kisi ile de konusmustuk... suyu alttan aldigini, bozulmasina karsi cozum olmadigini kendi de soylemisti.. kendi lineasi ilk cikan donemlerden, onun zamanimda contali model filan yokmus.. o da bu kapagi cozum sanmis ama... olmamis..
Contali da olsa contasiz da... basincli su o kenarda yuzeyde biriken kumlu kurumus pisligin takozun icine girmesi, yagmurda islanmasina gore daha kolay  oluyor... normalde o  bolge iceride bayagi yukarida kaliyor, tekerleklerden kolay kolay yogun ve basincli bir suyun girmesi zor ama basincli suntabancasi ile birekn kulu pisligi sunile beraber takozun icine isletmek, nokta atisi gibi oluyor...
Davlumbazin o bolgedeki acik kismi biraz daha daraltilirsa sanirim  daha cok faydasi olurdu...
Ve
Biraz da sans isi sanirim..

*

Çevrimdışı teknovest

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 34000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #191 : Ekim 02, 2016, 11:44:05 ÖS »
benim aracımdada  çukuru girip çıktığında yada tümseklerden atlarken  ses gelmeye başladı sanki metal sürtmesi şeklinde gaçırtı oluyor acaba sorun neden kaynaklıdır?

*

Çevrimdışı berkan yıldırım

• 285
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 2013 Active
  • Araç Modeli: Linea 2013
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 109000
« Yanıtla #192 : Ekim 02, 2016, 11:52:53 ÖS »
benim aracımdada  çukuru girip çıktığında yada tümseklerden atlarken  ses gelmeye başladı sanki metal sürtmesi şeklinde gaçırtı oluyor acaba sorun neden kaynaklıdır?

Genelde araç ilk çalıştığı zaman ısınana kadar tümsek ve kasislerden geçince o ses gelir.

Amortisör takozu sorunu olduğunu, düşük hızlarda direksiyonu sağa sola çevirince gelen gaçırt gucurt sesler olduğunda anlarız.

*

Çevrimdışı teknovest

• **
  • 17
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2014
  • Km: 34000
« Yanıtla #193 : Ekim 03, 2016, 12:00:32 ÖÖ »
hocam dikatimi çeken sabah işe giderken yoldaki belediyenin koyduğu kasislerden atlarken yada çukura girip çıktığımda sol önden gacırtı sesi geliyor ama direksiyonu sağa sola çevirdiğimde ses geldiğine dikkat etmedim salı günü servisten randevu aldım bakıcaklar bakalım acaba neden kaynaklı

*

Çevrimdışı fikretfikret

• 422
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 67000
« Yanıtla #194 : Ekim 03, 2016, 12:35:19 ÖÖ »
hocam dikatimi çeken sabah işe giderken yoldaki belediyenin koyduğu kasislerden atlarken yada çukura girip çıktığımda sol önden gacırtı sesi geliyor ama direksiyonu sağa sola çevirdiğimde ses geldiğine dikkat etmedim salı günü servisten randevu aldım bakıcaklar bakalım acaba neden kaynaklı
amortisör takozu arızasında direksiyonu sağa yada sola hafif çevirdiğinizde küt diye ses gelir.benim ikisi birden bozuldu.hatta sol taraf ikiye ayrılmış bir şekilde çıktı.fakat özellikle soğuk havalarda araba ısınıncaya kadar kasis ve tümseklerden geçerken gıcırtı şeklinde ses geliyorsa bu ses kronik bir sorun galiba çünkü hemen hemen bütün linealarda var zannedersem.

*

Çevrimdışı ykaraal

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #195 : Kasım 09, 2016, 08:40:59 ÖÖ »
Hayırlı sabahlar cümleten.. 2013 model aracımda direksiyonu rolantideyken veya hareket halindeyken sağa sola çevirince tok tok tok diye bir ses geliyor.. Üstelik bu ses sanki pedallara vuruyor.. amortisor üst takozu diyorlar kronikmis bu sorun ama birde size sormak istedim..

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #196 : Kasım 09, 2016, 09:58:14 ÖÖ »
Aracım 2008  model ama maşallah ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Aracımın haftalık temizliğini yaparken genelde o takozun olduğu kısıma da su tutuyorum ama öyle basınçlı suyla değil  su hortumunu elimle sıkmadan takoz yuvasının oraya tutuyorum.
Tabi oraya yapışan ne kadar kum varsa aşağı dökülüyor. Temizleniyor
İleri de zararı olur mu bilemem ama bu şekilde yaparsam daha uzun ömürlü olacakmış gibi geldi bana!
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1873
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Km: 135.000
« Yanıtla #197 : Kasım 09, 2016, 10:50:02 ÖÖ »
Aracımın haftalık temizliğini yaparken genelde o takozun olduğu kısıma da su tutuyorum ama öyle basınçlı suyla değil  su hortumunu elimle sıkmadan takoz yuvasının oraya tutuyorum.
İleri de zararı olur mu bilemem ama bu şekilde yaparsam daha uzun ömürlü olacakmış gibi geldi bana!
servis oralara su tutmayın dedi.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #198 : Kasım 09, 2016, 01:00:23 ÖS »
Normalde yağışlı havalarda bu kısım suyun içinde yüzmüyor mu da su tutmayın dedi onu anlamadım basınçlı su tutmayın demiş olabilir mi
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Km: 180000
« Yanıtla #199 : Kasım 09, 2016, 11:00:08 ÖS »
Benim araçta havalar soğumaya başladığından beri sabahları gacır gucur ses yapıyor. Direksiyon çevirince gelmiyor. Amortisör takozu olduğunu sanmıyorum. Amortisörler test edildi problem gözükmüyor. Gıcık bi durum aslında. Yağlansa düzelir gibi ama neresini yağlasak acaba?

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1873
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Km: 135.000
« Yanıtla #200 : Kasım 09, 2016, 11:10:48 ÖS »
Normalde yağışlı havalarda bu kısım suyun içinde yüzmüyor mu da su tutmayın dedi onu anlamadım basınçlı su tutmayın demiş olabilir mi
kaputu açıp yaprakların girdiği ızgara gibi yerlerden ve camurluk ile kapı arası birlesim yerine yakın amotisorun sonlandığı yerden çok fazla su dökerek , hortum kullanarak temizlik yapmayın çok demişti usta.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
« Yanıtla #201 : Kasım 10, 2016, 12:30:21 ÖÖ »
kaputu açıp yaprakların girdiği ızgara gibi yerlerden ve camurluk ile kapı arası birlesim yerine yakın amotisorun sonlandığı yerden çok fazla su dökerek , hortum kullanarak temizlik yapmayın çok demişti usta.
Yok kaputtan yapmıyorum hortumu amortisörün  olduğu yerden sokup oranın kumlarını aşağı indiriyorum oradan yaptığını aklıma bile getirmemiştim!
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı ykaraal

• 36
  • +0/-0
« Yanıtla #202 : Kasım 10, 2016, 02:46:20 ÖS »
Bugün özel servise gittim orjinal parcalar+işçilik 300 tlye amortisor takozlarını değiştirdim sorun kalmadı çok şükür

*

Çevrimdışı Usame

• 273
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2010 1.3multijet
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 195000
« Yanıtla #203 : Aralık 08, 2016, 12:58:07 ÖS »
ya arkadaş yok böyle birşey ya amortisör takozu daha geçen sol tarafı değişmiştim 2 ay mı ne oldu şimdide sağ amortisör takozu ötüyor değiştirmemeyi düşünüyorum artık bişey olurmu

*

Çevrimdışı nyz_06

• 67
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea 1,3 Mjet
  • Araç Modeli: 2010
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 175000
« Yanıtla #204 : Aralık 09, 2016, 11:21:34 ÖÖ »
ya arkadaş yok böyle birşey ya amortisör takozu daha geçen sol tarafı değişmiştim 2 ay mı ne oldu şimdide sağ amortisör takozu ötüyor değiştirmemeyi düşünüyorum artık bişey olurmu
Ses dışında birşey olmuyor ben bir yıl önce değiştirmiştim 3 ay sonra aynısı oldu 9 aydır biniyorum birşey olmuyor takıntı yapmazsan :)

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 180000
« Yanıtla #205 : Aralık 09, 2016, 02:33:17 ÖS »
Bu amortisor takozu kronik sorun oldugu icin fiat yeniden gelistirmis ve servislerde bu parcalar takiliyormus. İnternette bu yonde okumuştum serviste aynı seyi soyledi, yeni tasarimlarin daha korunakli oldugunu soyledi. Benimde su dolu cukura hizlica girdigim icin amortisor takozlari paslanmisti ses yapiyordu serviste ucretsiz degistirildi. Bir daha Allah'a sukur bir sorun olmadi.

*

Çevrimdışı Usame

• 273
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2010 1.3multijet
  • Araç Modeli: Linea
  • Km: 195000
« Yanıtla #206 : Aralık 09, 2016, 04:59:58 ÖS »
Ses dışında birşey olmuyor ben bir yıl önce değiştirmiştim 3 ay sonra aynısı oldu 9 aydır biniyorum birşey olmuyor takıntı yapmazsan :)
aynen bende takıntı yapmıyorum böylesi daha iyi zaten kriz var para yok sigortaya 1300lira verdik daha yeter evdekiler aç kalacak arabaya para vermekten   :)

*

Çevrimdışı enderende

• 346
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Km: 10500
« Yanıtla #207 : Aralık 09, 2016, 05:33:25 ÖS »
Gerçekten bizim araçların en büyük eksiği bu amortisör olayı benim aracım sıfır ken birkaç aylıkken duydum bu sesi şuan daha fazla kış olunca daha da fazla duyuluyor iyice bozulana kadar katlanacagim artik
1999 1.6 Siena
2015 Linea pop 1.4 77hp Sitil Paket

*

Çevrimdışı Kubilay.V

• 285
  • +0/-0
  • Fe eyne tezhebûn..?
    • Kbly
  • Km: 93000
  • Motor: T-Jet 120 HP + LPG
« Yanıtla #208 : Aralık 09, 2016, 06:07:17 ÖS »
Ben her sene kış ayları başlayınca özellikle kasislerden geçerken gacır gucur sesleri duyuyorum ama hiç oralı olmuyorum :D müziği açınca duymuyorum bile.
havalar ısınınca kendiliğinden ses kesiliyor.
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kalâ.

*

Çevrimdışı enderende

• 346
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Km: 10500
« Yanıtla #209 : Aralık 09, 2016, 07:32:49 ÖS »