Sevgili lineadaşlar..Benim aracımda ilginç bir durum var...1.3 mj 95 beygir E5 motor...Araç çok ekonomik gibi görünüyor..Ancak ya benim yakıt şamandramda problem var, yada dijital göstergelerimde..İşin ilginç yanı, yakıtın düşebildiğini görebiliyorum bazen
Araç stop edip çalıştırdıktan sonra bir kaç seviye düşük olan yakıt göstergesi, biraz yükseliyor...Ben bir türlü çıkamadım işin içerisinden..Aracın garantisi var halen..Bundan bin km önce de bütün bakımlarının yapıldığına dair servis kaydı var..Çok ilginç bir durum..Ayrıca 1 ve 2. viteste devir 1000-1500 iken 25.0 anlık yakıt diyor...Benim anlamadığım bu araç hep 2000 devirin altındamı kullanılır? Karşılaşan oldumu?
Aracınız da problem yok bütün FIAT larda aynı şey oluyor. Hatta ben de bir kaç defa yokuş aşağı bıraktığımda depo neredeyse tam doluymuş gibi gördüğüm oldu.
Anlık tüketimin ilk kalkışlarda yüksek olması da normal. Lakin bu kadar da sert kullanmayın. Yavaş yavaş hızlanın
Mümkün mertebe dikkat ederek kullanıyorum ortalamam her depoda 5.5lt/100km dir.
Aracımı ilk aldığım günden (1,5 yıl) bu yana da aldığım yakıt ve yaptığım yol hesabına göre ortalamam 6,2lt/100km dir.