arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama güzel bir sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum. yönetici/moderatör arkadaşlardan ricam herkesin okuması adına mesajımın başlık bölümünde bir süre kalıcı olarak bulunmasıdır.
konuya gelirsek; fiat yeni linea urban aracımı temmuz 2012 ayında fiat bayinden kredi ile almıştım. 21.000 TL peşin vermiş, 19.500 TL sıfır faizle kredi almıştım. adı sıfır faiz biliyorsunuz ama peşin olunca 2.000 TL daha indirimli oluyordu. bir de üstüne 550 TL dosya masrafı (kredi istihbarat ücreti adı altında) eklenince peşin alımdan tam 2.550 TL daha pahalıya geliyordu araç. zaten bankadan tüketici kredisi çekseniz 20.000 TL ye 2 yılda yine aynı parayı (22.000 TL civarı) ödemiş oluyorsunuz. adı sıfır faiz nasıl sıfır faizse

aracı aldıktan sonra kredi/peşin farkı neyse de 550 TL dosya masrafı kafama takılmıstı. ben de aradan tam 7 ay geçtikten sonra fiatı (koç fiat kredi) benden aldıkları ve haksız olduığunu düşündüğüm dosya masrafı için bulundugum yerdeki kaymakamlığın tüketici hakem heyetine şikayet ettim. şikayet 2 ay içinde sonuçlandı. ve sonuç olarak mahkemeyi kazandığım tarafıma tebliğ edildi.
(hakem heyeti sonucu aşağıda linkte gönderilmiştir) hiç beklemediğim bi karardı, ben bişey çıkmaz derken tam bi sürpriz oldu. fiatın hakem heyeti sonucunu temyize göndereceğini düşünürken 2-3 gün sonra fiat tarafından arandım ve bana iban numaramı sorup parayı yatıracaklarını söylediler. ve aynı gün yasal faiziyle 591.00 TL hesabıma yatırdılar.
aracını fiattan kredi ile alan, bankadan tüketici/taşıt/konut kredisi alıp da dosya masrafı ödeyen tüm arkadaşlar bulunduğu yerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyetlerine
aşağıda link olarak eklediğim dilekçe örneğini doldurarak basvurup ödedikleri dosya masraflarını geri alabilirler. (dosya masrafı 1.161 TL nin üzerindeyse sanırım doğrudan tüketici mahkemelerine başvuruluyor, tüketici mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine)
umarım tüm arkadaşlar için faydalı bir konu olmuştur. herkese keyifli forumlar...