Aracım sitede otoparkta durur genelde. Geçen gün aracımı yıkattım, sağına soluna bakınca farkettim. Sol ve sağ ön kapıda, başka bir aracın kapı açması sonucu minik göçük ve çizik var. Resmen boya gitmiş, pasta ile felan düzelmedi.
Bunlar nasıl kapı açarlar yaw. Başka bir aracın kaportasını göçertecek gibi nasıl kapı açılır, üstelik eğer erkes çizgi içne parkederse ancka kapıyı sonuna kadar açmalısınız ki diğerine değsin, bendeki ise resmen öpüşmüş...
Nazarlık diyelim, fazla da üstünde durmadım ama bu kapı açmayı bilmez komşu (maalesf bunlar ile komşulk ilişkimiz var-her ne kadar tanımasam da) için bayağı bir saydırdım. Hayır yedin bir nane, barı özür felan dile değil mi?
Biz öyle gördük. Eski aracım, megane ile otoparkta park halinde iken, çocuk aracın içinde oynuyordu bende yanında otorpyrdum. Sonra inmek istedi, kapıyı da kendi açtı, bizim kapı gitti yan aracın kapısına vurdu, eynı şekilde diğer aracın kapı ufaktan ezildi (bizde hiçbişey yoktu-genelde böyle oluyor, yani olan çarpılan araca oluyor diğerinde bişey yok) araç beyaz renk olmasına rağmen özellikle ezik çok belli oluyordu. Buldum, araç sahibini, durumu anlattım, özür diledim, yapılacak bişey (hasar tazmini-kasko için tutanak...vs) ne gerekiyorsa hazırım dedim, sağolsun bişey olmaz, canınız sağolsun deyip gönderdi. İçimin rahatlığı açısından önemliydi. Aynı şekilde eski iş yerimin anlaşmalı otoaprkında da başka bir araca sürtmüştüm, görevlilere telefonumu vermiştim, soran olursa diye.... Ben böyle ince düşünürken bu tip öküzlerin beni bulması kızdırıyor.