Merhabalar,
Aracım linea 2011 t-jet 120 bg e.plus. Yaklaşık 1 ay önce yokuşta ilerlerken birden çok arıza verdi aracım ve benzinliğe çektim. Aracı kapatıp açtım sadece sarı motor ikaz lambası yanıyordu ve sönmedi. Aracı çekici ile yetkili servise götürdüm. Bilgisayara bağladılar. Sadece araçta hiç yağ kalmadığını, herhangi bir sorunun olmadığını söylediler ve arızayı kapatıp normal bakım da yaptırıp yoluma devam ettim.
Bugün ise yine yokuşta turbo aktif iken yine motorda bir an çekiş azaldı ve motor ikaz lambası yandı. Benzinlikte yağı kontrol ettim ve eksildiğini gördüm 3bin km’de yaklaşık 1 litre yağ eksiltmiş. Yetkili serviste yağın cinsi olan 5w40 yağdan alıp ekledim ve eve geldim. Duman vs herhangi bir şey görmedim. Sadece turbo aktif iken çok çok az tiz bir ses duydum fakat normal bir ses de olabilir daha önce aracı bu kadar dikkatli ve sessiz bir ortamda dinlememiştim çünkü. Aracımın bakımlarını hep yetkili serviste yaptırdım şimdiye kadar böyle bir şey hiç yaşamamıştım. Yağ eksiltmesinin nedeni sizce turbodan mı kaynaklanıyor? Turbodan kaynaklanıyor ise tahmini masrafı ne olur? Veya bu yetkili servisin dediği gibi geçici bir durum mu yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Saygılar.