*

Çevrimdışı ahmeteraslan

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea 1.3 multijet 95 hp
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Urban
  • Km: 202000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Gaz yememe ve devir 4000 i gecmeme sorunu
« : Temmuz 23, 2023, 06:15:11 ÖS »
Selamünaleyküm aleyküm.aracim linea 1.3multijet 214000km de.istanbuldan sinoba doğru gidiyordum.boludan geredeye doğru çıkarken 120 de gidiyordum.aniden çekiş düştü araba otoyolda rampa yolu 80 i gecmemeye başladı.araci durdurup rolanti de denedim devir 4000i geçmiyor araba gaz yemiyor.zor bela gerede merkeze gittim.bi tamirci buldum.adam cihaza bağladı.sadece manifolt sorunu gibi bisey çıktı.burda bunu yapacak kimse yok dedi.karabuke git dedi.yola ciktim.sonra baktım ki hava kazanindan turboya giden hortum yırtık.gaza bastım araba kara duman attı ve düzeldi.zaten istanbulda da kara duman atiyordu.araba gaz yememeye basladiginda dumani kesiliyor.koye geldim tekrar aynı şey oldu.merkeze goturdum map sensoru tıkalı dedi usta temizledi araba eski haline geldi.koye geldim bayırda tekrar basınca yine aynı şeyi yaptı.demin hortumun yırtık yerlerini vidaladim.hava kaçırmıyor gibi ama araba düzelmedi.ayrica egzozdan üfleme sesi gibi bir ses geliyor.bunu da yeni fark ettim burda.herhangi bir ışık arıza lambası yakmıyor.ne olduğunu anlayamadım.sizce nesi olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2023, 06:16:43 ÖS Gönderen: ahmeteraslan »

*

Çevrimdışı İbo10

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2014 pop
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 170000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Gaz yememe ve devir 4000 i gecmeme sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2023, 02:42:23 ÖS »
Merhabalar hocam aynı sorun bendede oldu motor arıza ışığı yandı enjektörde yakıt basıncı uyarısı verdi ara arada hareket halindeyken stop ediyor sizin sorununuz çözüldü mü?