*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: linea
  • Araç Modeli: 2014
  • Motor: Hiçbiri
Bu hortumun adı nedir?
« : Mayıs 09, 2023, 11:10:12 ÖS »
Triger zincirinin içinde bulunduğu kapağın üst kısmında bulunan, arkaya doğru giden plastik hortumun adı nedir? Aracım 2008 linea active multijet 1.3, bu plastik boruda yağlanma terleme var, değişmem gerekir mi??? Damlama olmuyor sadece terleme gibi sızıntı var. Motorda sol tarafında yağ çubuğunun olduğu yere yakın, arkaya doğru dönen bir parça. Teşekkür ederim

*

Çevrimdışı i.ucr

• 33
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Hiçbiri
Ynt: Bu hortumun adı nedir?
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2023, 09:06:08 ÖÖ »
Resim ya da video olsa daha net olurdu ama muhtemelen yağ havalandırma borusundan bahsediyorsunuz.
Yağ buharını motor arkasındaki seperatöre götürüyor.
Kelepçe yenilemek veya boruyu değiştirmek çözüm olabilir.
İçinden yağ geçmiyor, şıpır şıpır terlemiyorsa da ciddi bir sorun değil.

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2023, 12:48:25 ÖS »
Resim ya da video olsa daha net olurdu ama muhtemelen yağ havalandırma borusundan bahsediyorsunuz.
Yağ buharını motor arkasındaki seperatöre götürüyor.
Kelepçe yenilemek veya boruyu değiştirmek çözüm olabilir.
İçinden yağ geçmiyor, şıpır şıpır terlemiyorsa da ciddi bir sorun değil.
hocam cevabınız için teşekkür ederim ama resim eklenmiyor ki sürekli hata veriyor, kaynak bulunamadı falan diye uyarı çıkıyor, resim video ekleme ile ilgili detaylı bir açıklama olursa sevinirim, acaba ben mi hata yapıyorum anlamadım bir türlü.

*

Çevrimdışı i.ucr

• 33
  • +0/-0
  • Araç Modeli: Linea
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2023, 11:17:58 ÖÖ »
https://www.hizliresim.com/t5ui4r4

Parça şuysa , anlattığım gibi.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2023, 01:11:14 ÖS »
Yağ havalandırma hortumu
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı hellobaby

• 111
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2023, 03:08:02 ÖS »
Yağ havalandırma hortumu
Merhabalar, evet dün akşam ustaya uğradım yağ buhar hortumu dedi, bugüne kadar hiç değiştirmediğimiz bir parça sorun yaratacak birşey değil dedi, hatta belki bulamazsın bu hortumu bile dedi :) 😂 ben de geri döndüm. Gitmişken triger zinciri değişimi sordum yaklaşık 6.000 TL yi buluyor dediler, set olarak ve yağ fitre de dahil. Ses gelmiyor benim araçta ama km 241.000 şuan, o yüzden sordum triger zincirini.

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #6 : Mayıs 13, 2023, 01:46:26 ÖS »
Merhabalar, evet dün akşam ustaya uğradım yağ buhar hortumu dedi, bugüne kadar hiç değiştirmediğimiz bir parça sorun yaratacak birşey değil dedi, hatta belki bulamazsın bu hortumu bile dedi :) 😂 ben de geri döndüm. Gitmişken triger zinciri değişimi sordum yaklaşık 6.000 TL yi buluyor dediler, set olarak ve yağ fitre de dahil. Ses gelmiyor benim araçta ama km 241.000 şuan, o yüzden sordum triger zincirini.
Onun adı karter havalandırma hortumu diye geçiyor, Benim 1.3 lineada da aynı terleme vardı o hortumu kendim çıkardım dışındaki koruyucu kılıfı da çıkardım biraz büker gibi oldum hortumun motora sürten kısmının sürtünme sonucu aşındığını ve delindiğini gördüm, oradan sıcak yağ buharı sızıntısı oluyordu, servisten sadece o hortumu 600 ₺ye aldım ve değiştirdim basit bir işlem, bu arada aracıma yaklaşık 2 ay önce tüm parçalar orjinal aldım GM marka triger zinciri, ricambi orjinal yağ pompası, yine orjinal devirdaim pompası, total marka organik antifiriz, orjinal yağ pompa contası, yağ karterini yan sanayi aldım toplam işçilik dahil 7500 ₺ tuttu, yağ, yağ filtresi, hava filtresi ben daha önceden almıştım fiyata dahil değil