*

Çevrimdışı barisalim

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 160000
  • Motor: Hiçbiri
Rölantide gaz verme/dalgalanma
« : Nisan 16, 2023, 12:58:55 ÖÖ »
Selamlar arkadaşlar. 1.3 mjet linea sahibiyim aracım 160bin km.
Aracım rölantideyken kendi kendine gaz veriyor yaklaşık 4 5 dk sonra düzeliyor herhangi bir arıza ışığı vs. yok. Bunu her yaptığında videoya kaydettim yaklaşık 150 kmde bir yaptığını fark ettim. Araç bunu yaparken bayağı kötü mazot kokusu yayılıyor ve gaz pedalına bastığımda 2 3 saniye sonra gaz vermeye başlıyor. Dalgalanma bittikten sonra her şey normal. Bazen de araç boşta hafif fren yaparken dalgalanma oluyor veya viteste frenle yavaşlarken devir 1000lere yaklaştığında debriyaja bastığım zaman anlık bir gaz verip öne atıyor kendini ve 1 2 saniye dalgalanma yapıp duruyor. Bunları her seferinde yapmıyor ara sıra yapıyor, internetten araştırdığımda westinghouse da olabilir diyorlardı ama emin olamadım acaba böyle bir şey başına gelen var mı? varsa çözümü nedir?
video: https://youtu.be/7SZVMYAajxI

*

Çevrimdışı fbeee

• 123
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh -
  • Km: 182.000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Rölantide gaz verme/dalgalanma
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2023, 01:10:44 ÖS »
Bu dediğinizin biraz daha minimali bende var. Aracı ilk çalıştırdığımda oluyor genellikle çok hafif gaz veriyor 30-40 saniye sonra normale dönüyor. Tam sebebi nedir bilmiyorum. Enjektörle alakalı demişti bir usta bana bende hiç sallamadım. Birde klima açık çok fazla yol yapınca dur kalkta yapıyor bende çok hafif hissediyorum

*

Çevrimdışı omerr

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 138.xxx
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2023, 04:04:59 ÖS »
Eğer aracınız euro 5 motor yani dizel partikül filtresi bulunduran model ise kendi kendini rejenerasyon işlemi ile temizliyor olabilir.Bu filtre kötü yakıt,devirsiz kullanım,şehir içi kullanım vs. gibi sebeplerden doluyor. Kötü koku olmasının sebebi de bu. Çevre yolu gibi açık alanlarda yüksek ve sabit devirle ilerleyerek filtrenin temizlenmesini sağlayabilirsiniz ancak her şeyden önce sorunun dpf olup olmadığını bilmediğimiz için bir bilgisayara bağlanıp ondan sonra hareket etmekte fayda var.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2023, 09:47:04 ÖÖ »
Selamlar arkadaşlar. 1.3 mjet linea sahibiyim aracım 160bin km.
Aracım rölantideyken kendi kendine gaz veriyor yaklaşık 4 5 dk sonra düzeliyor herhangi bir arıza ışığı vs. yok. Bunu her yaptığında videoya kaydettim yaklaşık 150 kmde bir yaptığını fark ettim. Araç bunu yaparken bayağı kötü mazot kokusu yayılıyor ve gaz pedalına bastığımda 2 3 saniye sonra gaz vermeye başlıyor. Dalgalanma bittikten sonra her şey normal. Bazen de araç boşta hafif fren yaparken dalgalanma oluyor veya viteste frenle yavaşlarken devir 1000lere yaklaştığında debriyaja bastığım zaman anlık bir gaz verip öne atıyor kendini ve 1 2 saniye dalgalanma yapıp duruyor. Bunları her seferinde yapmıyor ara sıra yapıyor, internetten araştırdığımda westinghouse da olabilir diyorlardı ama emin olamadım acaba böyle bir şey başına gelen var mı? varsa çözümü nedir?
video: https://youtu.be/7SZVMYAajxI
Merhaba büyük bir ihtimalle map sensörünüz arızalı kötü kokunun sebebi de odur.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı barisalim

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fiat linea
  • Km: 160000
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2023, 10:39:10 ÖS »
Selamlar arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim, bayramdan sonra ustaya gösterecektim ama bu akşam tekrar yaptı aynısını. Sanırım ömer hocamın dediği gibi kendi kendini rejenerasyon ile temizliyor gibi geldi bana. Çünkü daha önce arabanın içinde durup bitmesini beklerdim bu sefer inip baktım da egzosdan siyahımsı grimsi duman atıyordu ara ara, karanlıktan dumanın rengini tam ayırt edemedim ama yine bayağı kötü koktu. İşlem bittikten sonra duman kesildi ve kötü koku da kayboldu. Sanırım dpf gösterme vakti gelmiş