*

Çevrimdışı mhmtrd

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Lastikten Gelen Çıt Çıt ses
« : Mart 06, 2023, 01:59:03 ÖS »
Merhaba arkadaşlar. 1-2 haftadır sağ cam açık ilerlerken aracın hızıyla birlikte frekansı artan "çıt çıt çıt" sesi duyuyorum. Sanki asfalta bir şey çarpıyor gibi. Duvarın dibinden geçerken yankı ile birlikte daha net duyuluyor ses. Lastiğe taş veya çivi sıkışmış olabilir dediler. Bir ara otoparkta görebildiğim tüm taşları temizledim ama ses kesilmedi. Göremediğim iyice gömülen bir taş vs. olabilir ama bu sesin başka bir sebebi olma ihtimali var mıdır?

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Lastikten Gelen Çıt Çıt ses
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2023, 08:41:10 ÖS »
Muhtemelen taş veya çivi tarzı bir şey varsa o ses yapıyor olabilir. Tüm tekerleri kontrol etmenizde fayda var. Bununla beraber alt takıma sıkışan bir plastik veya tel tarzı birşey varsa ve hareket halinde  janta değiyorsa oda ses yapabilir. Ancak bu durum zayıf bir ihtimal. 

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Lastikten Gelen Çıt Çıt ses
« Yanıtla #2 : Haziran 04, 2023, 11:53:11 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar. 1-2 haftadır sağ cam açık ilerlerken aracın hızıyla birlikte frekansı artan "çıt çıt çıt" sesi duyuyorum. Sanki asfalta bir şey çarpıyor gibi. Duvarın dibinden geçerken yankı ile birlikte daha net duyuluyor ses. Lastiğe taş veya çivi sıkışmış olabilir dediler. Bir ara otoparkta görebildiğim tüm taşları temizledim ama ses kesilmedi. Göremediğim iyice gömülen bir taş vs. olabilir ama bu sesin başka bir sebebi olma ihtimali var mıdır?

Jant kapağı var mıı?
Ben kışlık kullanırken bu durumu yaşadım. Kapaklar çıktı. Sorun geçti.
Yazlıklarım alaşımlı jant.
Ama ilk bakacağınız şey taş ve çivi
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005