10mart2024, 1.3mjet euro5 95hp Linea aracım 375binde. Geçen hafta turbo revize ettirdim. Göbek revize edildi. Partikül f, erg aldığım kişi iptal ettirmiş. Araç 200kmde 300-500ml yağ eksiltiyor. Alta damlama yok. İlk çalıştırmada beyaz duman atıyor. Sonra kesiyor. 3bin-4bin devirde siyah duman atıyor. Sorun ne olabilir. Opar yağ filtresi, selenia 5w-30 yağ kullanıyorum. Hava hortumundan yağ çubuğundan hafif buhar atıyor. Önerilerinize açığım.
Geçmiş olsun, öncelikle damlama sızdırma yok demişsiniz bundan eminseniz üst motor kısmı akla geliyor, aracınızın üst motor kısmı sökülüp yenilenme istiyor olabilir, piston sekman vb km ye bağlı olarak aşınma varsa yanma odasına yakıtla birlikte yağı da alıp yakabilir, bu genelde mavi dumanla kendini belli ediyor. Bazen motor soğutma suyuna da yağ karışıyor, sizde var mı bilmiyorum?

İyi bir motor ustasına, özellikle fiatla ilgilenen dizelcilere aracı göstermenizi tavsiye ederim. Bulunduğunuz yerde tereddüt ediyorsanız bence linea kullanan taksicilere danışın, onlar ne km ler deviriyor, illaki usta konusunda Bi tavsiyeleri olacaktır...