*

Çevrimdışı doblo58.

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
1.3 multijet çalıştıramıyoruz..
« : Ocak 08, 2023, 02:55:01 ÖS »
Arkadaşlar herkese selamlar.
Yıllardır çözülemeyen bir arıza var. Araç sabah soğukta çalışmıyor..
Aracın bakılmadık yeri kalmadı. Marş motorundan bujilere, roleye, altarnatöre, beyne, enjektörlere, pompalara kadar.
Aracın ana sorunu sabah soğukta basınca marşa, devir saati oynuyor oynuyor , arada bir sabitliyor ama genelde sallıyor ve çalışmıyor. Aracı vurduruyoz çalışıyor. Kompresörler düşük dediler MOTOR REKTEFİYE EDİLDİ iki hafta önce o da yok olmadı.
Usta kalmadı Sivas'ta göstermediğim. Volant dediler değiştik yok, krank sensörü dediler değiştik yok, marş motorundan başka olmaz dediler değiştik güçlendirilmiş taktık yok, akü dediler 75 lik taktık yok,yakıt sistemi sensörlerin hepsi değişti yok,
 Temel mesele hala o devir saati oynuyor ve almıyor. Motor ısınınca da alıyor ama geç alıyor 5-7 marşta belki.
Yok mu başına gelen bir arkadaş ya da çare olacak bir usta.

*

Çevrimdışı doblo58.

• *
  • 3
  • +0/-0
Ynt: 1.3 multijet çalıştıramıyoruz..
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2023, 02:56:51 ÖS »
Araç 2006 doblo.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2023, 07:30:52 ÖS »
Geçmiş olsun. Gittiğiniz ustalarda muhtemelen bakıp değerlendirmiştir ama ben gene de bir ihtimal yazayım. Tam adını bilmiyorum ancak depodan pompanın bastığı yakıtı enjektörlere basarken fazla yakıtı geri döndüren geri dönüş valfi diye bir parça var. Onda veya yüksek basınç valfi denen parçada bir sorun varsa yakıt depoya dönüyor ve enjektörlerde hazırda bekleyen yakıt kalmıyordur. Siz marşa bastığınızda basınç az oldupundan veya yeterli yakıt enjektörlerde olmadığından depodan çekene kadar araç düzensiz çalışıyordur. Aracı çalıştırmadan önce marş basmadan kontağı açın, kızdırma buji ışığı sönünce kontağı kapatıp tekrar açın. Bu durumu 4 5 defa tekrarlayın ve marşa basın. Araç düzgün çalışırsa bu parçaları kontrol ettirin.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2023, 12:37:59 ÖÖ »
Aracın bakılmadık yeri kalmadı. Marş motorundan bujilere, roleye, altarnatöre, beyne, enjektörlere, pompalara kadar.
Aracın ana sorunu sabah soğukta basınca marşa, devir saati oynuyor oynuyor , arada bir sabitliyor ama genelde sallıyor ve çalışmıyor. Aracı vurduruyoz çalışıyor. Kompresörler düşük dediler MOTOR REKTEFİYE EDİLDİ iki hafta önce o da yok olmadı.
Usta kalmadı Sivas'ta göstermediğim. Volant dediler değiştik yok, krank sensörü dediler değiştik yok, marş motorundan başka olmaz dediler değiştik güçlendirilmiş taktık yok, akü dediler 75 lik taktık yok,yakıt sistemi sensörlerin hepsi değişti yok,
 Temel mesele hala o devir saati oynuyor ve almıyor. Motor ısınınca da alıyor ama geç alıyor 5-7 marşta belki.

Yazılanları okuyunca gerçekten üzüldüm. Bizlerde yorum yaparız lakin ne desek boş. zaten yapılmayanda pek bişey kalmamış. Ben böyle durumlarda aracın beynine bağlanıp değerlerin kontrol edilmesi taraftarıyım. Orada kesinlikle bir ip ucu veya hatalı veri okunacaktır. Zamanında bu beyni yapıp koymuşlar. Arıza durumunda açıp bakacaksın ama buna bakmadan eski nesil araçlardaki gibi ondan bundan deyip ya turarsa mantığıyla ilerlemek maddi ve manevi cok yorucu sonuçlar doğurabilir. Tabi bu değerlerdende anlayacak adam lazım. Bence en iyi yöntem arıza tespiti yapabilen biyerden fikir almak. Yetkili servisler vs. Aracın beynine bağlayıp tüm veriyi iyi bişekilde analiz etmeliler. Olmassa araç 1 gün kalıp sabah soğukta çalıştırmayı denerken tekrar veriler kontrol edilmeli vs.
Burası çok önemli;
Vurdurunca sorunsuz çalışıyor ama marş esnasında çalışmıyorsa beyin verileri iyi incelenmeli. Bunca uğraşa rağmen bulunamayan sorun bence cok basit biyerden çıkacaktır.
Geçmiş olsun.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2023, 10:38:04 ÖÖ »
Maaşallah bakılması gereken yerler dışında her yere bakmışlar  :D
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı adem12345

• *
  • 1
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2023, 07:19:51 ÖS »

Ben de yolun başındayım, 2010 1.3 multijet araç. Tekirdağdan aldık, istanbulda sıcak havada tekte çalışıyordu vana getirdim 4-5 oldu anca çalışıyor. Bujileri değiştirdim, enjektörleri test ettim sağlam. Aküyü kontrol ettireceğim, marş dinamosu kömürü bitmiş olabilir ona baktıracağım. O da olmazsa güçlendirilmiş şarj dinamosu, yakıt pompasına bakacağım. Şimdiden bujileri değiştirip 800lük oldum dizel uğruna, 10'a kadar limitim var  :D :D