*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Amortisör üst takozu değişimi sonrası takılacak kapak
« : Ağustos 24, 2022, 02:23:04 ÖS »
Herkese merhaba, bizim araçlarda malesef ön camdan akan yağmur suları ya da araç yıkarken akan sular amortisör üst takozunun üzerine döküldüğü için çok çabuk bozuluyor, ben geçenlerde amortisör üst takozlarını orjinal opar ile değiştirdim hatta içinden takozların üst kısmını sudan korumak için slikon tarzı çok yumuşak güzel bir de kapak vardı, zaten özellikle kapaklı olandan aldım, neyse değişim sonrası sağ ön amortisör takozuna kapak takıldı ancak sol tarafataki takoza takılmadı, sebebi orda amortisör üst takozunun kapağını takılmayı engelleyen bir metal ayak var değişik bir şey o metal ayak kapağı takmaya engel oluyor, bir türlü takamadık kapağı, şimdi ordaki takozun üzeri açık duruyor, oranın üzerini kapatmak için sizler ne gibi çözümler buldunuz, önerilerinizi bekliyorum
« Son Düzenleme: Ağustos 24, 2022, 02:24:44 ÖS Gönderen: EsLine »

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Amortisör üst takozu değişimi sonrası takılacak kapak
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2022, 03:27:50 ÖS »
2.5lt'lik şaşalın orta yerinden maket bıçağıyla dalıp uygun bi parça çıkarıp koydum. Hem pratik hemde iş görüyor

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2022, 07:12:46 ÖS »
Hocam takılıyor o evet biraz uğraştırıyor ama takılıyor

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2022, 08:16:10 ÖS »
2.5lt'lik şaşalın orta yerinden maket bıçağıyla dalıp uygun bi parça çıkarıp koydum. Hem pratik hemde iş görüyor
Aslında dediğiniz de mantıklı maksat oraya su girmesin, öneri için teşekkür ederim

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2022, 08:17:10 ÖS »
Hocam takılıyor o evet biraz uğraştırıyor ama takılıyor
Hocam nasıl taktınız, zorlayarak mı yoksa bir yerleri çıkartıp kesip biçerek mi, ama takmış olmanız güzel

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2022, 03:30:46 ÖS »
Hocam benim taktırdığım yerdeki ustaların ikiside uzun yıllar fiat yetkili serviste çalışmış, benim görebildiğim kadarı silecekleri menfezi söktüler siyah kağucuk bir parça çıkardılar biri eliyle bir şeyi sanki kanırttı gibi diğeri şak diye taktı…
« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2022, 06:59:51 ÖS Gönderen: Erhan »

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2022, 03:40:26 ÖS »
Hocam benim taktırdığım yerdeki ustaların ikiside uzun yıllar fiat yetkili serviste çalışmış, benim görebildiğim kadarı silecekleri menfezi söktüler siyah kağucuk bir parça çıkardılar biri eliyle bir şeyi sanki kanırttı gibi diğeri şak diye taktı…
Bilgilendirme için çok sağolun hocam, iş bilmez ustalara derdimi anlatacağıma bir tane lokma takımı alıp silecekleri sökerek işe başlayacağım, kendim deneyeceğim, baktım olmadı fiat servisine bile giderim :)

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2022, 07:32:40 ÖS »
Bilgilendirme için çok sağolun hocam, iş bilmez ustalara derdimi anlatacağıma bir tane lokma takımı alıp silecekleri sökerek işe başlayacağım, kendim deneyeceğim, baktım olmadı fiat servisine bile giderim :)

Nacizane tavsiyem silecekleri söktüğünüz gibi takın aynı yerlere diş attırırsanız ses veya atlama yapcaktır…

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2022, 09:30:51 ÖS »
Nacizane tavsiyem silecekleri söktüğünüz gibi takın aynı yerlere diş attırırsanız ses veya atlama yapcaktır…
Tavsiye için çok sağolun, sileceğin konumunun bozulmaması için silecekle vidanın birleştiği yeri çizeceğim 8)

*

Çevrimdışı kubilay61

• 28
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea 2012 1.3 95hp Euro5
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Urban
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 85000
« Yanıtla #9 : Mart 12, 2024, 11:43:04 ÖS »
Bende iki takozuda yeni değiştim.Fiat servisten orjinal alıp özel serviste taktırdım ama takan çırak olcak velet iksi kapağıda takmamış.Uyardım sağdakini takmış ama soldakini takmamış.Gidip bunu niye takmadın diyecektim ama burayı okuyunca silecek bağlantılarından  dolayı takılmıyor diye düşündüm ki doğruymuş.Şimdi 4 süspansiyonuda değiştireceğim o zaman su şişesinden uydurma bişey yapıp etrafını silikon çektireceğim.
2012 Linea Urban 1.3 Euro5

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2024, 01:24:01 ÖS »
Bende iki takozuda yeni değiştim.Fiat servisten orjinal alıp özel serviste taktırdım ama takan çırak olcak velet iksi kapağıda takmamış.Uyardım sağdakini takmış ama soldakini takmamış.Gidip bunu niye takmadın diyecektim ama burayı okuyunca silecek bağlantılarından  dolayı takılmıyor diye düşündüm ki doğruymuş.Şimdi 4 süspansiyonuda değiştireceğim o zaman su şişesinden uydurma bişey yapıp etrafını silikon çektireceğim.
Aynı şekil benim aracında sol tarafını takmamışlardı ben kendim ızgarayı söktüm ve zor da olsa taktım, silecekleri sökmeden takdım ama gerçekten çok zor oldu, el sığmıyor, kapağı rahat çeviremiyorsun, ama uğraşınca oluyor

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2024, 11:36:34 ÖS »

Hocam uğraşmak istememişler, bu işlem yapılırken silecekler sökülmeli zaten o zaman işin ustası çok kolay şekilde takıyor. Ve ben değiştirttiğim de usta takozlardan önce cama su attırıp sileceğin çalışma şekline baktı atlatma ya da tırt sesi var mı diye? Sileceği eskisi gibi oturtamadıkları için sökmüyorlar?