Çok sık uzun yol yapan birisiyim. Dolayısıyla artık bana 1.3 motor yetersiz gelmeye başladı. Evet hava filtresi kaynaklı çekiş düşüklüğü yaşadık ve çözdük ama yollarda hız limitleri arttırıldı. Araçlar artık daha seri. Uzun yolda 1.3 ciddi yetersiz. Basarsanız gidiyor elbette ama bağıra bağıra konforsuz.
Bu sebepten yine araç bakmaya başladım. Accent corolla fluance c3 vs vs derken yine başa döndüm.
Şehir içinde en avantajlı araç halen hiç tartışmasız linea gibi. Vergi avantajı, parça ve bakım maliyetlerinin düşüklüğü, uzun ömürlü motor, düşük yakıt tüketimi derken yine kaldık başbaşa.
fluance düşündüm ciddi ciddi ama bi arkadaşım aynı benim kullandığım güzargahta 8lt tükettiğini söyledi. Benim araç 5lt tüketiyor. Uzun yolda fluance 140km hız ile 5-6lt arası yaktığını söyledi. bizim araçta 120km civarı maksimum 5lt yakar. Tabiyki aslan besleyen yemine katlanacak ama şuda var ki alternatif araçların 2. ellerinin ulaşılabilir olanları 200-300bin km bandında çoğu yıpranmış araçlar. Düzgün bakımlı olanınıda bulmak cok zor. Bi kaç satıcıyla konustum. Bakımlarını sordum biri 10binde hiç aksatmam diyor biri 20binde bir bakıma giriyor diyor. Reno tarafında da bakım tarafında bi bilinmezlik söz konusu gibi vs vs.