Ben buna katılıyorum
2008 yılında yurt dışında amerikalı bir arkadaş15.000 usd ye araç aldı.aracı aldığı gibi fırın boya yaptırdı. Ozaman boya yapan firma yetkilisi ile görüşmüştüm.
Biz 0 araç bile boyuyoruz demişti.
Bizim ülkemizde maalesef galericiler piyasa öldürmek için boya diye birşey çıkardı.
Bakıyorum 1 2 milyonluk araçlarda çamurlukta kaputta 10 cm 15 cm çizik var. Değeri düşmesin diye boyatmıyorlar. Çok enteresan geliyor bana.
Doksanlı yılların başında araç alım satımı yapardık. Eski yıpranmış araçları alır, sanayide kaporta boya bakımından geçirirdik ve satardık. Aracın rengini beğenmezsek renk değişikliği yapardık. Boyalı ve bakımlı araç daha fazla para ediyordu. Sonradan 2000 li yıllardan sonra boyalı araç takıntısı çıkmaya başladı.
2004 yılında aldığın doğan aracın her tarafı güneş yanığı idi ve tavanda boya namına birşey kalmamıştı. Sanayi de kime sorsam aman boyatma, boyatırsan değer kaybeder dediler. Boyatmadım ve öylece sattım. Lan adam da araç boyasız diye hevesle aldı.
Zamanında galericilerin fiyat kırmak için çıkardığı bu bahaneler şimdi galericiler dahil herkesin başının belası oldu. Şimdi galericiler bu yargıyı kırmak için aldıkları aracı boyatıyorlar.