*

Çevrimdışı dreamcast

• *
  • 1
  • +0/-0
  • Donanım: Pop
  • Motor: Hiçbiri
MOTOR ISINANA KADAR DUMAN ATMA
« : Mart 31, 2022, 09:25:50 ÖÖ »
Herkese merhana aracım linea 2015 pop euro5 sabah calıstırdıktan sonra ısınana kadar duman atıyor 15 20 dakıka. Isındıktan sonra gün boyu motor duman atmıyor taki sabah tekrar çalıstırana kadar. enjektörleri temizlettim fakat sonuç aynı. konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: MOTOR ISINANA KADAR DUMAN ATMA
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2022, 10:01:23 ÖÖ »
Geçmiş olsun. Enjektörler yüksek teknoloji ihtiva ediyor. Dizel enjektörleri ülkede sayılı insanlar tamir edebiliyor.
Onun dışında enjektörcü diye tabir edilen ustalar konuya tam hakim değil malesef.
Benim bir gün başıma gelirse ve o sayılı tamirciden birisini bulamazsam enjektörleri sıfır almayı düşünüyorum.
Kıyacağım paraya sıfır alacağım.

bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2022, 03:41:54 ÖS »
Herkese merhana aracım linea 2015 pop euro5 sabah calıstırdıktan sonra ısınana kadar duman atıyor 15 20 dakıka. Isındıktan sonra gün boyu motor duman atmıyor taki sabah tekrar çalıstırana kadar. enjektörleri temizlettim fakat sonuç aynı. konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Benmi yanlış biliyorum.Sabahları özellikle soğuk serin havalarda beyaz duman atması gayet normal.Farketdiyseniz bütün araçlar sabahları duman atar.Tekleme yakıt sarfiyatı fazlalığı kara duman atma vs gibi durumlarda  enjektör turboya bakılır.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2022, 05:30:47 ÖS »
Eğer soğuk havalarda sadece sabah beyaz duman atıyorsa sıkıntı yok diye biliyorum.

Soğuk ekzoz borusuna sıcak hava girince haliyle bir müddet buhar oluşuyor. Akşam da soğuk havalarda metal yüzeyde terleme şeklinde nemlenme oluyor ve sabah araç çalıştığında bu nem kuruyana kadar buhar halinde dışarı atılıyor.

Ancak uzun süre beyaz duman atma veya gazlama halinde beyaz duman atma ve dumanda çoğalma varsa bu durumda motorda conta yanığı düşünülebilir.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2022, 05:49:50 ÖS »

Linea Ailesine hoşgeldiniz. Geçmiş olsun. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2022, 06:20:14 ÖS »
Resimde göründüğü gibiyse sorun yok. Olması gereken zaten bu. Bunun için enjektörlere ellettiyseniz malesef boşa uğraş olmuş. Umarım enjektörlerin orjinal değerleriyle oynamamış, sadece temizleyip takmışlardır.