*

Çevrimdışı ramazanert

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Modeli: fiat linea 1.3 multijet
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 300000
  • Motor: Hiçbiri
bende Linea 1.3 Euro 5 motor sabahları her türlü soğukta tek marş çalışıyor sıkıntı yok biraz kullanıyorum sıcaklık 90 oluyor stop ediyorum basıyorum çalışıyor ama ama durdum diyelim markete gittim geldim sickalik 75 80 civarına düşünce araba çalışmıyor takinsicaklik 65 60 civarına düşecek enjektör bakımı yapıldı  egr ve kelebek temizliği yapıldı ısıtma bujileri değişti ama  hala sorun devam ediyor en son farkettik ki çalışmadığı o anda termostatin soketini çekince araba çalışıyor bizde termostati değiştik orjinal termostat müsuru takıldı denendi ama olmadı arızanın hala neden olduğunu bulamıyoruz sorun hala devam ediyor. , enjektörlere w40 sıkınca çalışıyor,Bu günde akü (-) kutubu çıkarıp geri takınca çalışıyor.Elektrik problemi olduğunu söylediler hatta durum beyne kadar gitti  bilgisi olan var mıdır yada fikri

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
Anlattığınızdan anladığım araçta beyinsel veya beyne giden kablolarda bir sıkıntı var.

Termostata wd40 sıkınca çalışması devreyi tamamlatıyor olabilir. Veya termostadı devre dışı bırakmak da beyni rahatlatıyor olabilir. Soğukken çalışıp sıcakken çalışmıyorsa bu durumda ısınıp genleşmeden kaynaklı herhangi bir sensörün kablosunun teması kesiliyor. Soğuyunca geri temas edip aracın verileri okuması sağlanıyor olabilir.

Yazınızda termostatı değiştik demişsiniz. Bağlantı kablolarını kontrol edin. Bir temassızlık, kopukluk veya kırılma var mı?

Bunun yanında Aracın çalışma sistemi ile termostatın bir bağı yok diye biliyorum. Motor suyu sıcaklığı aşırı yüksekse bile hararet yükselir uyarı verir ama motor çalışır. Sorun termostattan ziyade yakıt sisteminde olabilir. Ancak hava girişi veya yakıt girişi ile ilgili verileri okuyamıyorsa veya yanlış geliyorsa bu durumda araç çalışmayabilir.

*

Çevrimdışı osmantekin

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Linea Urban
  • Km: 130000
Sorunu çözdünüz mü acaba

*

Çevrimdışı Hurratec

• 143
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: Linea
  • Donanım: Active
  • Km: 300000+
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Basınç regülatörünü değiştirip sorunu çözdüğünü söyleyen var.

https://www.youtube.com/watch?v=LjDUb2eozQ4

"1.3 multijet doblo aracım sicakken motor çok geç alıyor bazen hiç çalışamıyor marş motorunu bitirdi komur değişti yine olmadı.  motoru üflüyor ondandır dediler 25binliraya komple motor yapildi düzelmedi pompaciya gönderdi pompa değişti düzelmedi sonunda kendi aracının sorununu kendim buldum basinç regulatorunu değiştim bütün sıkıntılar bitti çok şükür.
sanayi ustalarina selamlar faydam olur diye paylaştım"

Benzinli araçlarda da benzer sıkıntı var. Yakıt filtresi ve pompasına sıkıntı yoksa direkt yakıt basınç regülatörüne bakılmalıymış.

https://www.youtube.com/watch?v=arBPQn3lHs0
« Son Düzenleme: Şubat 23, 2023, 03:14:38 ÖS Gönderen: Hurratec »

*

Çevrimdışı Byrm0606

• *
  • 3
  • +0/-0
  • Araç Modeli: 2016
Aracımda sorun devam ediyor. EGR temizlendi, manifolt temizlendi. Sonra beyne yeni yazılım yüklendi. Ancak bu kez beyaz duman attı. Beyinden  egr iptal edildi. Bu kez de yeniden gaz kesme başladı. Beyinden yazılimdan olduğunu düşünüyoruz ama emin değiliz. Nasıl bir dertmiş bu anlamadim