*

Çevrimdışı Ugurcanalay

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 2420000
  • Motor: Hiçbiri
Merhaba arkadaşlar, bugün Fiat linea 1.4 fire active benzin + lpg aracımla çamurlu derin bir sudan girdim. Sudan çıktığımda motor arza lambası yanıyordu. Hızlıca arabayı sanayiye götürdüm ve yol boyunca araba devir ne kadar yükselirse yükselsin 80'in üstüne çıkmadı. Vitesi üçe atıp hızlandırmayı denedim ama araba bağırmasıyla kaldı sadece, devir ne kadar yükselsin hız artmadı. Usta bilgisayara taktığında arabayı, P0121 ( ya da 1120 ya da 1122 de olabilir hatırlamıyorum tam) hatası veriyordu. Gaz kelebeğin içini açtığında da çamurlu su vardı. Usta komple gaz kelebeği değişecek diyor. Sizce sensor ile ilgili bir alakası var mıdır? Oraya gidene kadar çamurlu su başka yerlere de gitmiş midir sizce?
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2022, 08:37:21 ÖS Gönderen: Ugurcanalay »

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
Ynt: FİAT LİNEA 1.4 ARABAYLA DERİN SUYA GİRDİM MOTOR ARZA LAMBASI YANDI
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2022, 12:45:08 ÖÖ »
Geçmiş olsun.

Ne yaptınız boğaz kelebeğinin içi çamur dolacak kadar suyu nerden buldunuz? Son sürat mi geçtiniz suyun içinden.

Eğer boğaz kelebeğine kadar su gittiyse başka sensörlere, sigorta kutusuna beyne de bakmak lazım. Su girişi ıslaklık var mı? Bugün değil ama su varsa ileride  oksitlenme ihtimali var.

Öncelikle boğaz kelebeği, hava akış sensörü maf veya map olabilir adı. Onları temizleyip bir bakın. Çalışması düzene girerse sorun yoktur. Ama çalışması düzelmezse o zaman değişmesi gerekebilir.

Bununla birlikte boğaz kelebeğinden sonra emme manifoltundan silindirlere çamur geçişi olmamıştır inşallah.

*

Çevrimdışı Ugurcanalay

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Km: 2420000
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2022, 02:21:29 ÖÖ »
Evimin yanındaki inşattın oradaki yoldan hep geçerdim, hep su birikintisi olurdu orada yağmur sebebi ile. Gene oradan geçerken, bu sefer her zamankinden fazla olacak ki birazcık fazla suya girdi araba. Arabayı çalıştırdıktan 10 metre sonra ileride oldu, en fazla 30'la geçmiş olabilirim. Onun dışında bilgisayarda ekstra bir hata kodu gözükmedi, gaz kelebeğindeki çamurlu suyu gözlerimle gördüm. Yani eğer sigorta kutsuna vs. su gitseydi bence arıza olarak karşımıza çıkardı, bilgisayarda.

Silinderle çamur geçişi olsa, arabanın tepkisi ne olurdu? Bunun ihtimali var mıdır? Bir de arabada yağ kalmamıştı. Bir ay önce usta arabanın yağında sıkıntı yok demişti, gene aynı usta arabada yağ kalmamış dedi. Bizde şaşırdık, usta yok ben yağ kontrolünü yapmadım vs. dedi ama, araba derin suya girip çıktıktan sonra yağ mı kaçırdı acaba.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2022, 02:56:05 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar, bugün Fiat linea 1.4 fire active benzin + lpg aracımla çamurlu derin bir sudan girdim. Sudan çıktığımda motor arza lambası yanıyordu. Hızlıca arabayı sanayiye götürdüm ve yol boyunca araba devir ne kadar yükselirse yükselsin 80'in üstüne çıkmadı. Vitesi üçe atıp hızlandırmayı denedim ama araba bağırmasıyla kaldı sadece, devir ne kadar yükselsin hız artmadı. Usta bilgisayara taktığında arabayı, P0121 ( ya da 1120 ya da 1122 de olabilir hatırlamıyorum tam) hatası veriyordu. Gaz kelebeğin içini açtığında da çamurlu su vardı. Usta komple gaz kelebeği değişecek diyor. Sizce sensor ile ilgili bir alakası var mıdır? Oraya gidene kadar çamurlu su başka yerlere de gitmiş midir sizce?

Linea Ailesine hoş geldiniz. Geçmiş olsun. Umarım az bir masrafla atlatırsınız. Bu durum bizede bir ders olsun. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Şubat 01, 2022, 01:37:37 ÖS »
Merhaba hoşgeldiniz
Aracınızı bir ustaya göstermeden önce motor üzerindeki aksamların iyice kurumasını beklemelisiniz.
Kurudukdan sonra problem geçmezse öyle bir ustaya müracat edin.
Genelde bu gibi problemler araç kuruyunca  geçer.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı timbaz

• *
  • 6707
  • +30/-1
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active
  • Km: 87500
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2022, 01:50:21 ÖS »
Usta surekli gittiğiniz usta ise bence ustayi da degistirin ileride.
Davlumbazlar saglam mi?  Lastikler iceri de su atar.. gerci sizin hiz da dusuk.. camurlu su.. acaba yag mi diye dusundurdu beni
Bakimda usta kac litre yag kullandi?