*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Elektrik Faturaları
« : Ocak 30, 2022, 06:43:07 ÖS »
   Arkadaşlar merhaba. Geçen ay 568,60 Tl. gelen faturam bu ay 1.871,20 Tl. geldi. Kullanılan aletlerde hiçbir değişiklik yok. Evin sadece 1 odası Klima veya Elektrikli ısıtıcı ile ısıtılıyor. Diğer odalar, Banyo, Tuvalet buz gibi bütün bu olanlara rağmen gelen bu faturaya telefonla Elektrik Şirketinin Müşteri Hizmetleri üzerinden itiraz ettim. Bana 10 gün içerisinde cevap verileceği söylendi. Durumun değişeceğini sanmıyorum. Fakat bu olanları kanullenmek mümkün değil. Umarım sizlerde aynı akıbete uğramamışınızdır. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Ynt: Elektrik Faturaları
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2022, 09:14:49 ÖS »
Tüketiminizi kWh cinsinden kıyaslayın. Birim fiyatlar zamlandı ve kademeli tarifeye geçildi diye biliyorum.Aralık ayı tüketimleri eski ocaktayım tüketimleri yeni tarifeden hesaplanmalı ama öyle yapmamışlar. Bir de 30 gün yerine 35 günlük fatura gönderiyorlar. Okumayı geciktirmişler bizim tarafta
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Ynt: Elektrik Faturaları
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2022, 11:09:37 ÖS »
Olanları kabullenmemek gibi bir seçeneğimiz malesef yok. Bir politika denendi olamıyacağı anlaşıldı ve dönmeye çalışılıyor. Şuan için frenlendi
Suana kadarki yaşananlar biziim iç meselemizdi
Esas film dış tarafta yeni başlıyor. Tüm dünyada enerji fiyatları tırmanışa geçti. Enerji fiyatlarının artmasıyla gelişmiş ülkelerdede %5-7 civarı yıllık gerçek enflasyon oluştu. Bizdeki gerçek enflasyon ise şuana kadar bana göre %50nin çok üzerinde.
Şuanda anlık brent petrol fiyatı 90 dolar civarında ve hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Bu artış bizede doğrudan yansıyor.
Buna bağlı doğal gaz fiyatlarındada ciddi bir artış söz konusu.
Kömür fiyatlarıda oldukça artmış durumda.
Elektrik fiyatlarıda bunlara bağlı hızla artıyor.
ve bunların hepsi dolara endeksli. Belki kabul edilemiyecek tek gerçek suanki kur seviyesi. İnermi bilemiyorum.
İşin pek bilinmeyen tarafı ise bizim kabullenmekte zorlandığımız zamlı rakamlar devletin sübvanse ederek bize yansıttığı fiyatlar.
Devlet ve enerji üretim ve dağıtım firmaları bu yükün altında daha ne kadar dayanabilir oda bir soru işareti.
Gerçek şuki bu rakamları kabullenmemek bir yana şükredecek durumdayız.