*

Çevrimdışı LineaTuzla34

• 41
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Araç Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh -
  • Km: 132500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
ENJEKTÖR DİBİNDEN MAZOT KÖPÜRMESİ
« : Aralık 26, 2021, 09:01:04 ÖS »
Arkadaşlar merhaba uzun süredir Linea sahibiyim ilk arabayı aldığımda 3 adet enjektörün pulların değiştirdim 1 adet enjektör sökemedim için bıraktım geçenlerde değiştiremediğim enjektörün kompresör kaçırdığını fark ettim söküp yeni pul alıp temizledim topladım daha önce de enjektörlerin olduğu kanalda mazot biriktiğini biliyordum hala aynı konu mevcut sizce sorun ne olabilir üst kapakta oringler var ama enjektörcü onlardan yapmaz dedi yorumlarınızı bekliyorum

https://youtube.com/shorts/XnqSkskeeZs?feature=share

*

Çevrimdışı mhmtfrdn

• 38
  • +1/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: ENJEKTÖR DİBİNDEN MAZOT KÖPÜRMESİ
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2021, 12:34:32 ÖÖ »
Öncelikle enjektörleri sök, enjektör yuvalarını çok iyi temizle en ufak toz bile kalmasın. Bunun için süpürge ucuna bahçe hortumu bantlayıp yuvanın içine sok bir kaç kere çektir tertemiz oluyor.

Enjektör dip pullarının içi tırnaklı olan olursa daha iyi olur. Orjinali gereksiz pahalı yan sanayi tırnaklı kullanılabilir. Onun dışında çoğu kişi bilmez fakat pulun yönü vardır, pulun dümdüz olan kısmı yuvaya bakacak. Pul için parça kodu 55245288.

Enjektör yuva keçelerini de kesinlikle değiştirin, ucu sivri bir şey ile çıkarabilirsin. Takması kolay elle bile geçiyordu hatırladığım kadarıyla, üsten uygun lokma ucuyla hafiften vurarak tam oturtulabilir.

Keçelerin fiat/opar marka olanı çok saçma bir şekilde acayip pahalı. Opelin yani GM üretim keçeler bizim araçlara uyuyor kaliteli ve ucuz. GM 55205036 yazıp google de aratırsan bulabilirsin. Tek bir siteye bakma, en ucuz nerde bulduysan oradan al.

Son olarak şu forumdaki yabancı arkadaşın hazırladığı rehber çok iyi ona bakarak da bilgi edinebilirsin;
https://www.fiatforum.com/threads/1-3-jtd-multijet-injector-seals-remove-and-refit.476381/
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2021, 12:55:54 ÖÖ Gönderen: mhmtfrdn »

*

Çevrimdışı LineaTuzla34

• 41
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Araç Modeli: LİNEA 1.3 MULTİJET
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: AB Rh -
  • Km: 132500
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2021, 08:59:39 ÖÖ »
Öncelikle enjektörleri sök, enjektör yuvalarını çok iyi temizle en ufak toz bile kalmasın. Bunun için süpürge ucuna bahçe hortumu bantlayıp yuvanın içine sok bir kaç kere çektir tertemiz oluyor.

Enjektör dip pullarının içi tırnaklı olan olursa daha iyi olur. Orjinali gereksiz pahalı yan sanayi tırnaklı kullanılabilir. Onun dışında çoğu kişi bilmez fakat pulun yönü vardır, pulun dümdüz olan kısmı yuvaya bakacak. Pul için parça kodu 55245288.

Enjektör yuva keçelerini de kesinlikle değiştirin, ucu sivri bir şey ile çıkarabilirsin. Takması kolay elle bile geçiyordu hatırladığım kadarıyla, üsten uygun lokma ucuyla hafiften vurarak tam oturtulabilir.

Keçelerin fiat/opar marka olanı çok saçma bir şekilde acayip pahalı. Opelin yani GM üretim keçeler bizim araçlara uyuyor kaliteli ve ucuz. GM 55205036 yazıp google de aratırsan bulabilirsin. Tek bir siteye bakma, en ucuz nerde bulduysan oradan al.

Son olarak şu forumdaki yabancı arkadaşın hazırladığı rehber çok iyi ona bakarak da bilgi edinebilirsin;
https://www.fiatforum.com/threads/1-3-jtd-multijet-injector-seals-remove-and-refit.476381/

Öncelikle görüş ve öneriniz için teşekkür ederim. Pul yönü detayını bilmiyordum. ilk işim yönünü düzeltmek. ben konik kısmı kapağa bakacak şekilde takmıştım. Evet tırnaklı pullardan. Temizliğini güzel yapmıştım. tekrar yuvayı temizlerim. Ben oringlerden şüpheleniyorum. Zamanla özelliğini kaybedebiliyorlar.12 yaşında araç.

vermiş olduğunuz link çok faydalı. Ayrıca teşekkürler. Bunları yapıp tekrar kontrol edicem sonucu yazarım.

Evet verdiğiniz oem kodlarındaki oring ve pulların bile şuanki fiyatı astronomik. :D

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2021, 09:01:12 ÖÖ Gönderen: LineaTuzla34 »

*

Çevrimdışı mhmtfrdn

• 38
  • +1/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2021, 05:27:09 ÖS »
Eski pulları kullanmayın, dediğim gibi orjinal gereksiz pahalı yan sanayi tırnaklı kaliteli bir marka alın iş görür.
Keçeleri de Opel/GM alın, sonuçları bekliyorum ;D

Enjektörleri söktüğünüz sıraya göre takın, sırayı karıştırdıysan varsa obd cihazın beyinden enjektör kodlarına bakabilirsin.
« Son Düzenleme: Aralık 27, 2021, 10:45:50 ÖS Gönderen: mhmtfrdn »