*

Çevrimdışı RIDVAN43

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Motor da çekiş düşüklüğü
« : Kasım 22, 2021, 10:35:02 ÖÖ »
Merhaba benim aracımda ara sıra çekiş düşüklüğü oluyor ara sıra sanki gaz yemiyor gaza geçmiyor kontağı kapatıp açtığım zaman düzeliyor acaba neden olabilir kaç tane ustaya götürdüm bilemediler daha önce sente atlatmislar kayış takarken  arabaya düzelttirdim acaba neden olabilir

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
Ynt: Motor da çekiş düşüklüğü
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2021, 11:06:59 ÖÖ »
Birçok nedeni olabilir. Sürekli güç düşüklüğü olsa belki nokta atışı sorun bulunabilir.

- Sente atladığında sentesi doğru düzeltilmesiyse zaman zaman egzantrik milinde küçük kaymalar olup buda sübap zamanlamasını bozuyor olabilir.

- Sübaplarda küçük kaçaklar olabilir. Sente atladığında sübaplara veya sübapların kapattığı alanlara küçük zarar vermiş ve buradan basınç/kompresyon kayıpları oluyor olabilir.

- aracınızla ilgili motor bilgisi yok. Ben dizel olduğunu varsayıyorum. Bu durumda kızdırma bujilerinde aorun olbilir.

- mazot pompasında sorun olup anlık yakıt beslemesinde kesintiler yşıyor olabilirsiniz.

- enjektörde tıkanma, bozukluk veya pullarında kaçaklar olabilir. 

- deponuzda pislik olup, zaman zaman kirli ykıtı sisteme gönderriyor olabilir.

Aklıma gelenler bunlar. En basitinden başlayıp en zoruna doğru giderek çözüm bulabilirsiniz.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2021, 07:18:49 ÖS »
Merhaba benim aracımda ara sıra çekiş düşüklüğü oluyor ara sıra sanki gaz yemiyor gaza geçmiyor kontağı kapatıp açtığım zaman düzeliyor acaba neden olabilir kaç tane ustaya götürdüm bilemediler daha önce sente atlatmislar kayış takarken  arabaya düzelttirdim acaba neden olabilir

Linea Ailesine Hoşgeldiniz. Geçmiş olsun. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı RIDVAN43

• *
  • 2
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat linea
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2021, 09:05:55 ÖS »
Aracım 1.4 benzin li LPG li bunu ara sıra yapıyor sente den olsa sürekli yapar diyorlar bilemedim neden olduğunu çekiş düşüklüğü olduğu zaman kontağı kapatıp calistirinca düzeliyor bir süre sonra tekrar yapıyor bilgisayar a baglattim bugün hata olarak 4. Silindirde tekleme tespit edildi yazıyor bir de oksijen sensörü arızası yazıyor

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2021, 01:34:39 ÖÖ »
Benzinli ise bobin, bobin elektrik kablolarında sorun olabilir. 4. Silindirde sorun görülüyorsa 4. Silindirin bobinini başka silindire alıp tekrar deneyin sorun yeni silindire tekrarlarsa bobin arızalıdır.