Merhabalar herkese ben Fiat Linea 1.6 bi araç aldım 2011 model son zamanlar da özellikle sabahları arabamı çalıştırırken motor yağ basıncı az motoru kapatın diyor arabayı stop ettirip tekrar çalıştırdımda böyle bir ikaz ve uyarı almıyorum özellikle sabahları bu sorun oluyor bir kere çalıştıktan sonra arabadan gün içinde bir daha aynı hatayı hiçbir şekilde almıyorum sebebi ne olabilir acaba
Merhabalar.Bu konuda daha önce tartışmalarımız olmuştu.Önerilerimizde olmuştu.Aracinız 4 5 saat çalıştırmadan yağ seviyesini kontrol edin.Seviye normal ise sorun üç sebepten kaynaklanıyordur.
1 piston yağ enjektör hattının tıkanması(çok az ihtimal)
2.yağ pompasının km ve mtor içi şartlarından(çapak ve ısı)dolayı gerekli pompalamayı ilk çalıştırmada yerine getiremiyor olması(azihtimal)
3.yağın kendisi.(en çok ihtimal)
aracı aldığımda yağını vs değiştiririm.Eski yağı iki parmağımın arasında sıkıştırarak okşarım.Bi burukluk hissedersem hemen yağ karterinide söktürür karterle birlikte yağ pompa süzgecinide yıkatırım.Ayrıca 5 30 vazgeçilmezimdir.Bazıları motor az gürültülü çalışıyor diye 5 40 koyuyor.Yağınızı değiştirdiyseniz bi kontrol edin derim.Değiştirmediyseniz yazdıklarımı uygulamanızda fayda görüyorum.Eğer durmda farklılık yoksa bi servise gidin derim.Servise gerek olmıyacak diye düşünüyorum.