*

Çevrimdışı Aras BEY

• *
  • 6
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Motor Yağ basıncı Az
« : Kasım 14, 2021, 12:56:55 ÖÖ »
Merhabalar herkese ben Fiat Linea 1.6 bi araç aldım 2011 model son zamanlar da özellikle sabahları arabamı çalıştırırken motor yağ basıncı az motoru kapatın diyor arabayı stop ettirip tekrar çalıştırdımda böyle bir ikaz ve uyarı almıyorum özellikle sabahları bu sorun oluyor bir kere çalıştıktan sonra arabadan gün içinde bir daha aynı hatayı hiçbir şekilde almıyorum sebebi ne olabilir acaba

*

Çevrimdışı burak0637

• 26
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FİAT LİNEA
  • Kan Grubu: 0 Rh +
Ynt: Motor Yağ basıncı Az
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2021, 08:49:35 ÖÖ »
Merhaba benim size tavsiyem hemen servise gidin. Hatta mümkün ise çekici ile götürün arabayı öyle götürün. Belki basit bir sensor okuma arızası bile olabilir ama riske girmeye değmez. Yağ pompası veya yağ soğutucusu bozulmuş olabilir, belki karterde ezilme olunca da böyle uyarı verebilir. Fakat dediğim gibi vakit kaybetmeden götürün size tavsiyem. Bu forumda çok değerli bilgiye sahip kişiler var muhakkak tavsiyede bulunacaklardır.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2021, 11:39:57 ÖÖ »
Bakımı ne zaman yaptırdınız, yağ filtresi orijinal veya kaliteli marka mıydı? Kullandığınız yağ marka ve specleri araca uygun mu? Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi? Yağ basınç testi yaptırın pompa doğru çalışıyor mu?

Yukarıda yazıldığı gibi bu durumu ihmal etmemek lazım. Sebebi nedir bulmakta fayda var.

*

Çevrimdışı vavelovski

• **
  • 14
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 237000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2021, 03:33:39 ÖS »
Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Özellikle soğuk havalarda oluyordu. Araçla giderken değil sadece ilk çalıştırma zamanı belirsiz aralıklarla oluyordu. Kendi ustam yağ kaçağı görmedi onun dışında karter kısmında sorun görmedi. Yağ müşürü değişti ve sorun devam etti. Pompa değişse bile sorun devam edebilir diyince. Soğuk hava vs diye anlattım. Kullandığım yağ 5-40dı. 5-30 yağ ile değiştirdi ve üstünden baya zaman geçti sorun ortadan kalktı. Ayrıca yağ değişiminden önce würth marka katkı attı.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2021, 06:30:46 ÖS »
Merhabalar herkese ben Fiat Linea 1.6 bi araç aldım 2011 model son zamanlar da özellikle sabahları arabamı çalıştırırken motor yağ basıncı az motoru kapatın diyor arabayı stop ettirip tekrar çalıştırdımda böyle bir ikaz ve uyarı almıyorum özellikle sabahları bu sorun oluyor bir kere çalıştıktan sonra arabadan gün içinde bir daha aynı hatayı hiçbir şekilde almıyorum sebebi ne olabilir acaba
Merhabalar.Bu konuda daha önce tartışmalarımız olmuştu.Önerilerimizde olmuştu.Aracinız 4  5 saat çalıştırmadan yağ seviyesini kontrol edin.Seviye normal ise sorun üç sebepten kaynaklanıyordur.
1 piston yağ enjektör hattının tıkanması(çok az ihtimal)
2.yağ pompasının  km ve mtor içi şartlarından(çapak ve ısı)dolayı gerekli pompalamayı ilk çalıştırmada yerine getiremiyor olması(azihtimal)
3.yağın kendisi.(en çok ihtimal)
aracı aldığımda yağını vs değiştiririm.Eski yağı iki parmağımın arasında sıkıştırarak okşarım.Bi burukluk hissedersem hemen yağ karterinide söktürür karterle birlikte yağ pompa süzgecinide yıkatırım.Ayrıca  5 30 vazgeçilmezimdir.Bazıları motor az gürültülü çalışıyor diye 5 40 koyuyor.Yağınızı değiştirdiyseniz bi kontrol edin derim.Değiştirmediyseniz yazdıklarımı uygulamanızda fayda görüyorum.Eğer durmda farklılık yoksa bi servise gidin derim.Servise gerek olmıyacak diye düşünüyorum.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2021, 06:48:10 ÖS »
 :afro:
Aynı sorunu ben de yaşıyordum. Özellikle soğuk havalarda oluyordu. Araçla giderken değil sadece ilk çalıştırma zamanı belirsiz aralıklarla oluyordu. Kendi ustam yağ kaçağı görmedi onun dışında karter kısmında sorun görmedi. Yağ müşürü değişti ve sorun devam etti. Pompa değişse bile sorun devam edebilir diyince. Soğuk hava vs diye anlattım. Kullandığım yağ 5-40dı. 5-30 yağ ile değiştirdi ve üstünden baya zaman geçti sorun ortadan kalktı. Ayrıca yağ değişiminden önce würth marka katkı attı.
merhabalar
ne tür bi katkı ve miktarı nedir yazabilirmisiniz.

*

Çevrimdışı pixel

• 924
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2021, 07:34:20 ÖS »
yağ filtresini değiştirin ,
MAN veya filtron ,piyasada
oparlanın sahtesi çok ,

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2021, 07:34:47 ÖS »

Linea Ailesine hoşgeldiniz. Geçmiş olsun. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Donanım: Pop
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2021, 07:36:27 ÖS »

Linea Ailesine hoşgeldiniz. Selamlar..

Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2021, 08:12:15 ÖS »
Yağ bakımına önem verin. Trafik yoğunlaştı. Periyodik bakım km sürelerini beklemeyin. 10bin km ise siz 7binde değişin
Yag filtresinin kaliteli ve orjinal olmasına dikkat edin. Sahte filtre dolu piyasa.
Aracı eğimli yere koyuyor iseniz düz yere koyup deneyin

*

Çevrimdışı vavelovski

• **
  • 14
  • +0/-0
  • Donanım: Active Plus
  • Km: 237000
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2021, 09:32:45 ÖS »
:afro:merhabalar
ne tür bi katkı ve miktarı nedir yazabilirmisiniz.

Merhaba würth motor iç temizleme katkısı atıp belli bi süre araç çalışır vaziyette durmuştu. Sonrasında yağın tamamını boşaltıp yeni yağ koyulmuştu. Özellikle şu an ki yağınız 5-40 ise söylediğim yöntemi deneyin bence. Direkt yağ pompası değiştirip 2-3 k masraf yapmayın

*

Çevrimdışı Aras BEY

• *
  • 6
  • +0/-0
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2021, 11:18:01 ÖS »
Çok değerli abilerim önerileriniz için çok teşekkür ederim tüm bu dediklerinizi mutlaka uygulayıp sorunu çözmeye çalışacam yardım görüşleriniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2021, 11:17:07 ÖÖ »
yağ filtresini değiştirin ,
MAN veya filtron ,piyasada
oparlanın sahtesi çok ,
Katılıyorum sadece problem yağ filtresinde . Filtreyi kaliteli bir filtre ile  değiştir problem gitsin
bisiklet sür uzun yaşa