*

Çevrimdışı 7805

• 165
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT LİNEA 2017
  • Araç Modeli: 2017 1.4 77 HP
  • Donanım: Pop
  • Km: 36.000
  • Motor: Fire 1.4 77 HP
Kış lastiği
« : Kasım 11, 2021, 08:21:20 ÖS »
s.a  arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı  sizlerle  paylaşmak istiyorum.
mağlum kış  geldi havalar  soğudu  bende  bugün sabah  aracıma  kışlık lastik taktırdım zaten kış lastiğini  en fazla  5 -6 ay  kullanıyoruz bugün lastiği takan eleman birşeyler  söyledi  ama kafam karıştı petlas marka lastik 2014 üretimiymiş  eleman abi  lastiğin dişleri  iyi  ama vakum bilmem nesi  iyi  değil kışın kayar yol tutuşu sağlam olmaz  gibilerinden birşeyler söyledi. tamam  petlas  1 numara lastik demiyorum ama lastiğin o elemanın dediği kadar kötü olduğunu anlıyamadım adamların asıl işi  lastil satışı  yani ayak üstü bana lastik
 satmaya  kalktı  istersen takmıyim dedi  takma  desem adamlar hemen bana orda lastik satacaktı işkillendm bende bir  arkadaşıma anlattım ondada  fıat marka araç var boşver  abi ciddiye alma  her sene banada lastikciler  aynı şeyi  söylüyor adamlar niyeti lastik satmak dedi  dişleri  iyi  olan lastik  nasıl  kötü  oluyor anlıyamadım tecrübeli  arkadaşlar görüş bekliyorum....

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Kış lastiği
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2021, 09:17:07 ÖS »
s.a  arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı  sizlerle  paylaşmak istiyorum.
mağlum kış  geldi havalar  soğudu  bende  bugün sabah  aracıma  kışlık lastik taktırdım zaten kış lastiğini  en fazla  5 -6 ay  kullanıyoruz bugün lastiği takan eleman birşeyler  söyledi  ama kafam karıştı petlas marka lastik 2014 üretimiymiş  eleman abi  lastiğin dişleri  iyi  ama vakum bilmem nesi  iyi  değil kışın kayar yol tutuşu sağlam olmaz  gibilerinden birşeyler söyledi. tamam  petlas  1 numara lastik demiyorum ama lastiğin o elemanın dediği kadar kötü olduğunu anlıyamadım adamların asıl işi  lastil satışı  yani ayak üstü bana lastik
 satmaya  kalktı  istersen takmıyim dedi  takma  desem adamlar hemen bana orda lastik satacaktı işkillendm bende bir  arkadaşıma anlattım ondada  fıat marka araç var boşver  abi ciddiye alma  her sene banada lastikciler  aynı şeyi  söylüyor adamlar niyeti lastik satmak dedi  dişleri  iyi  olan lastik  nasıl  kötü  oluyor anlıyamadım tecrübeli  arkadaşlar görüş bekliyorum....

a.s.
bir zamanlar lastik kaplama işi yaptığımı  belirterek her ne marka olursa olsun kış lastığı taktığında 110 la gittiğin hızını 70 hatta 60 a düşür.Takip mesafeni iki katına çıkar.Lastiğe kaç hava gerekiyorsa 1 yada 1.5 bar azalt.Sürekli karda isen 1 yada 1.5 bar yükselt.En kıral kış lastiği gizli buzda işe yaramaz.

*

Çevrimdışı 7805

• 165
  • +0/-0
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2021, 11:42:29 ÖS »

a.s.
bir zamanlar lastik kaplama işi yaptığımı  belirterek her ne marka olursa olsun kış lastığı taktığında 110 la gittiğin hızını 70 hatta 60 a düşür.Takip mesafeni iki katına çıkar.Lastiğe kaç hava gerekiyorsa 1 yada 1.5 bar azalt.Sürekli karda isen 1 yada 1.5 bar yükselt.En kıral kış lastiği gizli buzda işe yaramaz.

tavsiyeleriniz  için teşekkür  ederim...
lastik kaplama  nasıl birşey ilk  defa  duydum ..
bu lastikle  devam edeyim mi  peki  sizce  ???

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Km: 140000
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2021, 10:15:59 ÖÖ »
tavsiyeleriniz  için teşekkür  ederim...
lastik kaplama  nasıl birşey ilk  defa  duydum ..
bu lastikle  devam edeyim mi  peki  sizce  ???
dişler iyi ise sıkıntı yok.

*

Çevrimdışı M.ARAS

• 2072
  • +8/-0
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2021, 03:06:52 ÖS »
Diş derinliği iyi ise, balans vs problemi yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

Çevrimdışı 7805

• 165
  • +0/-0
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2021, 06:25:59 ÖS »
dişler iyi  sıkıntı  yoktur ..
tavsiyeleriniz  için teşekkür ederim....

*

Çevrimdışı ercomert

• 4870
  • +10/-14
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Yeni Linea Pop 1.4
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 8781
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2021, 08:34:18 ÖS »
  Arkadaşım hepimizin en büyük sorunlarından biriside ekonomik durumdur. Ama Lastiklerde bence aracın Motorundan daha önde gelir. Ayrıca Lastiklerin 2014 üretimi olması da düşündürücüdür. Ekonomik durumuna göre en azından Ön iki Lastiği mümkünse de 4 Lastiği değiştirmeni tavsiye ederim. Karar senin. Selamlar..
Gözlerin Renkleri farklı olsada, Göz yaşlarının renkleri hep aynıdır.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2021, 12:10:15 ÖÖ »
Bildiğim kadarıyla lastiğin uygun koşullarda saklama ömrü 10 yıl, kullanım da 60 bin km'dir. Bu durum hava ve kullanım şartlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Hepsini katmasak da bazı Lastikçiler veya genelleme yaparsak kötü niyetli esnaflar müşterilerini korkutarak ürün satma derdinde oluyor. Çekingen olan müşteri de aman birşey olmasın diye ustanın sözüne kanıp söylediği ürünü almak zorunda kalıyor. Müşteri boşa para harcarken usta kısa yoldan para kazanmış oluyor.

Lastik konusuna gelirsek yukarı Erhan bey işin erbabı olarak gerekli bilgiyi vermiş. Bununla birlikte lastiğin diş derinliği iyi olsa da bazı marka lastiklerin zamanla sertleşme ve yerde tutunma sorunları yaşadığı bir gerçek. Bazı lastikler 2. Yılında bazıları 4. Yılında kimisi de 8-10. yılında bunu hissettiriyor. Bunda markanın kalitesinin yanında saklama ve kullanım koşulları da önemli etken oluyor.

Sizde lastikleri taktırmışsınız. Yıl olarak raf ömrü dolmamış, saklama koşulları iyi ise bu kışı da çıkartabilir. Ancak Erhan Bey'in tavsiyelerine kulak verin ve özellikle rampa çıkışlarında ıslak zeminde patiye düşme veya frenlemede kayma hissi oluşursa kış çıkana kadar aracı temkinli kullanmakta, yoğun kar yağışında aracı çıkarmamakta fayda var. Seneye kışın yeni lastik alırsınız.

*

Çevrimdışı 7805

• 165
  • +0/-0
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2021, 07:34:22 ÖS »
Bildiğim kadarıyla lastiğin uygun koşullarda saklama ömrü 10 yıl, kullanım da 60 bin km'dir. Bu durum hava ve kullanım şartlarına göre değişkenlik gösterebilir.

Hepsini katmasak da bazı Lastikçiler veya genelleme yaparsak kötü niyetli esnaflar müşterilerini korkutarak ürün satma derdinde oluyor. Çekingen olan müşteri de aman birşey olmasın diye ustanın sözüne kanıp söylediği ürünü almak zorunda kalıyor. Müşteri boşa para harcarken usta kısa yoldan para kazanmış oluyor.

Lastik konusuna gelirsek yukarı Erhan bey işin erbabı olarak gerekli bilgiyi vermiş. Bununla birlikte lastiğin diş derinliği iyi olsa da bazı marka lastiklerin zamanla sertleşme ve yerde tutunma sorunları yaşadığı bir gerçek. Bazı lastikler 2. Yılında bazıları 4. Yılında kimisi de 8-10. yılında bunu hissettiriyor. Bunda markanın kalitesinin yanında saklama ve kullanım koşulları da önemli etken oluyor.

Sizde lastikleri taktırmışsınız. Yıl olarak raf ömrü dolmamış, saklama koşulları iyi ise bu kışı da çıkartabilir. Ancak Erhan Bey'in tavsiyelerine kulak verin ve özellikle rampa çıkışlarında ıslak zeminde patiye düşme veya frenlemede kayma hissi oluşursa kış çıkana kadar aracı temkinli kullanmakta, yoğun kar yağışında aracı çıkarmamakta fayda var. Seneye kışın yeni lastik alırsınız.

eyvallah ustam haklısınız  aydınlattığınız  için teşekkür ederim...

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #9 : Kasım 17, 2021, 11:44:45 ÖS »
Lastikçi doğru söylemiş. Ben eşimin aracındaki kışlık 2016 continental lerin yerin eyeni lastik aldım. 5 kış görev yaptı. 6. Kışı zorlamaya gerek yok.

2014 ve özellikle bu yaştaki petlası ben olsam takmam. Diş derinliği, az kullanmış olmak falan hikaye. Bulunduğunuz yerde kış set geçiyorsa yeni lastik alın mutlaka.. lastik konusunda tecrübeli olduğumu düşünüyorum.

Karar sizin
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2021, 11:47:42 ÖS Gönderen: mtuncer »
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2021, 11:46:03 ÖS »
Yazlık lastik olsa 8 sene zorladığım ve kullandıgım lastıklerim oldu. Michelin ve bridgestone.. kışın kışlık takarak 8 yaz sorunsuz kullandım.
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı kovboy

• 253
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: fıat panda
  • Araç Modeli: 2011
  • Donanım: Active
« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2021, 04:37:58 ÖÖ »
2008 imalatı avon yazlık mıchelın kışlık kullanıyorum.2 ps.fazla hava basarım.Uzman değilim.Kişisel görüşüm uzun km.ler sorunsuz kıllanabilirim.Lastik satışı için bu tip tekliflerini esirgemeyen insanlara güvenmem.

*

Çevrimdışı 7805

• 165
  • +0/-0
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2021, 08:31:20 ÖS »
2008 imalatı avon yazlık mıchelın kışlık kullanıyorum.2 ps.fazla hava basarım.Uzman değilim.Kişisel görüşüm uzun km.ler sorunsuz kıllanabilirim.Lastik satışı için bu tip tekliflerini esirgemeyen insanlara güvenmem.

aynen katılıyorum ....
keşke paramız  olsada  alsak  zaten işler kesat  bu sene mecbur kullanacaz....zaten adamarın asıl işi lastik üzerine belki  satarım hesabı  yapılar ...