*

Çevrimdışı Brs7016

• **
  • 12
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Km: 102000
  • Motor: 1.3 Multijet Dualogic 90 HP
Hangi tip lastik ?
« : Ekim 11, 2021, 08:53:25 ÖS »
Merhaba arkadaşlar lastikle alakalı başlıkları inceledim ama soruma tam cevap bulamadım. 2012 model 1.3 emotion plus aracım için lastik bakıyorum. Aldığımda üstünde takılı petlas yazlıklar eskimiş başka lastiğim yok. Şu şartlarda şimdi kışlık seneye doğru yazlık mı almalıyım yoksa şimdilik 4 mevsim alıp hem kış hem yazı çıkarabilir miyim en azından 1 sene için malum lastikler pahalı epey. Merak ettiğim bu 4 mevsim lastikler kışın çok iyi yeterli olur diyorlar (zaten aracımı çok aktif kullanmıyorum yılda 1-2 kez uzun yol haftada 1 gün gezmek gibi) ama yazın da performansı iyi olur mu kafamı karıştırıyor bu. Son olarak Bursa ikliminde tiplerine göre iyi  lastik markaları nelerdir tavsiyelerinizi bekliyorum.

*

Çevrimdışı Erhan Bey

• 167
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2010
  • Donanım: Hiçbiri
  • Km: 140000
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Hangi tip lastik ?
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2021, 10:22:05 ÖS »
Merhaba arkadaşlar lastikle alakalı başlıkları inceledim ama soruma tam cevap bulamadım. 2012 model 1.3 emotion plus aracım için lastik bakıyorum. Aldığımda üstünde takılı petlas yazlıklar eskimiş başka lastiğim yok. Şu şartlarda şimdi kışlık seneye doğru yazlık mı almalıyım yoksa şimdilik 4 mevsim alıp hem kış hem yazı çıkarabilir miyim en azından 1 sene için malum lastikler pahalı epey. Merak ettiğim bu 4 mevsim lastikler kışın çok iyi yeterli olur diyorlar (zaten aracımı çok aktif kullanmıyorum yılda 1-2 kez uzun yol haftada 1 gün gezmek gibi) ama yazın da performansı iyi olur mu kafamı karıştırıyor bu. Son olarak Bursa ikliminde tiplerine göre iyi  lastik markaları nelerdir tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bursadayım prelli 4 mevsim 2019 üretim kullanıyorum.On numara.Fikir olarak söylüyorum.Ben araziyede gidiyorum.İstanbulada gidiyorum.Haaa aracı tutuyormu tutuyor.Lakin yol tutuşu harika.Ör.kent ormanına çıkıyordum.Malüm hafta sonu dik bir rampayı üçer dörder metre arayla dur kalk yaparak çıkarsın,üstüne birde yağmur yağar gibi yaptı.Senin o yaz lastikliler patine yapa yapa lastikleri eritti yada abs leri baya zorladı.Ben tay gibi çıktım.Kışın zaten o denli kar olmuyor.Dört mevsim hakkını veriyor.

*

Çevrimdışı mtuncer

• 1874
  • +7/-1
  • Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat LINEA
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: A Rh -
  • Km: 135.000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2021, 09:14:33 ÖS »
Fiat Linea 2012 1.6 MultiJet Emotion Plus 105 HP 290 Nm
6,4 litre / 100 km
Petrol Ofisi VMax 10 Eurodizel
Mobil 1 ESP Formula 5w30
Audi A3 2015 1.6 TDI DSG7
Conti T860 Winter & Bridgestone Turanza T005

*

Çevrimdışı linea42

• *
  • 3178
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: FIAT
  • Araç Modeli: LINEA 2013
  • Donanım: Lounge
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 65.000 km
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2021, 12:44:35 ÖS »
Şu konuya açıklık getirelim. maalesef ülkemizde yanlış bilgilendirmeden kaynaklı, yanlış kullanımlar söz konusu. piyasada 4 mevsim diye adlandırılan lastiklerin büyük çoğunluğu yaz lastiği. fakat bazı markalar 4 mevsim lastik adı altında biraz yaz ve biraz kış lastiği özelliği gösteren lastikler piyasaya sürdüler. Fakat bu tip lastiklerde kışın asla bir kış lastiği gibi ve yazında asla bir yaz lastiği gibi performans vermiyor. bu tip lastikler mesela izmir gibi kışı çok sert geçmeyen aynı zamanda yazıda aşırı sıcak olmayan şehirlerde kullanışlı. fakat ikisinden biri sert geçen şehirlerde tutunma azalıyor.

bu bilgiler ışığında tercih yapmanızı tavsiye ederim.
Bullet Qheylan...

You are what you know...(Albert Einstein)