geçmiş olsun ,4-5 sene önce 50 tl ye almıştım ,benim aracta fanın ikinci kademesi çalışmıyordu ,arıza ışığı yakıyordu ,bilmem dikkat ettiniz mi , parçanın üstünde ''tamir etmeyin'' ibaresi var
Çok geçmiş olsun. Bilgilendirme için tşkler. Gerçekten fiyat çok artmış. Değişmek isteyen olursa Opar'a alternatif olarak ünlü otoda magnetti marelli 85 tl şuan: https://www.eparca.com/linea-elektrofan-fan-motoru-rezistoru-fan-rolesi-455228İlk tamir eden ustanında suçu yok esasen. İyi niyetle tamir yoluna gitmiş. Ama bende incelediğimde üst sargıların hasarlı olduğunu, tamirle uğraşmanın mantıksız olduğunu düşünüp yenisini takmıştım. Zaten o zamanın fiyatıda tamirle uğraşılmayacak kadar uygundu.
Bu parçayı söktü taktı. Bi yerlerden kıvılcımlar çıktı. Parçayı çalışırken söküp taktım ya ondan oldu sorun yok dedi.
arkadaşlar daha öncede linea 1.4 fire pop kullandım onda manuel klima vardı bir süre sonra 1-2 kademeler çalışmamaya başledı sadece 3-4 kademelerde çalışıyordu oto elektrikçiye gittim şu ekte eklediğim parçayı tamir etti düzeldi bu parça dijital klimalarda da mevcut mu acaba birde bu değiştiğim fan rezistörü ile bu parça (klima rezistörü ) aynımı farklı malzemeler mi
Resimdeki kalorifer rezistansı hocam. Sağ yolcunun ayak ucu hizasında yer alıyor. Torpido altında. Kaloriferdeki 1234 kademelerinde bir arıza oluşursa sizin attığınız malzeme sıkıntılıdır. Fan rezistörü de zaten ilk mesajınızda resim atmışsınız, motor bölümündeki ayrı bir malzeme.Benim kalorifer rezistansı sıkıntılı. Başlarda sadece 4 çalışmıyordu. Sonra 3 de çalışmamaya başladı. Ustalar maşallah otomatik klima kullanır gibi bir anda kademeyi 4e çekerken motor bölümündeki F08 sigortası yanıyor. Çalışmayan kademede uzun süre beklettiğiniz zaman özellikle sigorta atıyor yanıyor. Bu sefer fan hiç çalışmıyor. Değiştirmem gerek bu malzemeyi.