*

Çevrimdışı Birol Günseren

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Fardan Muayene Yandı
« : Eylül 14, 2021, 10:44:53 ÖÖ »
Selamlar,
Oncelikle umarım tekrar aynı konu baslıgı acmıyorumdur. Aradım ama benzer bulamadım var ise yonlendirebilirsiniz.
Gecen Mart ayında araba kısa farda takılı kaldı uzunlar yanmıyor sadece kapanınca sonuyordu. Mahalle arasındaki elektrikci Gecen bi dobloya da oldu tabladandır dedi. Neyse sanayiden unlu bir yedek parcacıdan aldıgım komple sinyal kolu ile değiştirdik. Yola devam ettik tabii koronadan sokaga cıkma yasagı vs gece kullamadık hatta cok az kullandık ta ki Haziran muayeneye kadar. Muayeneye girdim kusurlu uzun farlar yanmıyor. Hayda gittim elektirikciye baktı etti. Bir role değiştridi yanıyor vs tekrar randevu aldım gene gittim bu sefer kaldı muayene ucreti yandı. Uzunlar hic yanmıyor. Cıktım bir denedim yanıyor. Sonra baktım sabah ilk calıstırmada yanmıyor sonra uzunlar yanıyor. Parcayı garantiden kontrole gonderdik hala cevap gelmedi.
Bu arada su anda ilk Martta sorun cıkaran takılı tek sorun calıstırınca kısada sonra uzun da geliyor. Bu sekilde muayeneden gecer mi? Hala bekliyoruz ve muayene yok. Kimisi ilk elektrikci gibi tabla diyor. Kaldık ortada...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: Fardan Muayene Yandı
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2021, 11:37:10 ÖÖ »
Geçmiş olsun. Şimdi tam anlamadım konuyu.

Sizin uzunlar hiç yanmıyordu. Ampuller, kablo tesisatı sigorta sağlamdı. Oto elektrikçi baktı ve sinyal kolu arızalı dedi, değiştiniz ve sorun düzeldi. Sonra muayeneye girdiniz ve orada aynı arıza oldu ve Muayeneden kaldınız. Yaptırıp yandığına emin oldunuz ve tekrar muayeneye gittiniz gene yanmadı. Muayeneden çıktınız farları yakıp uzunları yaktığınızda yandı.

1. Araçta sonradan takılmış herhangi bir aparat var mı? Otomatik far sensörü, xenon far, amerikan park vb.

2. Far düğmesinden farı açtınız, parklar yanıyor mu?

3. Far düğmesinden kısa far konumuna geldiniz kısa farlar yanıyor mu? Gösterge panelinde far ışığı yanıyor mu?

4. Far kolunu uzun far konumuna ittiniz uzun far yanıyor mu? Gösterge panelinde uzun far ışığı yanıyor mu?

5. Farlar kapalı konumda far/sinyal kolunu direksiyona doğru sellektör yapmak için çektiğinizde uzunlar yanıyor mu? Gösterge panelinde uzun far ışığı sellektör yaptığınızda yanıyor mu?

Bunları neden sordum? Konu detaylansın, yorumlar ona göre yapılsın. Yanlış yönlendirme olmasın.

Bu arada iyi bir oto elektrikçi bulun ve aracı kontrol etsin. kablo, role ve sigorta kutusu kontrolünü ihmal etmeyin.

*

Çevrimdışı Birol Günseren

• *
  • 5
  • +0/-0
  • Kan Grubu: B Rh -
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2021, 01:32:44 ÖS »
Su an kontak cevrilince kısa yanıyor. Kapatınca sönüyor. Uzunsa yanıyor. Bu şekilde muayeneyi geçer mi. Eğer geçerse kolu boşuna aldık. Neyse kol daha garanti kapsamında raporla dönmedi. Ama onda da sabah ilk calistirmada uzun yanmıyor. Biraz ısınınca sanırım yanmaya başlıyor. Arabada tek değişen Sony teyp var o da çok ışıklı diye kafası çıkık duruyor.Yani kullanacağım zaman kafasini bastırıp çalıştırıyorum.

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2021, 11:56:47 ÖÖ »
Su an kontak cevrilince kısa yanıyor. Kapatınca sönüyor. Uzunsa yanıyor.
Linea'ların standardında kontak kapatıldığında farlar söner. Uzunlar da söner.

Eğer ki kontak açık veya araç çalışıyor pozisyonda iken far düğmesini çevirdiğinizde kıs farlar yanıyorsa ve far kolunu ileri ittiğinizde uzunlara geçiyor. Geri çektiğinizde kısalara geçiyorsa muayeneden geçer. Aksi takdirde kalırsınız.

Bence iyi bir oto elektrikçisine gidin ve sistemi kontrol ettirin.