Merhaba arkadaşlar Linea 1.6 multijet 2014 aracimi yeni aldim. 170.000 km de. Aracım şehiriçi 9 litre, sehirler arası 6.5 litre yakıt tuketmekte. Agresif bir kullanici olmamakla beraber değerler cok fazla geldi. Sizce sorun ne olabilir ? İlgi ve alakaniz icin simdiden teşekkürler. ( yakit ölçümü her seferinde depo fullenerek yapıldı. Aracin vermis oldugu veriler daha dusuk kaldi hep)Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam hangi ildesiniz trafik ve çevre şartları aracın bakım durumu bir çok etmen var.
sehir içinde kış haricinde o rakamı yaktıramazsınız
Bendede 1.6 2013 var ortalama 6 lt yakıyor bazen 4 e iniyor ama en fazla 6.6 lt geçmiyor acaba senin enjektörlerde ayarsızlık olabilirmi veya tıkalı olan yerler olabilir boğaz kelebeği,egr,map sensörü vs bir ustaya göstermekte fayda var kazasız belasız yolculuklar.
Aynı sorunu bende yaşadım, 2012 1.6 Multijet 170.000 km İstanbul trafiğinde 9.8 lerde geziyordu. Araçta hiç bir sorun yoktu. Enjektör değerlerine baktırdım. Bir tanesinde çok az bir değer değişikliği vardı. Enjektörleri söktürüp temizletim. Şuan da aynı koşullarda İstanbul trafiğinde 7.4 civarına indi.
Peki Enjektör değerlerine aracı bilgisayara bağlayıp bakabiliyorlar mı yoksa enjektörler tek tek sökülüp mü bakılıyor acaba ?Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben önce bilgisayara bağlatip baktım. Değerlerde biraz farklılık olunca. Söktürüp temizlettim. Ama dikkat et, İyi bir enjektörcü bul.Benim enjektörleri söküp, başına bela almak istemeyen de oldu. Hemen sökmek isteyip çok yüksek fiyat isteyende oldu. Bu değerler de enjektör bozuk bunlar düzen tutmaz deyip yenisini satmak isteyen de oldu.Vicdanlı ve sağlam birini bulursan işini bir saat içinde halleder.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Şimdiden iyi bayramlar dilerimTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2012 makyajlı 1.6 mjt linea mı yeni aldım aracım bot 15lt yazıyor anormal derecede yüksek geldi arac 140binde sorunum ne olabilr. sehir içi 2km uzaktaki çarsıya git gei için kullanıyorum 2bin devirde vites değiştiyorum. sakin kullanıyorum.
Mjet motorlarda vites değişiminden sonra devri 1750 altına düşüyorsanız hızlandırmak için bastığınızda çok yakıyor arabayı ilk aldığımda satıcı 4.7 litre ile teslim etti ben 10 küsürlere getirmiştim sonra sitemizden biri tavsiye etmişti başka bir başlık altında o gün bugün hanım ve ben ortak kullanımda 5.1 geçmedi