*

Çevrimdışı mhmtfrdn

• 38
  • +1/-0
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
Hava filtre kazanı sünger
« : Haziran 01, 2021, 11:31:18 ÖS »
Merhabalar,
Linea euro 5 hava filtre kazanı ile motor arasında kalan sünger yok. Nasıl bişey koyabiliriz?
« Son Düzenleme: Ağustos 12, 2021, 08:29:56 ÖS Gönderen: mhmtfrdn »

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
Ynt: Hava filtre kazanı sünger
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2023, 11:11:26 ÖS »
Merhabalar,
Linea euro 5 hava filtre kazanı ile motor arasında kalan sünger yok. Nasıl bişey koyabiliriz?
Üzerinden epey zaman geçmiş ama nasıl bir çözüm buldunuz merak ettim

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #2 : Kasım 27, 2023, 12:19:36 ÖÖ »
Ben böyle bi uygulama yapmış ve paylaşmıştım. Konu nasıl bulunur bilmiyorum.
oto döşemecilerde yanmaz sünger diye bir malzeme satılıyor. Arkasında baya kuvvetli yapıştırıcısıda var. Ben 2cm almıştım ama acemilik 1cm lik daha iyi olur. Malzeme yanmaz olduğu için yanma riskide yok. O süngerden yarım metre kestirseniz fazla fazla yetiyor. Hatta belki 30cm felanda yeter. Benim yaptığım zaman cok pahalı değildi. Ben kendi yapıştırıcısına ek olarak derby baly gibi bi yapışkanla desteklemiştim.
Fayda sağladımı derseniz tam hissetmedim ama hava girişini motor ısısından koruduğu için muhakkak faydalıdır. Zaten hava filtresini motor üzerine koymak bence bi hataydı.

*

Çevrimdışı EsLine

• 148
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2015
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2023, 12:54:06 ÖÖ »
Ben böyle bi uygulama yapmış ve paylaşmıştım. Konu nasıl bulunur bilmiyorum.
oto döşemecilerde yanmaz sünger diye bir malzeme satılıyor. Arkasında baya kuvvetli yapıştırıcısıda var. Ben 2cm almıştım ama acemilik 1cm lik daha iyi olur. Malzeme yanmaz olduğu için yanma riskide yok. O süngerden yarım metre kestirseniz fazla fazla yetiyor. Hatta belki 30cm felanda yeter. Benim yaptığım zaman cok pahalı değildi. Ben kendi yapıştırıcısına ek olarak derby baly gibi bi yapışkanla desteklemiştim.
Fayda sağladımı derseniz tam hissetmedim ama hava girişini motor ısısından koruduğu için muhakkak faydalıdır. Zaten hava filtresini motor üzerine koymak bence bi hataydı.
Benim ordaki sünger iyice parçalanmaya başlamıştı geçen yıl triger zincirini değiştirirken usta çıkardı attı bu işe yaramaz artık diye, nette o kadar arattım bulamadım, siz en azından çözüm bulmuşsunuz, aslında sizin yazınıza çok daha önce rastlamıştım iyi hatırlıyorum, şimdiye kadar memnun musunuz o süngerden, üzerine sürdüğünüz bally motor sıcaklığında erime yapmıyor mu, bu arada paylaşım için sağol

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2023, 10:21:00 ÖÖ »
Tabi çok memnunum. Hiç birşey olmadı. Heralde 100bin km olmuştur değiştireli. Zaten kendi yapışkanı var. Çift taraflı bant gibi. Bayağda sağlam. Ben garanti olsun diye baly'de sürmüştüm. Şimdi sökmek istesem galiba bayağ zorlar.