*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Araç Modeli: 2012
  • Donanım: Active Plus
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 144000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
Selamunaleyküm arkadaşlar,

Aracım 3. sahibinden tek parça boyası (ön sağ çamurluk) olan baskı balatası, klima değişimi(denso), ağır ve hafif bakımları yeni yapılmış hepsine toplamda 7bin TL ye yakın para harcanmış binici arabasıdır. Rengi metalik siyah renktir. Henüz başka yere ilan koymadığımdan link atmadım. Kaportada ufak tefek göçük ve çizikler var. Tramer kaydı yoktur. 4 lastik yeni. Muayene yeni. Model yükseltme amacıyla satmak niyetindeyim nasipse, satılmazsa da binmeye devam edeceğim. Düşünen arkadaşlar iletişime geçebilir. Almayacak olanlar fikir de belirtebilir. Sizce yazdığım fiyat mantıklı mı? Genel olarak sarı site ilanlarına göre yazmaya çalıştım. Pazarlık payı vardır.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2020, 12:22:06 ÖÖ Gönderen: Miralay »

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Kan Grubu: 0 Rh +
  • Motor: Hiçbiri
Ynt: 2012 Model 1.6 Mjet Active Plus 141.xxx Km- Hasar Kayıtsız- 92.000,00 TL
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2020, 10:21:24 ÖÖ »
Selamunaleyküm arkadaşlar,

Aracım 3. sahibinden tek parça boyası (ön sağ çamurluk) olan baskı balatası, klima değişimi(denso), ağır ve hafif bakımları yeni yapılmış hepsine toplamda 7bin TL ye yakın para harcanmış binici arabasıdır. Rengi metalik siyah renktir. Henüz başka yere ilan koymadığımdan link atmadım. Kaportada ufak tefek göçük ve çizikler var. Tramer kaydı yoktur. 4 lastik yeni. Muayene yeni. Model yükseltme amacıyla satmak niyetindeyim nasipse, satılmazsa da binmeye devam edeceğim. Düşünen arkadaşlar iletişime geçebilir. Almayacak olanlar fikir de belirtebilir. Sizce yazdığım fiyat mantıklı mı? Genel olarak sarı site ilanlarına göre yazmaya çalıştım. Pazarlık payı vardır.
Hayırlı satışlar olsun. Şuan ikinci elde ölü bir dönemdeyiz. Fiyat politikasına birşey diyemem. Orası çok karışık. Ancak uygun fiyat olmazsa şu dönemde araç satmak biraz zor. Aralıkta herkes sıfır araçlarda indirim olur mu diye bekliyor. Üstüne birde pandemiden dolayı elde ki parayı biryere bağlamak istemiyorlar. İnşallah gönlünüze göre bir alıcı bulur aracınızı satarsınız.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
  • Araç Marka ve Modeli: 2011 fiat linea
  • Araç Modeli: Linea 1.6 multijet
  • Donanım: Emotion Plus
  • Km: 210000
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2020, 04:45:00 ÖS »
Desene benim arac 100 un üzerinde...
2011 emotion plus  hem 1,6 multijet, hemde hiç boyasız hasarsız..  lastik muayene yag filtre bakimi v.s sıfır.. pırıl pırıl..
Hep böyle artıyor ya fiyatlar.. ondan dedim.

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2020, 05:12:49 ÖS »
Linealar bile 100 bini buldu desenize :)

Sonumuz vahim.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2020, 07:29:38 ÖS »
Emotion plus ve boyasiz kayıtsız.
Active ile arasında dünya fark var..
Konu sahibi alinmasin,lafım ona değil kesinlikle..
Ama ya onun yazdığı fiyat cooook yüksek yada ben 120 demeliyim...
Haa edermiii?  Etmez ayrı konu..
Piyasa balon mu? Evet ..
Bu balonda linea da 120 ye kadar şişer doğal olarak...

*

Çevrimdışı Erhan

• *
  • 4305
  • +47/-2
  • Donanım: Hiçbiri
  • Motor: Hiçbiri
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2020, 09:33:08 ÖS »
Piyasa çok şişti malesef. Alıcısı oluyor mu şu dönemde yok gibi ama zaman içinde satılıyor. Sıfır araçlara gelen ötv zammı, Dolara endeksli hammadde maliyetleri nedeniyle en ucız sıfır aracın 150-200 bin bandında olduğu bir piyasada ikinci elde haliyle etkileniyor. Bu durum sadece araç için geçerli değil. Pandemi öncesi ve başlangıcında 175-200 bin olan evler şuan 280-300 bin bandına çıktı. Alıcıda para yok ama satıcı da yerine birşey koyabilmek için piyasaya uyuyor. Bugün 100 bine aracını satan bir ay sonra aynı aracı 100 bine bulamıyor. Eskiden enflasyon fazla iken araç piyasası sürekli artardı. Al satçılar çok para kazanırdı. 3'e aldığın aracı 2 gün sonra 5'e satarsın. Şimdi de enflasyon düşük görünse de gerçek hayatta malesef açıklandığı gibi değil. Genel piyasa gibi araç piyasası da duruma ayak uyduruyor.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Km: 180000
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2020, 11:19:48 ÖS »
Balon terimine katılmıyorum. Salgının etkisiyle oluşan bi durum. Herkes araç aldı. Resmen bayilerin önünde yalvardı insanlar araba diye.
Balon sözcüğunden şunu anlıyorum. Balon paylayacak ve fiyatlar inecek.
Ben buna inansam aracı hemen satarım.
Aynı şey konut içinde söyleniyor.
Keşke inse araçlar evler ama bana göre imkansız. TL bilerek değersizleştirildi. Bilerek boyle bi politika seçildi. Alım gucü duştü. Bence daha da düşecek. Hatta TL daha da değersizleşecek. Dolayısıyla piyasaları istesekte istemesekte kabullenmeliyiz görüşündeyim
Syglar...

*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2020, 08:44:13 ÖS »
Balon terimine katılmıyorum. Salgının etkisiyle oluşan bi durum. Herkes araç aldı. Resmen bayilerin önünde yalvardı insanlar araba diye.
Balon sözcüğunden şunu anlıyorum. Balon paylayacak ve fiyatlar inecek.
Ben buna inansam aracı hemen satarım.
Aynı şey konut içinde söyleniyor.
Keşke inse araçlar evler ama bana göre imkansız. TL bilerek değersizleştirildi. Bilerek boyle bi politika seçildi. Alım gucü duştü. Bence daha da düşecek. Hatta TL daha da değersizleşecek. Dolayısıyla piyasaları istesekte istemesekte kabullenmeliyiz görüşündeyim
Syglar...
Herkesin görüşüne saygı duyarım lakin dediğiniz gibi ben de aracımı yeni araç almak için satıyorum ve piyasa uçmuş durumda. Satilmasa da satıcılar fiyatların uçuk olduğunu düşünse de fiyat düşen çok az kişi var. Japonların az düşük km arabalarına model yılı fark etmeksizin 120 130 istiyolar. 1.33 benzinli araçlara. Siz düşünün artık...

*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
Emotion plus ve boyasiz kayıtsız.
Active ile arasında dünya fark var..
Konu sahibi alinmasin,lafım ona değil kesinlikle..
Ama ya onun yazdığı fiyat cooook yüksek yada ben 120 demeliyim...
Haa edermiii?  Etmez ayrı konu..
Piyasa balon mu? Evet ..
Bu balonda linea da 120 ye kadar şişer doğal olarak...
Bence öyle değil de siz malı değerli olan kişilerdensiniz. Mesajınızı görünce dikkatimi çekti tsb den sigorta değerlerine baktım sizin 2011 aracınız 88.484 benim aracımın değeri 89.900 bunlar resmi veri. Saygılar.

*

Çevrimdışı Samet Ağır

• 411
  • +3/-0
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2021, 08:00:43 ÖÖ »
Bence öyle değil de siz malı değerli olan kişilerdensiniz. Mesajınızı görünce dikkatimi çekti tsb den sigorta değerlerine baktım sizin 2011 aracınız 88.484 benim aracımın değeri 89.900 bunlar resmi veri. Saygılar.
Evet resmi veri olabilir ama bu resmi verilerde km boya hasar kaydı yipranmislik kriterleri olmadığını sanirim biliyorsunuz dur..
Yani sizin aracınız diyelim ki daha 5 bin km de ve fabrikadan çıktığı gibi duruyor. Poşetleri üzerinde v.s..
Ahmeti arabasıda sizinki ile ayni yıl model ve donanıma sahip ama  1 milyon km devirmiş 3 kere komple boyanmış 4 kapısı bagaji kaputu değişmiş lastik yok koltuklar delik hava yastığı kalmamış v.s...
Bu iki araba da tsb de aynı değerde görünüyor biliyorsunuz değil mi?
 Tsb ye göre sizin aracın bir tık fazla gorunmewin8n tek sebebi 1 yıl genç olması..  Buda diğer konu...
Aracı sıfır alırken boş paket dolu paketten daha pahali diyeceğinizi düşünmüyorum ama 2. Ele düştüğünde de ilk kriterler geçerli...
Yani siz olsanız 2012 active pakete 90 bin vermek yerine emotion plusu 85 e alırsınız. Ama bunu kimse bu fiyata satmayacagi için ütopya olur.
Ayrıca satarken emotion plus sizde olsa ayni temizlikte hatta daha kötü active plusdan  daha ucuza veririm diyebiliyorsaniz helal olsun derim ama asla inanmam..
Sonuçta tsb verileri standarttır bağlayıcı değildir. Öyle olsaydı boya değişen hasar kaydı km bilgisi  hiiiiic önemli olmazdı..
Kimse boş arabaya en doludan daha fazla para vermez buna sizde bende dahiliz.
Bu benim 30. Arabam . Ve hiçbir zaman boş doluyu geçemedi.. 
Selamlar...

*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2021, 09:31:10 ÖS »
Birtakım cevaplar yazacaktım ama vazgeçtim. Ben aracımın sizin aracınızdan değerli olduğunu iddia etmedim. Siz gelip gönderimin altına senin araban 90 liraysa benimki 120 eder yazdınız. Ben de buna karşılık araçların resmi sigorta değerini yazdım. Hala burada haklı olduğunuzu binbir bahaneyle anlatmaya çalışıyorsunuz. Siz hiç pazarda senin aracın böyleyse benimki şu kadar diyen kimse gördünüz mü? Size aracınızla mutlu mesud günler diliyorum.

*

Çevrimdışı Miralay

• 27
  • +0/-0
Konu silinebilir.