Bence öyle değil de siz malı değerli olan kişilerdensiniz. Mesajınızı görünce dikkatimi çekti tsb den sigorta değerlerine baktım sizin 2011 aracınız 88.484 benim aracımın değeri 89.900 bunlar resmi veri. Saygılar.
Evet resmi veri olabilir ama bu resmi verilerde km boya hasar kaydı yipranmislik kriterleri olmadığını sanirim biliyorsunuz dur..
Yani sizin aracınız diyelim ki daha 5 bin km de ve fabrikadan çıktığı gibi duruyor. Poşetleri üzerinde v.s..
Ahmeti arabasıda sizinki ile ayni yıl model ve donanıma sahip ama 1 milyon km devirmiş 3 kere komple boyanmış 4 kapısı bagaji kaputu değişmiş lastik yok koltuklar delik hava yastığı kalmamış v.s...
Bu iki araba da tsb de aynı değerde görünüyor biliyorsunuz değil mi?
Tsb ye göre sizin aracın bir tık fazla gorunmewin8n tek sebebi 1 yıl genç olması.. Buda diğer konu...
Aracı sıfır alırken boş paket dolu paketten daha pahali diyeceğinizi düşünmüyorum ama 2. Ele düştüğünde de ilk kriterler geçerli...
Yani siz olsanız 2012 active pakete 90 bin vermek yerine emotion plusu 85 e alırsınız. Ama bunu kimse bu fiyata satmayacagi için ütopya olur.
Ayrıca satarken emotion plus sizde olsa ayni temizlikte hatta daha kötü active plusdan daha ucuza veririm diyebiliyorsaniz helal olsun derim ama asla inanmam..
Sonuçta tsb verileri standarttır bağlayıcı değildir. Öyle olsaydı boya değişen hasar kaydı km bilgisi hiiiiic önemli olmazdı..
Kimse boş arabaya en doludan daha fazla para vermez buna sizde bende dahiliz.
Bu benim 30. Arabam . Ve hiçbir zaman boş doluyu geçemedi..
Selamlar...