*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Hangi Marka Filtre Almalıyım?
« : Eylül 11, 2020, 01:33:26 ÖS »
Herkese merhabalar,

İnternette çeşitli çeşitli markaları farklı farklı fiyata satan yerler var. Fiat'ın orijinal parça üreticisi Opar diye biliyorum. Ancak bildiğiniz gibi internetteki Opar'ın orijinallği konusuna güven olmuyor. Ürün kaliteli olsun istiyorum, yani ucuz diye ne olduğu belli olmayan Opar setlerden almak istemiyorum. Bu Opar'ın orijinalliğini anlamanın bir yolu yok mudur? Pahalı Opar setlerin orijinal olduğunu nereden anlayabiliriz?

Peki sizce 1.3 E4 Linea için hangi marka hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi ve yağ filtresi almalıyım? Ve bunları en doğru nereden alabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
Ynt: Hangi Marka Filtre Almalıyım?
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2020, 02:06:26 ÖS »
İnternette satılan ürünlerin sahte veya yansanayi uyduruk olduğu düşüncesi bendede hakimdi. Lakin o malum int sitelerinden sıkça alışveriş yapan biri olarak yorumlar çoğu kez yanıltmadı. Bu ürünlerinde yorumları oldukça pozitif. Daha sonra satıcılarla bizzat iletişime geçip sordum. Ürünlerin kesinlikle orjinal olduğunu söylediler. Ben alıp kullanmadım. Sizin hatırlatmanızla en  kısa zamanda alacağım. Hatta bugün Cuma saatte geçti. Sipariş versek muhtemelen pazartesine kalacak. Önümüzdeki h.içi unutmassam ilk iş sipariş geçmek olacak. Bu ürünleri aracımda kullanmak için değilde gerçekten sahtemi değilmi incelemek için alacağım. Şayet orjinal çıkarsa mükemmel bi avantaj sağlar.
Sanayide kendi parçacımda çalılan arkadaşta dahil bu ürünler sahte olmayabilir demişti.
Opar dışında fİL filtre var. Oda iyi diyorlar. bosch var, bide mann var galiba. En iyisi Mann diyorlardı.

*

Çevrimdışı kanser51

• 667
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat
  • Araç Modeli: 2014
  • Donanım: Pop
  • Km: 195625
  • Motor: 1.3 Multijet 95 HP
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2020, 02:19:14 ÖS »
N11 de Haliçfiatoto veya  Demiroto ikiside yetkili servis  otokoç fiarması

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2020, 03:47:10 ÖS »
İnternette satılan ürünlerin sahte veya yansanayi uyduruk olduğu düşüncesi bendede hakimdi. Lakin o malum int sitelerinden sıkça alışveriş yapan biri olarak yorumlar çoğu kez yanıltmadı. Bu ürünlerinde yorumları oldukça pozitif. Daha sonra satıcılarla bizzat iletişime geçip sordum. Ürünlerin kesinlikle orjinal olduğunu söylediler. Ben alıp kullanmadım. Sizin hatırlatmanızla en  kısa zamanda alacağım. Hatta bugün Cuma saatte geçti. Sipariş versek muhtemelen pazartesine kalacak. Önümüzdeki h.içi unutmassam ilk iş sipariş geçmek olacak. Bu ürünleri aracımda kullanmak için değilde gerçekten sahtemi değilmi incelemek için alacağım. Şayet orjinal çıkarsa mükemmel bi avantaj sağlar.
Sanayide kendi parçacımda çalılan arkadaşta dahil bu ürünler sahte olmayabilir demişti.
Opar dışında fİL filtre var. Oda iyi diyorlar. bosch var, bide mann var galiba. En iyisi Mann diyorlardı.

Verdiğiniz bilgiler için sağolun hocam. İçimde hala şüphe olmakla beraber, eğer gerçekten ucuza satanlar sahte değilse bariz fiyat avantajı olur  :)

Alıp karşılaştırdıktan sonra incelemelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Diğer dediğiniz markalara da bakacağım, teşekkürler  :)

N11 de Haliçfiatoto veya  Demiroto ikiside yetkili servis  otokoç fiarması

Yetkili servis olması güzel, fiyatlarına bakayım. Sağolun hocam  :)

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2020, 04:30:45 ÖS »
En kisa zamanda sipariş gececeğim. Gelismeleride paylaşırım inşallah. Beğenmessem iade etmeye çalışacağım. Yoksa 100kusur lira zarar yazarız 😀
Bi surpsiz cikip orjinal çikarsa bi cok arkadasada faydamız olur inşallah

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2020, 04:35:49 ÖS »
En kisa zamanda sipariş gececeğim. Gelismeleride paylaşırım inşallah. Beğenmessem iade etmeye çalışacağım. Yoksa 100kusur lira zarar yazarız 😀
Bi surpsiz cikip orjinal çikarsa bi cok arkadasada faydamız olur inşallah

Kullanmayacağınız için iade konusunda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum :)

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2020, 08:21:20 ÖS »
Tekrardan merhabalar. Bir araştırma yaptım, sizce hangisi daha mantıklı olur? Veya siz daha farklı ne önerirsiniz?

1. Haliç oto fiat yetkili servisinden orijinal Opar filtreler:
https://urun.n11.com/filtre-setleri/fiat-linea-13-euro-4-filtre-kiti-ymodel-P424045825

2. Ünlüoto orijinal Opar filtreler + Selenia 5W40 Yağ
https://unluoto.com.tr/urunler/35219/fiat-linea-fiorino-1-3-euro4-klimali-periyodik-bakim-seti

3. Mann polen+hava+yağ + 180 TL'lik Opar Yakıt Filtresi (Mann yakıt filtresi çok pahalıydı)
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/fiat-linea-110-1-3-66kw-90hp-06-07-mann-yag-filtresi_pdp_501523143
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/fiat-linea-110-1-3-66kw-90hp-06-07-mann-polen-filtresi_pdp_501535360
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/fiat-linea-110-1-3-66kw-90hp-06-07-mann-hava-filtresi_pdp_501536842

Yukarıdakiler aşağı yukarı aynı fiyatlara denk geliyor. Ünlüoto'dakinde bir de yağ var tabi, şu an en ucuz o gözüküyor. Ayrıca Mann filtreler Opar'dan ucuza geliyor galiba, garip :) . Siz ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler şimdiden  :)
« Son Düzenleme: Eylül 11, 2020, 08:23:36 ÖS Gönderen: multijetlinea »

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
  • Araç Modeli: 2013
  • Kan Grubu: 0 Rh +
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2020, 08:40:50 ÖS »
haliç otodan almanızı tavsiye ederim, opar diye satılan birçok ürün sahte maalesef.

hatta ben de birkaç gün sonra n11 üzerinden haliçotodan e5 filtre seti alacağım, 320 liraya.

bugün servise fiyat sordum, yağ ve tüm filtreler değişimi ile karbon temizliği dahil 970 lira fiyat verdiler.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2020, 08:58:57 ÖS »
haliç otodan almanızı tavsiye ederim, opar diye satılan birçok ürün sahte maalesef.

hatta ben de birkaç gün sonra n11 üzerinden haliçotodan e5 filtre seti alacağım, 320 liraya.

bugün servise fiyat sordum, yağ ve tüm filtreler değişimi ile karbon temizliği dahil 970 lira fiyat verdiler.

Sırf şu sahte denilen ürünleri görmek için alacağım. Elimde orjinalleride mevcut. Gelsin bakalım kıyaslayalım.
Ve hatta siparişleri geçtim :)
4 lü filtre seti 100küsür lira üstelik kargoda ücretsiz :)
55 tl'yede silecek aldım kışı geçirse yeter (genelde geçirmiyor)
Ya silecek çok artmış ya filtreler cok düşmüş :)
Önümüzdeki hafta içi ürünler elime ulaşınca orjinalleri ile birlikte kıyaslayalım bakalım. Bu iade konusu nasıl oluyordu, güme gitmesin bizim 100 lira  :)
« Son Düzenleme: Eylül 11, 2020, 09:44:27 ÖS Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2020, 11:59:47 ÖS »
Sırf şu sahte denilen ürünleri görmek için alacağım. Elimde orjinalleride mevcut. Gelsin bakalım kıyaslayalım.
Ve hatta siparişleri geçtim :)
4 lü filtre seti 100küsür lira üstelik kargoda ücretsiz :)
55 tl'yede silecek aldım kışı geçirse yeter (genelde geçirmiyor)
Ya silecek çok artmış ya filtreler cok düşmüş :)
Önümüzdeki hafta içi ürünler elime ulaşınca orjinalleri ile birlikte kıyaslayalım bakalım. Bu iade konusu nasıl oluyordu, güme gitmesin bizim 100 lira  :)

Merakla bekliyorum :)

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2020, 09:12:20 ÖÖ »
Bir kaç ay önce Opar ın şu seri numarasının başında E yazanından almıştım filtrenin fiyatı da baya uygundu . Motor ara ara  ilk çalıştırmada yağ basıncı az uyarısı vermeye başladı.
Hertürlü kıyamet senaryosunu aklıma getirdikten sonra. Sorunun yağ filtresinden kaynaklandığını anladım.
Filltreyi bosch a çevirdim  ve problem çözüldü .
Zorunlu olmadıkça opar bakım seti almamaya karar verdim.
bisiklet sür uzun yaşa

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2020, 09:59:42 ÖÖ »
Bende muhtemelen hava filtresi kaynakli sorun yasiyorum arac hava yakıt karisimini ayarlayamiyor.

İlk marsta hemen calisiyor ama rolantiyi hemen ayarlayamiyor.

Yolda giderken debriyaja basinca devir 500 e kdr dusuyor sonra arac hemen gaz verip deviri 1500 e kdr yukseltiyor. Bu sekilde inip cikiyor.

İlk defa dun aksam viraj donerken debriya basınca araç stop etti. Cok tehlikeli bir durum direksiyon tas gibi oldu hemen fark edip marsa basinca kurtardik.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2020, 10:24:34 ÖÖ »
Bir kaç ay önce Opar ın şu seri numarasının başında E yazanından almıştım

Şuanda orjinal urünlerin tamamının başinda E harfi var. Elimde orjinal ayrı yerlerden aldiğim 2 takım set vardı. Resimlerini paylaşmistım. Hatta E harfinden vazgeçtim piyasada satılan coğu orjinal filtrenin kutusu dahi yok. Durum bu şekilde iken bunun sahtesi daha ne kadar kalitesiz olabilir merak ediyorum. Opar konusunda size katılıyorum lakin sanayine baska marka bulmak neredeyse imkansız. Bu sebepten gelen urunlerin sahte olmama ihtimalide var. Sahte olmasa şaşırırmıyiz. Bence öpülmeye alışmışız. Bu pandemi surecinde bi çok urunde fiyatlar manupule ediliyor hepimizin malumu. Sanayide birazda tekelleşmiş parçacı

Not: yorumu yazarken aradılar. Aracı sordular uygun filtreleri gondermek içinmiş. Ustune basa basa sordum. urunler orjinalmi Olmassa siparişi iptal edelim dedim. Kesinlikle urunlerimiz orjinal dedi arayan bayan. Gelsin bakalım 😀

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2020, 11:52:18 ÖÖ »
Şuanda orjinal urünlerin tamamının başinda E harfi var. Elimde orjinal ayrı yerlerden aldiğim 2 takım set vardı. Resimlerini paylaşmistım. Hatta E harfinden vazgeçtim piyasada satılan coğu orjinal filtrenin kutusu dahi yok. Durum bu şekilde iken bunun sahtesi daha ne kadar kalitesiz olabilir merak ediyorum. Opar konusunda size katılıyorum lakin sanayine baska marka bulmak neredeyse imkansız. Bu sebepten gelen urunlerin sahte olmama ihtimalide var. Sahte olmasa şaşırırmıyiz. Bence öpülmeye alışmışız. Bu pandemi surecinde bi çok urunde fiyatlar manupule ediliyor hepimizin malumu. Sanayide birazda tekelleşmiş parçacı

Not: yorumu yazarken aradılar. Aracı sordular uygun filtreleri gondermek içinmiş. Ustune basa basa sordum. urunler orjinalmi Olmassa siparişi iptal edelim dedim. Kesinlikle urunlerimiz orjinal dedi arayan bayan. Gelsin bakalım 😀

O arayan bayan benide aramisti. Surat kargoya verdiler urunu, 13 gün oldu kargo hala gelmedi. Bende urun gelmedi diye siparisi iade ettim, urun bize gelmedi diye iadeyi iptal ettiler. 1 ay parami geri almaya calistim. Bir sorun yasarsaniz yardımcı olmuyorlar. Vur kac taktigi uyguluyorlar.

*

Çevrimdışı pixel

• 920
  • +5/-1
  • Araç Marka ve Modeli: 2009
  • Araç Modeli: linea
  • Donanım: Emotion Plus
  • Kan Grubu: AB Rh +
  • Km: 185000
  • Motor: 1.6 Multijet 105 HP
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2020, 12:03:23 ÖS »
2 ay  önce yağ  bakımı  , triger  değişimi  yaptırmıştım  aracıma ,
triger setini  dayco  marka   aldım ,  yağ  motul 5w40 Xcess
filtreleri sanayi  sitesinde  bir  filtreciden  aldım , tanıdık  vasırasıyla ,
devamlı  iş  yapıyormuşlar benim  arkadaşla ,
tüm  filtreler  için  130  tl  fiyat verdi ,
biraz şüphe ile  yaklaştım , man  veya  bosch markalarını  sordum ,
elinde  vardı ,ve  israrla 130  tl lik olanları  al  dedi ,
hava filtresi  ispanyol malı  sanırım , opel  combo  için ,
yağ  ve   mazot  filtresi  opar ,  polen  de   markasız şeffaf
poşet  içinde ,
aldım ,kullandım  ,şu an için  sıkıntı  yok

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #15 : Eylül 12, 2020, 12:52:30 ÖS »
O arayan bayan benide aramisti. Surat kargoya verdiler urunu, 13 gün oldu kargo hala gelmedi. Bende urun gelmedi diye siparisi iade ettim, urun bize gelmedi diye iadeyi iptal ettiler. 1 ay parami geri almaya calistim. Bir sorun yasarsaniz yardımcı olmuyorlar. Vur kac taktigi uyguluyorlar.

Akıllı insanlar başkalarının tecrübelerinden yararlanıp herkesden herşeyden öğrenirlermiş

Sıradan insanlar ise ıslarla kendi deneyimlerinden öğrenmeyi seçerlermiş ki bu yontem maddi manevi maliyetli bi yöntem

Aptal insanlar ise herşeyi bilirlermiş.

Ben ne yazikki hiç akıllı davranamadım. İllaki kendim deneyimlemeyi seçtim. O sobaya illaki elim değecek ve elim yanacak  ;)

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #16 : Eylül 12, 2020, 02:04:27 ÖS »
Bir kaç ay önce Opar ın şu seri numarasının başında E yazanından almıştım filtrenin fiyatı da baya uygundu . Motor ara ara  ilk çalıştırmada yağ basıncı az uyarısı vermeye başladı.
Hertürlü kıyamet senaryosunu aklıma getirdikten sonra. Sorunun yağ filtresinden kaynaklandığını anladım.
Filltreyi bosch a çevirdim  ve problem çözüldü .
Zorunlu olmadıkça opar bakım seti almamaya karar verdim.

Hocam filtresini sahtesini üreten üzerine seri numarasını da düzgün yazabilir. Sanırım bu filtrelerin orijinal olup olmadığını kullanmadan anlamanın bir yolu yok. Güvenilir yerden almak lazım, sonuçta servisler Opar set kullanıyor diye biliyorum. Neyseki siz sorunun filtreden kaynaklandığını anlayıp değiştirmişsiniz :)
Bende muhtemelen hava filtresi kaynakli sorun yasiyorum arac hava yakıt karisimini ayarlayamiyor.

İlk marsta hemen calisiyor ama rolantiyi hemen ayarlayamiyor.

Yolda giderken debriyaja basinca devir 500 e kdr dusuyor sonra arac hemen gaz verip deviri 1500 e kdr yukseltiyor. Bu sekilde inip cikiyor.

İlk defa dun aksam viraj donerken debriya basınca araç stop etti. Cok tehlikeli bir durum direksiyon tas gibi oldu hemen fark edip marsa basinca kurtardik.
Önceki bakımda hangi marka filtreleri kullanmıştınız?

*

Çevrimdışı hardcrss

• 1248
  • +2/-0
« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2020, 02:10:48 ÖS »
Opar kullanmistim ama orjinal olduğunu dusunmuyorum. Polen filtresi vs hic görmediğim tipte ustunde yazi bile yok. Kanatciklari da yoktu. Mazot filtresi ustundeki yazilar sulu boya gibi.

*

Çevrimdışı Echo

• 1753
  • +1/-2
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Lİnea
  • Kan Grubu: A Rh +
  • Km: 179000
« Yanıtla #18 : Eylül 12, 2020, 02:34:13 ÖS »
Hocam filtresini sahtesini üreten üzerine seri numarasını da düzgün yazabilir. Sanırım bu filtrelerin orijinal olup olmadığını kullanmadan anlamanın bir yolu yok. Güvenilir yerden almak lazım, sonuçta servisler Opar set kullanıyor diye biliyorum. Neyseki siz sorunun filtreden kaynaklandığını anlayıp değiştirmişsiniz :) Önceki bakımda hangi marka filtreleri kullanmıştınız?
satın alınan sahte opar değil malesef.orijinal ürün zaten ben şu sahte opar mevzusuna oldum olası inanmadım.
bisiklet sür uzun yaşa