*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
  • Araç Marka ve Modeli: Fiat Linea
  • Donanım: Active Plus
  • Motor: 1.3 Multijet 90 HP
Gri Park Sensörü Hakkında
« : Ağustos 19, 2020, 02:25:26 ÖS »
Herkese merhabalar  :)

2011 model metalik gri Linea için park sensörü almayı düşünüyorum. Fakat, siyah alıp boyamayla uğraşmak istemiyorum, bazı yerlerde performansının düştüğünü yazıyorlar. İnternetten park sensörleri baktım. Gri sensörler satılıyor aslında ama tonu uyar mı acaba. Hiç gri sensör satın alan var mı forumdan?

Bir satıcıya sorduğumda gümüş griye uygun olduğunu söyledi. Metalik gri ile gümüş gri arasında ne kadar fark var bilemiyorum. Şimdi alınca da çok büyük bir ton farkı olsun istemiyorum, öyle olacaksa siyah takarım daha iyi.

Var mı bilgisi, tecrübesi olan? Teşekkürler şimdiden  :)

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
  • Araç Marka ve Modeli: Linea
  • Araç Modeli: 2008
  • Donanım: Dynamic
  • Kan Grubu: B Rh+
  • Km: 180000
Ynt: Gri Park Sensörü Hakkında
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2020, 02:39:03 ÖS »
Gittigidiyordan 40 liraya gri renk almıştık. Boya farkı hiç yoktu. Orjinal gibi olmuştu. Montajıda orjinalindeki gibi bagaj havalanddırmasindan yapmıştık. Çok memnunuz

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2020, 09:58:44 ÖS »
Gittigidiyordan 40 liraya gri renk almıştık. Boya farkı hiç yoktu. Orjinal gibi olmuştu. Montajıda orjinalindeki gibi bagaj havalanddırmasindan yapmıştık. Çok memnunuz

O zaman gri almak mantıklı, sağolun hocam. Orijinalinin bagaj havalandırmasından geçtiğini bilmiyordum

Peki siz deliklerin yerini nasıl belirlediniz? Benim bildiğim kadarıyla tamponun iç tarafında işaretler var ama tamponu indirmeden görebilir miyim bilmiyorum, daha bakmadım.

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2020, 10:44:46 ÖÖ »
https://urun.n11.com/park-sensoru/dijital-ekranli-arac-park-sensoru-ses-ikazli-4-sensorlu-P271926018?Renk=Mavi&gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI47vu16Gp6wIVB7LtCh0NQAqgEAQYAyABEgLH2fD_BwE

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/park-sensoru-dijital-ekranli-arac-ses-i-kazli-4-sensorlu_pdp_525491893?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=406679865535&utm_term=82101017650&ga_prodid=525491893&ga_merchantid=125768874&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI47vu16Gp6wIVB7LtCh0NQAqgEAQYAiABEgJdRvD_BwE

Bizim aldığımız ürün buydu. Galiba gittigidiyorda gri'si kalmamış.

Delikleri belirlemek kolay. sensörlü bi linea'nın resmini çekin. Resme bakarak Üç aşağı beş yukarı sağ ve sol kenarları tutturursunuz. ortayada 2 tane sensörü metre ile ölçerek eşit miktarda koyarsınız.
Başka bi yöntem ise sensörlü bi lineaya geri geri yanaşıpta kopya çekebilirsiniz

Önce delikleri delip sensörleri yerleştiriyoruz. Sonra tamponun altında kabloları alıp sağ tarafta kalan bajaj havalandırmasından içeri alıyoruz. Tabi bagaj halısının ilgili bölümünü açmak gerekiyor. Daha sonra beyinide o bölgeye yerleştirip bagaj halısını kapatıyoruz.  İç hat'ı çekmek ise çok kolay. Üst fitillerin içinden gizleyerek geliyoruz. Biz göstergeyi dikiz aynasının sağ üstüne takmıştık. Tabi geri vites lambası hattından bi ek almak lazım vs. onları yazmadım, basit iş diye. Galiba yeşil kabloydu. Araştırın olmassa. Onuda bagaj halısını kaldırdığınızda stop hattından yapacaksınız.
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2020, 10:46:33 ÖÖ Gönderen: 06linea »

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #4 : Ağustos 20, 2020, 12:02:56 ÖS »
https://urun.n11.com/park-sensoru/dijital-ekranli-arac-park-sensoru-ses-ikazli-4-sensorlu-P271926018?Renk=Mavi&gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI47vu16Gp6wIVB7LtCh0NQAqgEAQYAyABEgLH2fD_BwE

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/park-sensoru-dijital-ekranli-arac-ses-i-kazli-4-sensorlu_pdp_525491893?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=406679865535&utm_term=82101017650&ga_prodid=525491893&ga_merchantid=125768874&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI47vu16Gp6wIVB7LtCh0NQAqgEAQYAiABEgJdRvD_BwE

Bizim aldığımız ürün buydu. Galiba gittigidiyorda gri'si kalmamış.

Delikleri belirlemek kolay. sensörlü bi linea'nın resmini çekin. Resme bakarak Üç aşağı beş yukarı sağ ve sol kenarları tutturursunuz. ortayada 2 tane sensörü metre ile ölçerek eşit miktarda koyarsınız.
Başka bi yöntem ise sensörlü bi lineaya geri geri yanaşıpta kopya çekebilirsiniz

Önce delikleri delip sensörleri yerleştiriyoruz. Sonra tamponun altında kabloları alıp sağ tarafta kalan bajaj havalandırmasından içeri alıyoruz. Tabi bagaj halısının ilgili bölümünü açmak gerekiyor. Daha sonra beyinide o bölgeye yerleştirip bagaj halısını kapatıyoruz.  İç hat'ı çekmek ise çok kolay. Üst fitillerin içinden gizleyerek geliyoruz. Biz göstergeyi dikiz aynasının sağ üstüne takmıştık. Tabi geri vites lambası hattından bi ek almak lazım vs. onları yazmadım, basit iş diye. Galiba yeşil kabloydu. Araştırın olmassa. Onuda bagaj halısını kaldırdığınızda stop hattından yapacaksınız.

Çok sağolun yardımlarınız için. Montajı ilk başta zor gelmişti ama aslında çok da zor değil dediğinizi gibi. Ben de dikiz aynasının üstüne yerleştirmeyi planlıyorum  :)

Yalnız aklıma takılan bir yer var. Bagajdan içeriye nasıl geçiriyoruz, koltuğun orada aralık mı var?

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #5 : Ağustos 20, 2020, 12:13:54 ÖS »

Yalnız aklıma takılan bir yer var. Bagajdan içeriye nasıl geçiriyoruz, koltuğun orada aralık mı var?

Koltuklar yatıyor zaten. Bagaj halısının altından direk kapı iç fitillerine ulaşıyorduk galiba. Aslına bakarsanız o iş en basiti. Delikleri delip sensörleri yerlerine yerleştirip düzgün şekilde kabloları içeriye çekip beynin jaklarına sıralı bi şekilde takıp bide geri vitesten bi hat çekip beyni uygun bi yere sabitleyince diğerleri süsleye süsleye gidiyor. Ufak cırt'lardan da kullandım ben tampon altında kablolar sarkmasın düzgün dursun diye.

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2020, 04:59:01 ÖS »
Koltuklar yatıyor zaten. Bagaj halısının altından direk kapı iç fitillerine ulaşıyorduk galiba. Aslına bakarsanız o iş en basiti. Delikleri delip sensörleri yerlerine yerleştirip düzgün şekilde kabloları içeriye çekip beynin jaklarına sıralı bi şekilde takıp bide geri vitesten bi hat çekip beyni uygun bi yere sabitleyince diğerleri süsleye süsleye gidiyor. Ufak cırt'lardan da kullandım ben tampon altında kablolar sarkmasın düzgün dursun diye.

İçeriyi bir şekilde hallederiz İnşallah. Önce bir alayım da  :D Çok teşekkürler bilgiler için

*

Çevrimdışı 06linea

• 2171
  • +12/-8
« Yanıtla #7 : Ağustos 20, 2020, 05:42:10 ÖS »
Bu arada ön göstergeyi çekerken önce göstergeyi yerine sabitleyip kablosunu göstergeden beyin'e doğru çekin.  Öbür türlü yaparsanız kablo artar sıkıntı olur. Beyin tarafında zaten kablo artıyor. Onlarıda güzelce cırt'layıp düzenli şekilde bi yere sıkıştırırsanız ömürlük bi sistem olmuş olur
inea'ya park sensörü olmassa olmaz. Bende olmasa galiba geri yanaşamazdım. 185 boy var yinede göremiyom arkayı :)

*

Çevrimdışı multijetlinea

• 107
  • +1/-0
« Yanıtla #8 : Ağustos 20, 2020, 06:31:35 ÖS »
Bu arada ön göstergeyi çekerken önce göstergeyi yerine sabitleyip kablosunu göstergeden beyin'e doğru çekin.  Öbür türlü yaparsanız kablo artar sıkıntı olur. Beyin tarafında zaten kablo artıyor. Onlarıda güzelce cırt'layıp düzenli şekilde bi yere sıkıştırırsanız ömürlük bi sistem olmuş olur
inea'ya park sensörü olmassa olmaz. Bende olmasa galiba geri yanaşamazdım. 185 boy var yinede göremiyom arkayı :)

Bunu düşünmemiştim hocam, bilene sormanın faydaları :D Ben de bazen çok yanaştı zannediyorum, daha baya mesafe oluyor. Onun cesaretiyle bu sefer çok yanaşıyorum, dokunacak gibi oluyor  :))  :)) Park sensörü her arabaya gerekli bir özellik bence :)